راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

اسکیمینگ، فارمینگ، فاراد، فیشینگ و دیگران در کمین شما

رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات پایتخت با ارائه راهکارهایی ساده عنوان کرد که هموطنان می‌توانند با به کار بردن نکاتی آسان اما کاربردی، از طعمه‌شدن در امان باشند.

 

sms بانک خود را فعال کنید

سرهنگ محمد‌مهدی کاکوان در گفت‌وگو با ایسنا، با ارائه هشدارهایی به مردم در مورد استفاده از دستگاه کارت‌خوان (POS) با بیان اینکه از فروشنده بخواهید دستگاه POS ‌را در معرض دید شما قرار دهد، گفت: رمز عبور کارت بانکی خود را به هیچ عنوان بازگو نکنید و حتما sms بانک یا اینترنت بانک حساب خود را با مراجعه به بانک مورد نظر فعال کنید.

وی به کاربران دستگاه‌های کارت‌خوان توصیه کرد که پرینت حساب خود را به صورت دوره‌ای مورد بررسی قرار دهند و افزود: رمز خود را به صورت دوره‌ای تغییر دهید و از قرار دادن شماره شناسنامه، تاریخ تولد و … خودداری کنید.

 

نامه‌های الکترونیکی مشکوکی که بلای جان می‌شود

کاکوان در مورد استفاده از بلوتوث نیز با بیان اینکه نام بلوتوث خود را عوض کنید و ترجیحا با نام خانم نباشد گفت: نام و مدل گوشی خود را عوض کنید تا محاسبات هکر در انتخاب نرم‌افزار گوشی بدست نیاید و هنگام ارسال بلوتوث از رمز غیرقابل پیش‌بینی استفاده نکنید.

وی با بیان اینکه بلوتوث خود را به No show all یا Hidden تغییر دهید تا همه قادر به مشاهده بلوتوث شما نباشند، گفت: اطلاعات خصوصی خود از قبیل عکس و فیلم را در تلفن‌همراه ذخیره نکنید.

کاکوان همچنین در تشریح روش‌های مقابله با ویروس‌ها، با بیان اینکه نامه‌های الکترونیکی مشکوک و ضمیمه‌های آن را باز نکنید، گفت: اگر ضمیمه نامه‌ها، فایل‌های اجرایی یا اسناد نرم‌افزارهایی نظیر Microsoft Word بود بدون بررسی توسط نرم‌افزارهای ضدویروس آنها را اجرا نکنید.

وی با بیان اینکه فایل‌ها و برنامه‌هایی را که از اینترنت دریافت می‌کنید، با نرم‌افزارهای ضدویروس بررسی کنید گفت: نرم‌افزارهای ویروس‌یاب خود را به موقع بروزرسانی کنید.

 

مراقب ایمیل‌های مشکوک و جعلی باشید

وی افزود: در صورت دریافت ایمیل مشکوک از بازکردن آن خودداری کنید، به این دلیل که ایمیل‌های جعلی شما را به صفحات تقلبی هدایت کرده و اطلاعات شما را سرقت می‌کند.

 

اطلاعات مهم را روی موبایل ذخیره نکنید

رییس پلیس فتای پایتخت با ارائه هشدارهایی در مورد استفاده از تلفن‌همراه، با بیان اینکه اطلاعات شخصی، عکس‌ها و فیلم‌های خصوصی خود را در تلفن همراهتان نگهداری نکنید، چراکه در صورت سرقت مورد سودجویی و سوءاستفاده سارقان قرار خواهد گرفت، گفت: در صورتی که تلفن همراه‌تان قابلیت نصب نرم‌افزار را داشته باشد،‌ حتما از برنامه‌های ضدسرقت موبایل استفاده کنید.

وی با بیان اینکه شماره سریال گوشی و حک شده روی کارتن گوشی را از طریق *#06# چک کرده و در جای مطمئن نگهداری کنید، گفت: هرگز اطلاعات مهم خود مانند شماره حساب، رمز،‌ تاریخ تولد و غیره را از طریق پیام کوتاه ارسال نکنید و داده‌های خود از قبیل پیامک‌ها و شماره تلفن‌هایتان را رمزگذاری کنید.

 

حواستان به https‌ها باشد!

کاکوان همچنین با ارائه هشدارهای صفحات جعلی فیشینگ با بیان اینکه آدرس سایت‌ بانکداری مجازی در نوار آدرس مرورگر باید با https‌ آغازشده باشد، گفت: به ایمیل‌های مرتبط با اطلاعات مالی یا شخصی خود پاسخ ندهید و فرم‌ها، صفحات ورود به سیستم پیوند شده در این پیام‌ها را پر نکنید، هرگز از طریق لینک‌های موجود در سایت‌های دیگر به سایت بانک مراجعه نکنید، بلکه آدرس سایت را در محل مناسبش تایپ کنید و فقط زمانی که 100 درصد مطمئن هستید که درسایت واقعی قرار دارید، به حساب خود وارد شوید.

 

فارمینگ چیست؟

وی با بیان اینکه فارمینگ نوع دیگری از حمله هکرهاست که موجب هدایت ترافیک یک وب‌سایت به سایت جعلی دیگر می‌شود، گفت: از طریق تغییر فایل‌های میزبان در یک کامپیوتر قربانی یا از طریق بهره‌گیری از قابلیت آسیب‌پذیری نرم‌افزارهای سامانه نام دامنه (DNS) صورت گیرد و بهترین روش برای محافظت از فارمینگ برای کاربران اینترنت، دقت در آدرس سایت‌ها، نصب یک آنتی‌ویروس و فایروال قوی و اپراتور اینترنتی معروف و قابل اعتماد است.

 

دست‌های پشت پرده کلیدهای کیبورد

کاکوان در مورد ماهیت «کی‌لاگر» با بیان اینکه، جز برنامه‌های مخربی هستند که روی کامپیوتر شما نشسته و تمام کلیدهایی که در سیستم‌تان وارد می‌کنید را ذخیره خواهند کرد، گفت: این برنامه‌ها تمام کلیدهایی که شما فشار دهید را ذخیره کرده و آنها را به سروری خانگی ارسال خواهند کرد و با استفاده از این اطلاعات هکرها می‌توانند به راحتی اکانت‌های شما را شکسته و وارد آنها شوند.

وی با بیان اینکه ساده‌ترین راه حل برای راحت‌شدن از دست «کی‌لاگرها» نصب یک آنتی‌ویروس یا آنتی‌اسپای‌ور قوی است گفت: توصیه مهم این که برای پرداخت‌های اینترنتی، انتقال وجه، خریدهای اینترنتی و … خود از کافی نت‌های غیرمجاز و رایانه‌های عمومی استفاده نکنید.

 

اسکیمرهای کوچکی که سرقت‌های بزرگی می‌کنند

رییس پلیس فتای پایتخت با بیان اینکه «اسکیمرها» دستگاه‌های الکترونیکی کوچکی هستند که توسط سارقان روی دستگاه‌های خودپرداز نصب می‌شوند و تلاش می‌کنند تا اطلاعات کارت بانکی و رمز شما را سرقت کنند، گفت: «اسکیمر» به راحتی اطلاعات کار شما را از روی نوار مغناطیسی‌اش می‌خواند و در حافظه‌اش ذخیره می‌کند.

به گفته کاکوان «اسکیمرها» انواع مختلفی از قبیل دوربین مخفی ضبط کننده پسورد، زائده نصب شده روی قسمت ورودی کارت عابربانک، زائده نصب شده و تقلبی روی صفحه کلید عابربانک و … دارد. (مطالب بیشتر در مورد اسکیمینگ)

 

سایت‌هایی که کالا را می‌بلعند

وی در مورد فعالیت سایت‌های تقلبی فروش کالا نیز با بیان اینکه این گونه سایت‌ها با راه‌اندازی تبلیغات گسترده، ‌در اکثر موارد کلاهبرداری‌ بوده و پس از خرید مشتری و دریافت وجه، یا کالای بدون کیفیت ارسال می‌کنند یا کالای مورد نظر را ارسال نمی‌کنند، گفت: تنها راه اطمینان از یک خرید مطمئن اینترنتی، استفاده از فروشگاه‌هایی است که در سایت www.enemad.ir معرفی شد‌ه‌اند.

 

Enemad.ir چیست؟

وی افزود: Enemad.ir نماد اعتماد الکترونیکی فروشگاه‌های اینترنتی ایرانی که زیر نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت، در قالب خود سایت‌های فروش اینترنتی مجاز را معرفی و دسترسی به آنها را امکان‌پذیر می‌کند و تنها سایت‌هایی برای خرید معتبر هستند که لوگوی Enemad و لینک به سایت Enemad.ir‌ در آنها وجود داشته باشد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.