راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

انجمن فین‌تک اروپا چیست و به چه دلیل تشکیل شد؟

تعدادی از شرکت‌های فین‌تک و ارائه سرویس‌های مالی در اروپا با همکاری یکدیگر انجمن فین‌تک اروپا (EFA) را راه‌اندازی کردند. با اینکه این سازمان تقریبا اواخر سال 2019 راه‌اندازی شد اما خبر رسمی شروع به کارش به‌تازگی توسط خود سازمان منتشر شد.

خدمات مالی از آن حوزه‌هایی است که طی یک دهه گذشته و با معرفی فناوری‌های جدید و نوآورانه کاملا متحول شده است. نمود این تحول را می‌توان در عدم نیاز مصرف‌کنندگان و کسب‌وکارها به مراجعه به مراکز فیزیکی و دسترسی به خدمات مالی، بانکی و فرصت‌های سرمایه‌گذاری به صورت دیجیتالی و تنها با لمس یک دکمه، شاهد بود. با تمام این اتفاقات، برخی بازیگران صنعت براین باورند که هنوز اول راه این تغییر و تحولات است.

به منظور توسعه و رشد بیشتر این تغییر و تحولات و به‌کارگیری فناوری‌های جدید، باتوجه به شرایط سخت حال حاضر و درگیری جهانی با ویروس کرونا، فین‌تک‌های اروپایی باهم متحد شدند و با همکاری یکدیگر، انجمن فین‌تک اروپا را تشکیل دادند. این انجمن، یک سازمان غیرانتفاعی و متشکل از 20 شرکت فین‌تکی در اروپا و در اندازه‌های مختلف است.

شعار این سازمان «صدای فین‌تک در اروپا» است. EFA درباره خودش نوشته که توسط جامعه فین‌تک و برای جامعه فین‌تک طراحی شده و هدفش این است که به‌عنوان منبعی برای آموزش، اشتراک اطلاعات و شبکه بین شرکت‌ها، سیاست‌گذاران و عموم مردم فعالیت کند. هدف اصلی این سازمان را می‌توان در سه بخش توضیح داد:

ترغیب، برقراری ارتباط و توسعه همکاری و همینطور در گفت‌وگو میان فین‌تک‌ها در اروپا، نماینده دائمی فین‌تک باشد و پیام این حوزه را منتقل کند و در عین حال روی راهکارها و تحولات کلیدی موثر بر صنعت کار کند. همچنین در سطوح مختلف سیاسی، به‌ویژه هنگام تعامل با اتحادیه اروپا و نهادهای رگولاتوری مربوطه، حامی منافع فین‌تک‌ها باشد.


اولویت‌های EFA


«ریزین»، «فین‌لیپ»، «فاندینگ سرکل»، «مانی فارم»، «ان26» و «ترانسفروایز» ازجمله اعضای این انجمن فین‌تکی هستند. ساخت یک بازار واحد دیجیتال هدف اصلی این انجمن است و اولویت‌هایی که برای خودش در نظر گرفته را می‌توان در سه بخش زیر معرفی کرد:

  • ارائه سرویس‌های برتر مالی برای تمام اروپا. نوآوری‌های دیجیتال می‌تواند نتایج بهتری را برای همه افراد به همراه آورد. فین‌تک‌ها می‌توانند با ایجاد حس رقابت، توانمندسازی مصرف‌کنندگان برای انتخاب و ارائه جایگزین‌های مناسب برای بانکداری سنتی، نقش به‌سزایی در ارائه نوآوری‌های کاربردپسند داشته باشند.
  • ارائه سرویس‌های مالی دیجیتال امن. امنیت نقش حیاتی در ایجاد اعتماد میان فین‌تک‌ها و ارائه‌دهندگان سرویس‌های مالی دارد.
  • ساخت یک بازار دیجیتال واحد. این انجمن از توسعه یک بازار واحد دیجیتال قوی برای ارائه خدمات مالی با یک سری استانداردهای ثابت حمایت از مصرف‌کننده پشتیبانی می‌کند.

صدایمان به اندازه کافی شنیده نشد


مارک رابرتس رئیس انجمن فین‌تک و مشاور عمومی شرکت سرمایه‌گذاری «ریزین» بر این باور است که در موضوعاتی که در سطح بین‌المللی مطرح می‌شود صدای این کسب‌وکارها و جامعه فین‌تک به اندازه کافی شنیده نمی‌شود و باید این موضوع را اصلاح کرد. او برای مثال به سرویس‌های مالی برون مرزی اشاره کرد و گفت: از آنجایی که هنوز هیچ مفهومی از هویت دیجیتال وجود ندارد، لازم است که برای انجام چنین کاری روش‌های مبارزه با پولشویی و شناخت مشتری را به صورت محلی انجام داد.

مارک رابرتس رئیس انجمن فین‌تک اروپا

او همچنین عنوان کرد: قوانین مربوط به حمایت از مصرف‌کنندگان باعث شده تا کسب‌وکارهای فین‌تک در هر کشوری که فعالیت می‌کنند، پلتفرم‌های متفاوتی راه‌اندازی کنند تا خودشان را با این قوانین تطبیق دهند. تاکنون این انجمن دو مقاله درباره قوانین مبارزه با پولشویی در اروپا و همینطور بررسی قوانین MiFID و MiFIR منتشر کرده است. به گفته رابرتس هدف آنها از انجام تمامی این کارها حمایت از محصولات دیجیتال است و اینکه نشان دهند این محصولات و سرویس‌ها به نفع و سود مشتری است. از آنجایی که انجمن‌های فین‌تک ملی هستند برای انجام چنین کارهایی لابی می‌کنند، مانند اینوویت فایننس در بریتانیا؛ رابرتس تاکید کرد که صحنه نمایش سیاست‌های اروپا با آنچه در سطح ملی اتفاق می‌افتد کاملا متفاوت است و به همین خاطر باید با کمک یک انجمن مستقر در بروکسل، بیشتر روی این اتفاقات تمرکز کرد.


عضویت‌های جدید در انجمن


در حال حاضر این انجمن 21 عضو از سراسر اروپا دارد و توسط یک هیئت‌مدیره شش‌نفره از شرکت‌های مانی فارم، ان26، فاندینگ سرکل، فین‌لیپ، ترانسفروایز و ریزین، مدیریت می‌شود. از آنجایی که این انجمن قصد توسعه و رشد بیشتری دارد به همین خاطر عضویت در آن حتی بعد از برگزیت هم برای تمام فین‌تک‌های بریتانیا آزاد است. همچنین عضویت در این انجمن برای فین‌تک‌های آمریکایی و غیراروپایی که در اروپا فعال باشند هم امکان‌پذیر است.

باید منتظر ماند و دید که آیا انجمن فین‌تک اروپا می‌تواند به هدف نهایی خودش یعنی صدای واحد فین‌تک‌های اروپا تبدیل شود یا نه. البته شاید برخی‌ها نسبت به این اقدام شک و تردیدهایی داشته باشند؛ اینکه بخش‌های مختلف فین‌تک مانند بانکداری، وام‌دهی، سرمایه‌گذاری و پس‌انداز و غیره کنار یکدیگر و تحت یک انجمن واحد قرار بگیرند اندکی مشکل به نظر می‌رسد. زیرا هرکدام از این بخش‌ها یک مشابه اروپایی هم دارند که نماینده بازیگران سنتی این حوزه‌ها است.

منبع altfi fintech magazine
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.