پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
مرور رسانهها و مهمترین مطالب آنها در روز سهشنبه ۳۰ اردیبهشتماه
تب بورس کمکم دارد پایین میآید و روزنامهها هم سوژه داغتری پیدا کردهاند؛ حالا بیشتر روزنامههای اقتصادی، طلایی شدهاند! سکه مرز ۷ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان را هم رد کرده و نوسانات در بازار ارز افزایش یافته است. رئیس کل بانک مرکزی اما دیروز در یادداشت اینستاگرامی خود گفته است که «ثبات لازم به بازار بر میگردد و وضعیت امروز بازارها سختتر از تابستان ۹۷ نیست.»
روزنامه جهان صنعت اما این گفته را وعده تکراری همتی برای کنترل بازار ارز دانسته و با تیتر «امید واهی» اینگونه توضیح داده است:
دنیای اقتصاد جزو روزنامههایی بود که به التهاب بازار ارز و سکه در ایران نپرداخته و از عقبنشینی بهای اونس طلا و سبزپوشی بازارهای جهانی بورس خبر داده است. اگر رشد غیر طبیعی شاخص بورس تهران و چند کشور عجیب دیگر را در روزهایی که کرونا شیوع پیدا کرده بود نادیده بگیریم، در دوران شیوع این ویروس همه بازارهای جهانی بورس با ریزش مواجه شدند.
حالا یک خبر کافی بود که دوباره بازارهای جهانی سبزپوش شوند. طبق این گزارش شرکت داروسازی Moderna اعلام کرده که نتایج اولیه واکسن کرونا مثبت بوده و همین حرف آینده اقتصاد را با امیدواری روبهرو کرده است. موضوعی که دنیای اقتصاد با تیتر «شوک واکسن به بازارها» منتشر کرده:
با این حال در گزارشی دیگر از دنیای اقتصاد جی پاول، رئیس فدرال رزرو [بانک مرکزی آمریکا]، هشدار داده است تا زمانی که واکسنی برای کووید-۱۹ و احتمالا تا پایان سال ۲۰۲۱ میلادی وجود نداشته باشد، اقتصاد آمریکا بهطور کامل بهبود نخواهد یافت. او گفته است: «اقتصاد در نهایت بهبود مییابد، اما ممکن است مدتی طول بکشد… زمان موعود میتواند تا پایان سال آینده افزایش یابد، ما واقعا در این خصوص اطلاعات کافی نداریم.»
دیروز دوشنبه، شاخص سهام پس از چهار افت متوالی، مثبت شد. دنیای اقتصاد در گزارشی «تبادل تقاضا بین بورس و مسکن» را بررسی کرده است. اینکه «دستهای از خانهاولیها که سال گذشته و بهخصوص اواخر پارسال و اوایل امسال – با مشاهده صعود ممتد بازدهی سهام – برای «تقویت بودجه خرید مسکن»، وارد بورس شده بودند، در حال حاضر به فکر خروج از بورس و ورود به بازار مسکن هستند. تقاضای مسکن نه تنها در تهران که در شهرهای بزرگ از اهرم سود بازار سرمایه برای جبران نسبی قدرت خرید بر اثر جهش قیمتها، استفاده میکند.»
در سرمقاله این روزنامه به ساختار نامتقارن و سیاستزده در صنعت خودرو اشاره شده و محمد ارباب افضلی توضیح داده است:
هر چند بارها تاکید شده که افت و خیز، صعود و نزول و در واقع نوسان در ذات بازار سرمایه بوده و بازار در کنار روزهای مثبت، قرمزپوشی را نیز تجربه خواهد کرد، ولی این ریزشها نگرانی شدید برای سهامداران به دنبال داشت. در این راستا دنیای اقتصاد در گفتوگو با شش صاحبنظر بازار سرمایه به بررسی وضعیت معاملات سهام در ۶ ماه نخست سال ۹۹ پرداخت.
روزنامه ایران در گزارش خود از سناریوهای مختلف تأثیر کرونا بر بازار کار ایران گفته است. در این گزارش آمده که «سازمان بینالمللی کار» ماه گذشته خیلی خوشبینانه بیکاری ۲۵ میلیون نفر در جهان بر اثر شیوع ویروس «کووید ۱۹» را تخمین زده بود که حالا طبق تازهترین آمارها تنها در امریکا تاکنون ۳۶ میلیون نفر تقاضای بیمه بیکاری دادهاند.
آنطور که در این گزارش آمده است، در ایران نیز همین رویه حاکم است، بخش خدمات که حدود ۵۰ درصد از تولید ناخالص داخلی و بالاترین سهم اشتغال (۵۰.۳ درصد) را دراختیار دارد، سنگینترین ضربه را از کرونا خورده است. درواقع بخش اشتغال کشور هم از طرف عرضه و هم تقاضا با آسیب مواجه شده است. در بخش تقاضا بهدلیل رکود و تعطیلی بسیاری از کسب و کارها، با بیکاری قابل توجهی روبهرو هستیم و در بخش عرضه نیز بهدلیل ابتلای بخشی از شاغلان و قرنطینه اختیاری بخشی دیگر ساعات کار کاهش یافته است. با این حال دوره ماندگاری این ویروس در کشور و سایر کشورها تأثیر مستقیمی بر تعداد افرادی که شغل خود را از دست میدهند دارد. به این معنا که هرچه این دوره کوتاهتر باشد علاوه بر کاهش تعداد بیکاران امکان بازگشت به کار افراد بیکار شده نیز زودتر فراهم میشود. دراین میان برخی از کسب و کارها نظیر فعالیتهای بخش گردشگری، تأمین جا و رستوران این قابلیت را دارند تا به سرعت به شرایط عادی البته از نظر اشتغال بازگردند.
روزنامه ایران در گزارش دیگر خود در گفتوگو با کارشناسان حوزه فاوا بررسی کرده که «کرونا» دیجیتالی شدن سبک زندگی مردم را تقویت کرده و در گزارشی دیگر آورده که چگونه «کرونا» مردم جهان را شیفته فناوری کرده است؟
پذیرهنویسی سهام دولتی از طریق ETF تا فردا پایان مییابد، هرچند اما و اگر و ابهامات زیادی تاکنون داشته و رسانهها هنوز بیخیال این طرح پر رمز و راز نشدهاند. روزنامه هفت صبح هم در گزارشی آخرین جزئیات طرح پذیرهنویسی سهام دولت از طریق ETF را بررسی کرده است.
«بهزودی اقتصاد دیجیتال جایگزین اقتصاد نفتی خواهد شد.» این را وزیر ارتباطات گفته و روزنامه آسیا به نقل از او نوشته است: «اقتصاد دیجیتال در سه سال اخیر، به اندازه معادل هر چه این اقتصاد در طول تاریخ سهم کسب کرده بود، رشد کرد. صداوسیما این دستاوردها را سانسور میکند. بهزودی اقتصاد دیجیتال جایگزین اقتصاد نفتی خواهد شد.»
روزنامه تجارت از «مالیات گریزی چالش بزرگ اقتصاد» گفته و در این باره نوشته است:
مرتضی عزتی هم در یادداشت خود در روزنامه اسکناس از دلایل آشفتگی بازار ارز و معتقد است که دولت توان کنترل بازار را دارد: