پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
بانک رفاه و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تفاهمنامه همکاری امضا کردند
بانک رفاه کارگران و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با هدف توسعه زیرساختهای صندوق سرمایهگذاری و ایجاد شتابدهنده در رویداد رفاتک چلنج تفاهمنامه همکاری امضا کردند.
.
به گزارش روابط عمومی بانک رفاه کارگران، حسین رحمتی در رویداد معرفی نیازهای فناورانه بانک رفاه که با هدف مشارکت و همکاری با استارتآپها و شرکتهای نوآور به همت رفاتک (مرکز نوآوری بانک رفاه) و بومرنگ (شبکه خدماتی نوآوری) در باغ کتاب تهران برگزار شد گفت: «بر اساس کلانروندهایی که در دنیا در صنعت بانکداری اتفاق افتاده است، به زودی صنعت بانکداری دچار تحول و تغییرات اساسی خواهد شد و با توجه به محدودیتهایی که بانکها در ارائه برخی خدمات دارند، بخشی از فعالیتهای خود را به فین تکها و استارتآپها واگذار خواهند کرد.»
به گفته او، امروزه باید تمام فعالیتهای بانکها در حوزه دیجیتال متمرکز شود و بانکهای کشور مدل کسبوکار خود را بر اساس بانکداری دیجیتال طراحی کنند.
عضو هیات مدیره بانک رفاه، این بانک را متعلق به سازمان تأمین اجتماعی دانست و تصریح کرد: «با توجه به اینکه 100 درصد سهام بانک رفاه متعلق به سازمانی است که با قشر وسیعی از جامعه در ارتباط است، این بانک به عنوان بانکی اجتماعی شناخته شده و فعالیتهای خوبی در زمینه بانکداری اجتماعی دارد و اکنون در موضوع بانکداری اخلاقی حضور خوبی را آغاز کرده است. البته از دیگر ویژگیهای بانک رفاه میتوان به سلامتمحور بودن آن اشاره کرد که در این بخش ارتباط تنگاتنگی با حوزه بهداشت و درمان داشته و در زمینه ایفای مسئولیتهای اجتماعی فعال عمل کرده است.»
عضو هیأت مدیره بانک رفاه در ادامه به اهم چالشهای پیش روی استارتآپها نظیر مقررات و تعدد واحدهای تصمیمگیری اشاره کرد و گفت: «قوانین و مقررات باید تسهیلگر باشند و باعث شوند صنعت بانکداری با همکاری مجموعههای فعال و توانمند توسعه یابد و همجهت با روند نوآوری و تحولات جهان حرکت کند.»
علیرضا دلیری معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری این رویداد را برگرفته از تفکر عالی مدیریت بانک رفاه برشمرد و گفت: «حرکت بانک رفاه در زمینه فعالیتهای نوین مبین این امر است که مدیران بانک بر این باورند که حوزه فناوری نوین برای رشد بازار پول کشور اثرگذار است.»
دلیری با تاکید بر موضوع رشد خوب بانکها در بستر خدمات الکترونیک افزود: «یکی از اقدامات برجسته بانکهای کشور، الکترونیکی کردن خدمات است، اما نیازی که دنیا احساس کرده، دیجیتالی کردن است، فناوریهای مالی و سایر فناوریها در دنیا طوری رشد میکنند که جایگزین شرکتها و غولهای بزرگ اقتصادی دنیا خواهند شد. در چند سال گذشته آمار بالایی از خدمات عمومی به مردم در بستر استارتآپها ارائه شده است.»
دلیری در بخشی دیگر از صحبتهایش گفت: «اگر نتوانیم تا دو سال آینده در نهادهای پولی کشور بستر فعالیت فینتک را گسترش دهیم، قطعاً از قطار در حال حرکت جا خواهیم ماند. آمارهای جهانی نشاندهنده کاهش اقبال به دریافت خدمات مالی است که مستلزم حضور فیزیکی است.»
هادی ویسی، مدیر مرکز نوآوری بانک رفاه (رفاتک) نیز در این رویداد، چگونگی ایجاد این مرکز را تشریح کرد. به گفته او، مرکز نوآوری بانک در بهمنماه سال 96 افتتاح و در اردیبهشتماه سال جاری به صورت مستقل در کنار دانشگاه شریف راهاندازی شده است. در این مدت ۱6۹ طرح از سوی این مرکز بررسی و ۱۰ طرح تایید شدند که 5 طرح به تایید نهایی رسید و در مرحله عقد قرارداد و جذب سرمایه هستند.
ویسی با اشاره به این نکته که مهمترین سرمایهای که بانک رفاه در اختیار استارتآپها قرار میدهد بازار بانک است بیان کرد:« سرمایه اصلی که بانک به استارتآپها میدهد اعتبار، اعتماد و بازار بانکهاست و سرمایه مالی در اولویت بعدی قرار دارد.
او در ادامه به خطمشی بانک رفاه در رابطه با استارتآپها اشاره و تصریح کرد: «سیاست بانک رفاه تزریق پول هوشمند به کسبوکارهای استارتآپی است.»
ویسی خروجی رویداد رفاتک چلنج را حل چالشهای بانک با استفاده از ایدهپردازی دانست و گفت: «مرکز نوآوری برای برگزاری این رویداد، 5 اداره را در بانک بررسی و تعداد قابلتوجهی نظرات دریافت کرده که از بین مسائل مطرحشده سه طرح انتخاب و برای ارائه راهحل مطرح خواهد شد.»
تقویم رویدادهای مرکز رفاتک که ویسی آن را بیان کرد، کسبوکارها تا 10 آبان فرصت دارند ایدههای خود را در مورد نیازهای بانک رفاه ارائه دهند و مرکز رفاتک تا دوم آذرماه این راهکارها را بررسی میکند. پس از برگزاری جلساتی در این خصوص در دیماه سال جاری از بین تمام راهکارها، 3 کسبوکار برای عقد قرارداد انتخاب خواهند شد.
گفتنی است، در حاشیه این رویداد عضو هیأت مدیره بانک رفاه از نمایشگاهی که توسط فینتکها و استارتآپها ارائه شده بود بازدید و با آنها در مورد کسبوکارشان گفتوگو کرد.