راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

صدور قبض‌های الکترونیکی آب‌ و برق از سیستان و بلوچستان آغاز شد / چه روش‌هایی برای پرداخت قبوض به روش الکترونیک وجود دارد؟

حذف قبض‌های کاغذی به‌عنوان یکی از تکالیف امسال از سوی شرکت توانیر به ستاد اقتصاد مقاومتی ارسال شده است و طبق گفته‌های سخنگوی سابق صنعت برق این طرح امسال اجرایی خواهد شد. قبض‌های کاغذی هم‌اکنون توسط شرکت مخابرات، وزارت نیرو، وزارت نفت و سازمان شهرداری برای مردم صادر می‌شود که برای مثال شرکت مخابرات ایران ۳۵ میلیون قبض دوره‌ای صادر می‌کند و وزارت نیرو صدور قبوض آب و برق و وزارت نفت قبوض گاز را بر عهده دارد.

به گزارش ایسنا، دی‌ماه سال گذشته بود که محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد که از ظرفیت دولت الکترونیک و از طریق کانال‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات از جمله اپلیکیشن، پیامک و کدهای دستوری، قبوض خدماتی قابل دریافت برای کاربران خواهد شد و قبوض کاغذی حذف می‌شود.

او با بیان این‌که با دستور رئیس جمهور پروژه حذف قبوض کاغذی آب و برق تا اردیبهشت‌ماه اجرایی می‌شود، اظهار کرده بود: «هم اکنون مشکل این است که بسیاری از کنتورهای برق به نام مالک نبوده و سیستم خدمات مشتریان وزارت نیرو به روزرسانی نشده و بانک اطلاعاتی دقیقی از مالکان کنتور در دسترس نیست، با این حال سناریوی اجرای این طرح توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران ارائه شده و به زودی وارد فاز اجرایی می‌شود.»

اما به تازگی نیز مسئولان وزارت نیرو از اجرای این طرح به صورت آزمایشی در استان سیستان و بلوچستان خبر داده‌اند و آن‌طور که گفته شده به زودی این طرح در سراسر کشور به اجرا در می‌آید. البته سراسری شدن این موضوع نیازمند اخذ مجوزهایی است که این مجوزها هم در حال دریافت هستند تا زودتر اجرایی شود. بنا بر اعلام وزارت ارتباطات این موارد شاید ابتدایی‌ترین بهره‌برداری‌ها از هوشمندسازی فرآیندهای دولتی باشند.

پیش از این اقدام معاون شرکت مخابرات با اشاره به تمهیدات حذف قبوض کاغذی تلفن ثابت تا پایان سال ۹۶، گفته بود با تماس صوتی قبض به مشتری اعلام می‌شود و از طریق سرویس دایرکت دبیت نیز با موافقت مشتری بانک عامل از طرف مشتری مستقیم قبض را پرداخت می‌کند.

 

چگونگی پرداخت موبایلی قبوض / آموزش تصویری

وقتی صحبت از اپلیکیشن‌های موبایلی می‌شود پای سیستم‌عامل موبایل هم به میان می‌آید. در ادامه لینک دانلود اپلیکیشن‌های پرداخت آمده است که با کلیک رو هر کدام به صفحه مربوطه آن هدایت خواهید شد و با یک نگاه اجمالی می‌توانید متوجه شوید که اپلیکیشن پرداخت هر شرکتی از چه سیستم‌عامل‌هایی پشتیبانی می‌کند.

ببینید: چگونگی پرداخت موبایلی قبوض / آموزش تصویری

 

معرفی سامانه‌های پرداخت قبض

یکی از راه‌هایی که از طریق آن می‌توان قبوض همراه اول را پرداخت کرد، استفاده از سامانه اطلاع‌رسانی ۹۹۹۰ است. تماس با سامانه اطلاع‌رسانی ۹۹۹۰ رایگان است و مشترکین همراه اول می‌توانند برای پیگیری مشکلات ارتباطی، پرداخت قبوض، با این سامانه تماس بگیرند

ببینید: چگونگی پرداخت قبوض همراه اول از طریق سامانه ۹۹۹۰

سامانه ۱۸۱۸ یکی از راه‌های پرداخت قبض تلفن ثابت است که مشترکین می‌توانند از طریق این سامانه علاوه بر پرداخت غیرحضوری قبوض، از وضعیت ریز مکالمات و صورتحساب خود به شکل شنیداری یا به‌صورت نمابر آگاه شوند.

 ببینید: چگونگی پرداخت قبض تلفن ثابت با شماره ۱۸۱۸

پرداخت قبض با استفاده از خود پرداز بانک‌ها

مشترکین اپراتور همراه اول می‌توانند با انتخاب گزینه «شماره تلفن» در بخش پرداخت قبض دستگاه خودپرداز بانک تجارت، شماره تلفن همراه خود را وارد کرده، سپس با مشاهده و تأیید اطلاعات شناسه پرداخت، شناسه قبض، مبلغ و شماره تلفن همراه، عملیات پرداخت را تکمیل کنند.

ببینید: پرداخت قبض مشترکین همراه اول با خودپرداز تجارت بدون شناسه قبض

مشتریان بانک صادرات ایران می‌توانند با استفاده از سامانه «بانک پرداخت»، قبوض تلفن همراه خود را بدون کارمزد، به صورت خودکار در هر دوره بپردازند.

ببینید: پرداخت خودکار قبض تلفن همراه بدون کارمزد در بانک صادرات ایران

مشترکین پست بانک می‌توانند به‌وسیله کارت‌های بانکی عضو شبکه شتاب از طریق دستگاه‌های پایانه شعب این بانک هزینه‌های قبوض خود را پرداخت کنند

ببینید: پرداخت الکترونیک هزینه‌های قبوض مشترکین برق از طریق درگاه‌های پست بانک

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.