راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

افزایش امنیت تراکنش‌های اینترنتی با راه‌اندازی بیمه فضای مجازی

مدیر گروه بیمه الکترونیک پژوهشکده بیمه نبود قوانین مناسب را از مهم‌ترین مشکلات بیمه الکترونیک دانست و گفت: با توجه به مطالعات در دست اقدام پژوهشکده به زودی محصول جدید «بیمه فضای مجازی» وارد بازار می‌شود. وحید ماجد در خصوص جایگاه بیمه الکترونیک در کشوراظهار کرد: بیمه الکترونیک به معنای کاربرد ابزارهای فناوری اطلاعات خصوصا اینترنت در تولید و توزیع خدمات بیمه‌ای است.

مدیر گروه بیمه الکترونیک پژوهشکده بیمه افزود: بیمه الکترونیک می‌تواند در زمینه معرفی و بازاریابی محصولات بیمه‌ای، عقد قرارداد، پرداخت حق بیمه، اعلام و دریافت خسارت از طریق اینترنت کاربرد داشته باشد.

 

خلأ قانونی، مانع گسترش بیمه الکترونیک

وی گفت: محقق شدن بیمه ‌الکترونیک نیازمند بسترهای سخت‌افزاری و نرم‌افزاری در دو طرف عرضه و تقاضای بیمه است و علاوه بر آن، عوامل خارجی نظیر کیفیت ارتباطات برخط و سرعت آن در کشور نیز نقش بسزایی در گسترش بیمه الکترونیک دارد.

ماجد با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین مشکلات در خصوص بیمه الکترونیک نبود قوانین مناسب است،

ادامه داد: تدوین قانون جامع بیمه الکترونیک و رسمیت یافتن امضای دیجیتال از جمله الزاماتی است که الکترونیکی شدن فرآیندهای بیمه‌گری را در کشور شتاب می‌بخشد. مدیر گروه بیمه الکترونیک پژوهشکده بیمه با اشاره به مشکلاتی که در سمت تقاضای بازار وجود دارد، گفت: بخشی از مشکلات مربوط به پذیرش بیمه در کشور است و در واقع بیمه آن چنان که باید در کشور ما جای خود را بازنکرده و مردم رغبت چندانی به خرید انواع بیمه به جز بیمه‌های اجباری ندارند. وی ادامه دارد: همچنین بخش دیگر مربوط به آشنایی بیمه‌گذاران با فناوری اطلاعات و مهم‌تر از آن اطمینان به فضای مجازی برای انجام خدمات بیمه‌ای است. به گفته ماجد، هم‌اکنون در بانکداری الکترونیک نیز شاهد رفتار محتاطانه کاربران از این خدمات هستیم، این در حالی است که بستر آن توسط بانک‌ها به طور کامل فراهم شده است.

 

ورود «بیمه فضای مجازی» برای افزایش امنیت اطلاعات

مدیر گروه پژوهشی بیمه الکترونیک با اشاره به مطالعات پژوهشکده در خصوص ریسک‌های موجود در فضای مجازی و چگونگی مدیریت آن تصریح کرد: مطالعاتی در پژوهشکده در زمینه امکان‌سنجی و چگونگی ارائه خدمات بیمه‌ای برای ریسک‌های موجود در فضای مجازی در دست انجام است که انتظار می‌رود بر مبنای پژوهش‌های مذکور در آینده نزدیک محصولات بیمه‌ای جدید با عنوان

«بیمه فضای مجازی» به بازار ارائه شود. به گفته وی، طبق این بیمه‌نامه، تبادلات و تراکنش‌ها در فضای مجازی بیمه خواهد شد و به عنوان یک پوشش برای خسارت‌های ناشی از دسترسی‌های غیرمجاز و دزدی داده‌ها و اختلال در فعالیت‌های تجارت الکترونیک مطرح است. وی با اشاره به اینکه بیمه فضای مجازی در کشورهای دیگر وجود دارد، خاطرنشان کرد: ورود این بیمه‌نامه امنیت لازم را برای کاربران فراهم خواهد کرد و مواردی نظیر ویروس‌های کامپیوتری، حملات و تراکنش‌های غیرمجاز الکترونیکی را نیز پوشش می‌دهد. ماجد اضافه کرد: در حقیقت بیمه مسوولیت فضای مجازی، پوششی برای محافظت در مقابل حوادثی است که در مقابل ارتباطات اینترنتی ایجاد می‌شود و خسارات وارده به شخص اول و ثالث را حمایت می‌کند. وی در تشریح جزئیات این بیمه‌نامه گفت: دارایی‌های غیرملموس افراد در فضای مجازی بعد از ارزش‌گذاری کار‌شناسی، نرخ‌گذاری شده و همانند یک محصول فیزیکی بیمه شده و حق‌بیمه متناسب با آن پرداخت می‌شود. ماجد در خصوص فعالیت‌های در حال انجام در گروه بیمه الکترونیک اظهار کرد: هم‌اکنون دو موضوع ارزیابی آمادگی صنعت بیمه برای ارائه خدمات الکترونیکی و همچنین ارزیابی پذیرش بیمه‌های الکترونیک از سوی مشتریان توسط این گروه در حال بررسی است. این استاد دانشگاه افزود: علاوه بر این، گروه بیمه الکترونیک از پایان‌نامه‌های کار‌شناسی ارشد و دکترا مرتبط با کاربرد فناوری اطلاعات در صنعت بیمه که هزینه‌های مبادله را در صنعت بیمه کاهش دهد و موجب افزایش بهره‌وری و کارآیی شرکت‌های بیمه شود، حمایت می‌کند. مدیر گروه بیمه الکترونیک پژوهشکده بیمه در مورد میزان آمادگی شرکت‌های بیمه در زمینه به‌کارگیری فناوری اطلاعات گفت: خوشبختانه برخی از شرکت‌های بیمه در این زمینه پیشرو بوده و اقدامات خوبی را انجام داده‌اند. ماجد اضافه کرد: در زمینه فناوری اطلاعات با وضعیت ایده‌آل فاصله داریم و برخی خدمات ارائه‌شده از سوی شرکت‌ها در این زمینه چندان تعاملی نیست و صرفا به معرفی محصولات خود بسنده کرده‌اند. وی با بیان این نکته که برخی مراحل خرید بیمه نظیر کار‌شناسی اموال و ارزیابی ریسک در فضای مجازی قابل انجام نیست، خاطرنشان کرد: در مجموع بسیاری از مراحل را می‌توان به صورت آنلاین انجام داد که این اقدام موجب کاهش هزینه بیمه‌گران و بیمه‌گذاران خواهد شد. ماجد با اشاره به اینکه گسترش فناوری اطلاعات آثار مهمی را بر ساختار و عملکرد اقتصاد‌ها گذاشته است، اظهار کرد: افزایش روزافزون فعالیت در فضای مجازی علاوه بر تسریع در مبادلات و کاهش هزینه‌های معاملاتی موجب به وجود آمدن ریسک‌های جدیدی شده است که امنیت در فضای مجازی را تهدید می‌کند. این استاد دانشگاه گفت: شواهد حاکی از آن است که عوامل مختلفی که فعالیت در فضای مجازی را تهدید می‌کند، هزینه‌های زیادی را بر کاربران حقیقی و حقوقی در این فضا تحمیل می‌کند که این ریسک‌ها شامل از بین رفتن اطلاعات در اثر حمله ویروس‌ها، هکر‌ها یا از بین رفتن امنیت نقل و انتقال مالی و غیره است.

منبع: فارس

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.