راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

رهبری اختیار تصمیم‌گیری درباره FATF را به مجلس و دولت دادند

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: «مقام معظم رهبری بعد از چند بار ردوبدل شدن نامه با دفتر ایشان در خصوص اعلام نظر درباره لوایح چهارگانه FATF اعلام کردند که دراین‌باره مجلس و دولت نظر دهند؛ یعنی مجلس و دولت را مأمور به این کارکردند.»

به گزارش ایسنا، حشمت‌الله فلاحت‌پیشه اظهار کرد: «چندی پیش درباره لوایح چهارگانه یکسری ایرادات را به مقام معظم رهبری اعلام کردند که ایشان نیز ملاحظاتی را مطرح کردند. بعدازآن گردش کاری صورت گرفت. درنهایت رهبری این موضوع را بیان کردند که باید دراین‌باره مجلس و دولت نظر دهند؛ یعنی مجلس و دولت را مأمور کردند که نظرشان را اعلام کنند.»

او افزود: «نظر مجلس می‌تواند تأیید یا رد باشد لذا اینکه برخی افراد موضوع لوایح چهارگانه را به دفتر رهبری و اعلام نظر ایشان ربط می‌دهند، درست نیست. رهبری درباره لوایح چهارگانه تنها چنین دستوری دادند و دستور دیگری نداشتند. البته ممکن است که ما از آن اطلاعی نداشته باشیم. ولی بعید است؛ ایشان درنهایت اختیار را به مجلس و دولت دادند.»

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خاطرنشان کرد: «بر اساس نظر مقام معظم رهبری باید مجلس و دولت درباره لوایح چهارگانه تصمیم بگیرد و نمایندگان آراء خود را مبنی بر رد یا تأیید اعلام کنند؛ کما اینکه من معتقدم تأیید کامل کنوانسیون‌ها به صلاح نیست. درعین‌حال می‌توان یک سری حق تحفظ و حق شرط را اعمال کرد.»

فلاحت‌پیشه درباره مهلت ۲۰ روزه باقی‌مانده برای تعیین تکلیف FATF به ایران گفت: «در دوره گذشته حدود ۶۰ سؤال از ایران پرسیده شد که ما ۳۰ درصد آن را پاسخ دادیم. لذا پایان این مهلت به معنای قرار گرفتن ایران در لیست سیاه نیست؛ کما اینکه برخی کشورهای اروپایی نیز این کنوانسیون‌ها را در فرآیند دوساله تصویب کرده و زمینه اجرای آن را فراهم کردند. FATF در مقطع فعلی بیش از ۴۰ توصیه را به ما داشته است که چهار مورد آن مربوط به تصویب لوایح و کنوانسیون‌هاست.»

او در پایان تأکید کرد: «نباید منافع ملی را به فرجه‌های زمانی ارجحیت داد.»

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.