پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
رفع نیاز به چکپول با توسعه ابزارهای مبادله الکترونیک / لزوم توجه به مقوله امضای دیجیتال
خبرگزاری فارس نوشت: یک کارشناس اقتصادی با بیان اینکه در شرایط تورمی نیاز به اسکناس درشتتر به وجود میآید، گفت: در صورت گسترش سیستمهای الکترونیکی در بخش بانکداری، حذف چک پول خللی در روند معاملات و مبادلات اقتصادی ایجاد نمیکند.
محمود اللهیاری در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبری فارس (توانا) با اشاره به ابزارهای مختلف پرداخت در مبادلات پولی و مالی اظهار داشت: یکی از این ابزارها، پول فیزیکی است که معمولاً در معاملات خرد و کلان از آن استفاده میشود.
وی افزود: با توجه به شرایط تورمی در اقتصاد ارزش مبادله پول کاهش مییابد و نیاز به چاپ اسکناسهای درشتتر ایجاد میشود.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به علت انتشار چکپول در چند سال گذشته گفت: نیاز به اسکناس درشتتر به دلیل کاهش ارزش سایر اسکناسها بود تا در معاملات کلان مبادله تسهیل شود.
وی با بیان اینکه برای معاملات کلان و خرد در اقتصاد امروزه از روش پرداخت الکترونیک استفاده میشود، افزود: متأسفانه تاکنون زیرساخت مبادله الکترونیکی پولهای کلان از لحاظ سختافزاری و نرمافزاری و قانونی ایجاد نشده اما تا حدودی در پرداختهای خرد فرهنگ سازی پرداخت الکترونیکی وجود دارد.
اللهیاری گفت: در معاملات کلان باید پرداخت کننده و دریافت کننده پول مشخص باشد تا بتوان منشا پول را تشخیص داد که این یکی از الزامات قانون مبارزه با پولشویی است.
وی ادامه داد: بانک مرکزی و بانکها باید شرایطی را به وجود آورند که مبادله پول تنها از طریق سیستم بانکی انجام شود و خارج از کنترل دولت هیچ مبادلهای صورت نگیرد تا بتوان منشا پول را تشخیص داد.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: باید ابزارهای قانونی برای وصول و پرداخت الکترونیکی معاملات کلان ایجاد شود تا افراد با امنیت و اطمینان بیشتری به این اقدام دست بزنند.
وی با اشاره به سیستمهای پرداخت الکترونیکی پول مانند RTGS و اتاق پایاپای، گفت: این ابزارهای الکترونیکی را که پول دیجیتال گفته میشود، تاکنون استفاده مناسبی از آنها نشده زیرا فرهنگسازی مناسبی در این زمینه صورت نگرفته است.
وی تأکید کرد: در صورت گسترش سیستمهای الکترونیکی در بخش بانکداری دیگر نیازی به چاپ اسکناسهای درشتتر نیست و حذف چک پول خللی در روند معاملات و مبادلات اقتصادی ایجاد نمیکند.
اللهیاری تصریح کرد: در بخش پرداختهای کلان مدتی است بحث امضای دیجیتال مطرح است تا با این اقدام احراز هویت شخص ارسال کننده وجوه مشخص شود اما از این ابزار الکترونیکی چندان استفاده نمیشود.