پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
اروپا فعالسازی حساب بانک مرکزی ایران را بررسی میکند
دولتهای فرانسه، انگلیس و آلمان به تهران اعلام کردهاند در چارچوب پیشنهادی برای زنده نگهداشتن برجام، در حال بررسی فعالسازی حسابهای بانک مرکزی ایران با بانکهای مرکزی کشورهای خود هستند.
به گزارش ایرنا، این اقدام نخستین علامت قابلاعتنایی است که نشان میدهد اروپا میتواند به تعهد خود برای حفظ برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) پایبند بماند و مقابل سیاست تحریم و منزویسازی تهران توسط آمریکا بایستد. پس از خروج آمریکا از برجام، ایران اعلام کرد چنانچه نتواند از منافع برجام استفاده کند از این توافق بینالمللی خارج میشود.
مقامهای درگیر در مباحث برجام گفتند: «گزینه فعالسازی حساب بانک مرکزی ایران با بانکهای مرکزی فرانسه، انگلستان و آلمان یا فعالسازی مجدد برخی حسابها که سالها غیرفعال بودهاند، یکی از گزینههایی است که دولتهای اروپایی یادشده، فعالانه به دنبال آن هستند.»
کشورهای اروپایی مزبور در طول گفتوگوهای وزیران امور خارجه خود با وزیر امور خارجه ایران در اوایل ماه ژوئیه (اواسط تیر) در وین، برنامههای خود را در این زمینه ارائه کردند. فرانسه، انگلستان و آلمان هنوز روی جزئیات این برنامهها کار میکنند.
مقامهای اروپایی یادشده همچنین تصریح کردند: سایر کشورهای اروپایی شامل اتریش و سوئد نیز اعلام کردهاند که آنها نیز چنین کاری را خواهند کرد. مقامهای درگیر در مباحث برجامی ایران تأکید کردند: گفتوگوها میان بانکهای مرکزی شروعشده، اما هنوز موضوعی به تصویب نرسیده است.
مقامهای بانک مرکزی اروپا اعلام کردهاند که با توجه به آماده شدن آمریکا برای تحریم مجدد ایران، یک بیمیلی نسبت به برقراری ارتباط مالی با ایران وجود دارد. همچنین ایران باید قوانین لازم برای مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم را مطابق استاندارهای گروه ویژه اقدام مالی FATF تصویب کند.
برجام 23 تیر 1394 میان ایران و گروه 1+5 شامل چین، فرانسه، روسیه، انگلستان، آمریکا و آلمان امضا و از 26 دی 1394 اجرایی شد. دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا 18 اردیبهشت اعلام کرد.