پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی: نقشه راه تنظیمگری هوش مصنوعی تدوین میشود
حمید فتاحی، رئیس سازمان تنظیم مقررات، با اشاره به نقش کلیدی هوش مصنوعی در تحول آینده، از تدوین نقشه راه تنظیمگری این فناوری خبر داد و تأکید کرد فناوریهای نوین باید با تنظیمگری نسل پنجم مدیریت شوند
حمید فتاحی، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، در مراسم افتتاحیه رویداد «نقش تنظیمگری 5G-AIoT در توسعه اقتصاد دیجیتال» که دوشنبه ۱۵ اردیبهشتماه در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد، با اشاره به اهمیت موضوع هوش مصنوعی و فناوریهای آینده گفت: «امروز نشانههای این فناوری نوین را در زندگی مردم مشاهده میکنیم و عملاً حس خوبی از آن دریافت میشود. مردم دیگر با موضوع هوش مصنوعی بیگانه نیستند.»
به گزارش مهر، او با بیان اینکه فناوری هوش مصنوعی آینده را متحول خواهد کرد، افزود: «این فناوری وابستگی ایجاد میکند و آینده بدون استفاده از این فناوری سخت میشود؛ بنابراین تغییر اساسی و تحول دیجیتال اتفاق بزرگی را رقم میزند و یکی از جاهایی که دچار تغییر میشود، صنعت است.»
فتاحی ادامه داد: «پدیده هوش مصنوعی مانند دیگر پدیدهها چالشهایی خواهد داشت؛ از جمله اینکه تعداد بازیگرانی که در این حوزه در کشور مشاهده میشود زیاد است و از هر صنفی به این حوزه ورود میکنند، در زنجیرههای مختلف هر کسی ساز خود را میزند. یکی از چیزهایی که حتماً باید به آن توجه کنیم همراهسازی بازیگران حاکمیتی است تا فضا را برای حضور و ورود بخش خصوصی و سرمایهگذاران در این حوزه فراهم کنند.»
رئیس سازمان تنظیم مقررات با بیان اینکه تعدد بازیگران موجب اتلاف منابع میشود، تصریح کرد: «وزارت ارتباطات در دو حوزه در اقتصاد دیجیتال و تحول دیجیتال نقشآفرینی میکند؛ نخست، حوزه ارتباطات است، به این معنا که باید توسعه هر فناوری بر مبنای ارتباطات استوار باشد. دوم، حوزه تنظیمگری هوش مصنوعی است که در این راستا کارگروههای تخصصی تشکیل دادهایم و گزارشهایی نیز دریافت کردهایم. در این مسیر به زیستبوم فناوری توجه شده و طراحی اولیه آن انجام شده است.»
فتاحی افزود: «در سازمان تنظیم مقررات جلسات متعددی با بخشهای مختلف برگزار کردهایم تا با جمعبندی نظرات، نقشه راه تنظیمگری هوش مصنوعی را تدوین کنیم و بر اساس آن، پروانهها صادر و فرکانسها تخصیص یابد.»
او در پایان تأکید کرد: «نکته بسیار مهم این است که فناوریهای نوین را باید با تنظیمگری نوین، نه روشهای سنتی مدیریت کنیم. در این مسیر، باید به تنظیمگری نسل پنجم توجه ویژه داشته باشیم که از وظایف اصلی سازمان رگولاتوری است. هدف ما این است که صرفاً با تسهیلگری، انشاءالله زمینه توسعه این فناوری در کشور فراهم شود.»