راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

شماره ۸۱ ماهنامه عصر تراکنش منتشر شد

عصر تراکنش ۸۱ / هشتادویکمین شماره ماهنامه عصر تراکنش با تصویر روی جلد سیدابوالحسن پورحسینی، مدیرعامل ایران‌ارقام که قصد دارد محصولات جدید این شرکت را با برند IAC به صنعت معرفی کند، منتشر شد. ایران‌ارقام یکی از قدیمی‌ترین شرکت‌های فعال در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران است که در طی سال‌های فعالیت خود با افت‌وخیز‌های بسیاری همراه بوده و این روزها در تلاش است مطابق با استراژی تعیین‌شده و در راستای منافع سهامدارانش نسبت به گسترش زمینه‌های تولید تجهیزات حوزه بانکی اقدام کند و به بازارهای جدید وارد شود.

سیدابوالحسن پورحسینی که نامش با پروژه‌های بیمه و درمان سازمان تأمین اجتماعی، ازجمله نسخه الکترونیک، پیوند خورده است، بیش از پنج سال مدیرکل راهبری سیستم‌های سازمان تأمین اجتماعی و پنج سال عضو هیئت‌مدیره و مدیرعامل شرکت مشاور مدیریت و خدمات ماشینی تأمین بوده و از شهریورماه سال ۱۴۰۱ به سمت مدیرعاملی شرکت ایران‌ارقام انتخاب شده است و از همان زمان با رویکرد توسعه محصولات جدید و تزریق نوآوری در این شرکت، قصد محصولات جدید این شرکت را با برند IAC معرفی کند.

پرونده بخش تنظیم‌گری این شماره از ماهنامه عصر تراکنش نیز به دور شدن پرداخت‌یارها از ماهیت وجودی‌شان اختصاص داده شده که در گفت‌وگو با فعالان صنعت پرداخت، به جنبه‌های گوناگون این موضوع پرداخته‌ایم. علاوه‌بر این، می‌توانید گزارش‌هایی درباره وضعیت سوپ‌تک، ولث‌تک و روندهای صنعت بانکی و پرداخت در سال جدید و همچنین یادداشت‌هایی از مینا والی، مینا حاجی، میثم رجبی، مصطفی ثابتی،‌ حامد اکبری، همایون قمری، محمدکاظم کاظمی‌راد و علی‌اکبر گلشنی‌اصل را در این شماره از عصر تراکنش بخوانید.


به وقت جایزه عصر تراکنش


به روال همیشه در بخش «گزارش‌ها»ی ماهنامه عصر تراکنش ابتدا مروری بر مهم‌ترین اخبار دو ماه اخیر صنعت فناوری‌های مالی کشور داشتیم؛ ماه‌هایی که به برگزاری مجامع عمومی سالانه شرکت‌ها و انتصابات جدید گذشت. علاوه‌بر اخبار، در این بخش، گزارشی تصویری از اولین رویداد جایزه عصر تراکنش را مشاهده می‌کنید؛ رویدادی که با هدف معرفی و قدردانی از چهره‌ها، کسب‌وکارها و محصولات منتخب ماهنامه عصر تراکنش در سال ۱۴۰۲ و مروری بر عملکرد این ماهنامه با حضور بیش از ۲۵۰ نفر از بنیان‌گذاران، مدیران عامل و اعضای هیئت‌مدیره کسب‌وکارهای مطرح فناوری‌های مالی کشور برگزار شد. همچنین، گزارش‌هایی را درباره مهم‌ترین روندهای صنعت بانکی و پرداخت کشور در سال ۱۴۰۳، وضعیت توسعه سوپ‌تک و ولث‌تک در ایران می‌خوانید.


گفت‌وگو با مدیران


در بخش «باشگاه» این شماره از عصر تراکنش گفت‌وگوی این ماهنامه را با مدیران چهار شرکت «تفاس»، «توسعه و نوآوری شهر»، «رمیس» و «کیپا» می‌خوانید که با آنها درباره جدیدترین اقداماتشان و برنامه‌هایی که برای آینده شرکت‌هایشان دارند، صحبت کرده‌ایم.

گفت‌وگوی ماه این شماره نیز با سیدابوالحسن پورحسینی، مدیرعامل ایران‌ارقام است. او معتقد است برند ایران‌ارقام در طول زمان شکل گرفته و با سیستم بانکی کشور عجین شده است و می‌بایست با این پیشینه در مسیر تولید و توسعه به ارزشمندترین شرکت فعال در صنعت تبدیل شود؛ اقدامی که آن را تکلیف خود به‌‌عنوان مدیرعامل این شرکت می‌داند و می‌خواهد با نگه داشتن شرکت در مسیر توسعه، در سال ۱۴۰۳ روی تولید و توسعه سبد محصولات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری جدید تمرکز کند. در بخش پروفایل نیز روایتی از زندگی شخصی و حرفه‌ای مجید جعفریان را می‌خوانید.


دور شدن پرداخت‌یارها از ماهیت وجودی‌ خود


هدف از ایجاد پرداخت‌یارها در سال ۱۳۹۶ نظارت دقیق‌تر بر حوزه پرداخت و تسهیل فضای کسب‌وکارها بود، اما اکنون پس از گذشت بیش از پنج و نیم سال از شروع رسمی این فعالیت، به نظر می‌رسد که ماهیت و فضای پرداخت‌یاری تغییر کرده است و دیگر برخی از پرداخت‌یاری‌ها را نمی‌توان ‌مانند گذشته یک کسب‌وکار کوچک و صرفاً یک پرداخت‌یار دانست، بلکه بسیاری از این کسب‌وکارها از ماهیت وجودی خود دور شده‌اند و به سمت ارائه خدماتی فراتر از پرداخت‌یاری حرکت کرده‌اند. برخی از فعالان این صنعت معتقدند که پرداخت‌یارها باید با فعالیت در دیگر حوزه‌های فین‌تک زنجیره‌شان را تکمیل کنند و راهی برای بقای خود بیابند.

محمدمهدی شریعتمدار، فرزاد مقدم، مهدی عبادی و محمدمهدی باریده افرادی هستند که در بخش «تنظیم‌گری» این شماره به سراغ آنها رفته‌ایم تا به کمک آنها تغییر فضای پرداخت‌یاری را بررسی کنیم. همچنین شما می‌توانید در این بخش، یادداشت‌هایی از پویا پوراعظم، داود محمدبیگی و علی صالحی را درباره این موضوع بخوانید.


هوش مصنوعی؛ بازیگر اصلی توسعه صنعت فین‌تک


«مجمع جهانی اقتصاد» و «مرکز تأمین مالی جایگزینِ دانشگاه کمبریج» در ژانویه ۲۰۲۴ به‌صورت مشترک گزارش مفصلی را درباره «آینده فناوری‌های مالی جهانی» منتشر کردند که در آن این‌طور بیان شده که حدود ۷۰درصد از اهالی اکوسیستم فین‌تک معتقدند هوش مصنوعی بازیگر اصلی توسعه صنعت فین‌تک در پنج سال آینده خواهد بود. این پژوهش با نگاهی جمعیت‌شناختی به صنعت فین‌تک کوشیده عملکرد بازار و درک اهالی این صنعت از قوانین را بررسی کند. ضمن اینکه برای پاسخ به پرسش‌هایی نظیر اینکه چه آینده‌ای در انتظار صنعت فناوری‌های مالی است، کدام عوامل بیشترین تأثیر را در رشد فین‌تک‌ها دارند، قوانین چه نقشی در این صنعت ایفا می‌کند و فین‌تک‌ها چطور می‌توانند نظام مالی فراگیرتری ایجاد کنند، به سراغ ۲۲۷ شرکت فین‌تکی مهم و تأثیرگذار در عرصه جهانی رفته است. عصر تراکنش در بخش «جهان» این شماره قسمت‌هایی از این گزارش را ترجمه کرده است.


معرفی مدیران فناوری اطلاعات شرکت‌های بانکی و پرداخت


در بخش «راهنما»ی این شماره از عصر تراکنش به روال همیشه مروری بر شش مجله معتبر فناوری‌های مالی دنیا داشتیم که در بخش «دکه» در دسترس شما قرار گرفته است. علاوه‌بر این، مدیران فناوری اطلاعات هفده شرکت بانکی و پرداخت کشور را معرفی کرده‌ایم، زیرا معتقدیم امروزه بخش عمده‌ای از کارایی، بهره‌وری و بقای یک سازمان مدیون واحد فناوری اطلاعات آن است.

کیوسک اصناف مدل TLSKS-1 شرکت تندرنور که امکان پشتیبانی از بارکدهای دوبعدی را دارد نیز محصول سخت‌افزاری معرفی‌شده این شماره است که می‌توانید در بخش راهنمای این ماهنامه، ویژگی‌ها و امکانات آن را بخوانید. همچنین مروری داشتیم بر فهرست «فین‌تک پنجاه» فوربس که شامل شرکت‌هایی می‌شود که همچنان با وجود تعدیل نیرو، ارزش‌گذاری‌ پایین‌تر و قحطی سرمایه‌گذاری خطرپذیر به نوآوری خود ادامه داده‌اند.

1 دیدگاه
  1. امیر محمد شکرزایی می‌گوید

    میلان هفت فاز دوم در سمت چپ رو به رو نخل خرما

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.