راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

معرفی شش رویداد فناوری و مالی در دنیا

ماهنامه عصر تراکنش / رویداد و نمایشگاه ماهیت سختی دارد. این طور برنامه‌ها هر چند روز که باشند، از یک‌روزه گرفته تا چندروزه، یک‌هفته‌ای یا ۱۰روزه و هر موضوع و حوزه‌ای را هم که بخواهند پوشش دهند، سختی‌های خودشان را دارند. به چنین برنامه‌هایی برچسب بین‌المللی هم که زده شود، سختی‌ها دوچندان می‌شود. این سختی‌ها فقط مختص کشور ما یا کشورهای در حال توسعه و جهان سوم هم نیست و یک ویژگی جهانی است، اما خودمان خوب می‌دانیم که در ایران همه این مسائل شاید ضرب‌ در هزار بشود و همه ‌چیز دست به دست هم بدهد یا در هم ادغام شود تا حتی جلوی اولین رویداد بین‌المللی کشور هم گرفته شود.

با این وجود رویداد داخلی بانکداری و نظام‌های پرداخت را داریم که توانسته هفت سال متوالی پابرجا باشد و همه‌ساله تقریبا در یک دوره زمانی مشخص برگزار شود.

هفتمین همایش بانکداری و نظام‌های پرداخت با موضوع نوآوری، بازیگران جدید و کارایی درکسب‌وکار مالی برگزار شده است؛ رویدادی که هم جنبه پرداخت دارد و هم جنبه بانکداری و در هر دو صنعت طی این سال‌ها تاثیرات انکارنشدنی خودش را داشته است.

می‌خواهیم در ادامه نگاهی بیندازیم به رویدادهای مشابه بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت خودمان، اما خارج از این مرزوبوم؛ البته منظور از مشابه، بیشتر شامل حوزه و صنعتی که تحت پوشش است، می‌شود و نه بزرگی و ابعاد و تعداد مخاطب و شرکت‌کنندگان.

.

قدمت نمایشگاه و بازارهای مکاره شش‌هزارساله

تاریخ نمایشگاه‌ها ارتباط و پیوند تنگاتنگی با تاریخ بازرگانی و دادوستد بشر دارد. بازارهای مکاره از شش هزار سال پیش وجود داشت. فینیقی‌ها که یکی از اقوام سامی‌تبار بودند، به‌عنوان بزرگ‌ترین بازرگانان زمان خودشان نخستین نمایشگاه‌ها را در ۲۸۰۰ سال پیش از میلاد برپا کردند.

در سال ۱۸۳۰ نمایشگاه جهانی در شهر پاریس برگزار شد که از کشورهای مختلف جهان در آن شرکت کردند و در این نمایشگاه، مهندس ایفل باپرچ (برج ایفل) را در میانه نمایشگاه برای نمایش قدرت و پیشرفت صنعتی فرانسه به جهانیان معرفی کرد.

در سال ۱۸۷۹ میلادی در شهر سیدنی استرالیا و در سال ۱۸۸۰ میلادی در شهر ملبورن نمایشگاه جهانی برپا شد. در آن زمان از عمر شهر ملبورن فقط ۵۰ سال گذشته بود و چهار میلیون نفر هم از این دو نمایشگاه دیدن کردند که برای کشور جوانی مانند استرالیا رقمی بسیار موفقیت‌آمیز بود.

در ایران نیز بیشتر نمایشگاه‌های سده‌های گذشته در کنار بندرهای بزرگ یا شهرهای بزرگ که بر سر راه کاروان‌ها جای گرفته بودند، برگزار می‌شدند. جدا از بندر و شهرهای بزرگ، در مسیر راه‌های بازرگانی همچون جاده ابریشم که از ایران گذر می‌کرد نیز نمایشگاه برپا می‌شد.

شرکت ایران در نمایشگاه‌های خارج از کشور برای نخستین بار در نمایشگاه سال ۱۸۵۱ در کاخ بلورین لندن و در فضایی به وسعت ۹۲ مترمربع رخ داد که با فراخوان امیرکبیر، صنعتگران در این نمایشگاه شرکت و کالاهای ایران؛ از جمله پارچه‌های قلمکار، فرش و صنایع دستی، کاشی و انواع خشکبار را به نمایش گذاشتند.

در خارج از خاک عزیز چه خبر است

از همین بیخ گوش خودمان گرفته تا مرزهای دورتر آسیا و اروپا و آمریکا، فراوانی رویداد و همایش و نمایشگاه داریم. از رویدادهای یک‌روزه گرفته تا یک‌هفته‌ای؛ از رویدادهای تک‌شعبه‌ای گرفته که فقط مختص یک کشور است تا رویدادهایی که علاوه بر کشور اصلی خودشان، در دیگر کشورها هم برگزار می‌شوند.

.

بزرگ‌ترین نمایشگاه کامپیوتر آلمانی

با سبیت (CEBIT) شروع می‌کنیم؛ رویدادی که در سال ۱۹۷۰ و در شهر هانوفر آلمان متولد شد و همچنان به کارش ادامه می‌دهد. در سال‌های گذشته سبیت هر سال چشم‌ها را خیره کرده است؛ رویدادی که ۲۰ هزار شرکت‌کننده از ۷۰ کشور دنیا را به سمت خودش جذب کرده است.

طیف وسیعی از کمپانی‌ها، سازمان‌ها و مراکز معتبر پژوهشی مرتبط با تکنولوژی‌های نوین ارتباطی و اطلاعاتی در نمایشگاه کامپیوتر آلمان حضور دارند و دستاوردهای تخصصی خودشان را در معرض دید عموم و کارشناسان این صنعت قرار می‌دهند.

نمایشگاه فناوری اطلاعات هانوفر معروف به سبیت که مورد توجه سیاستمداران نیز هست، فرصت بسیار خوبی برای تولیدکنندگان محصولات و خدمات فناوری اطلاعات برای عرضه و فروش آنها به تمام دنیاست.

هرچند هیچ رویداد فناوری در اروپا؛ نه در قدمت و نه در گستردگی به پای سبیت نمی‌رسد، اما شاید بزرگ‌ترین ضعف سبیت در سال‌های گذشته گستردگی حوزه‌های تحت پوشش این رویداد بود. سال گذشته آخرین سالی بود که سبیت در آخرین روزهای اسفند و ابتدای فروردین برگزار شد.

رویداد ۲۰۱۸ سبیت، اولین دوره از سری رویدادهای سبیت است که در نیمه اول سال و در روزهای گرم و آفتابی آلمان برگزار می‌شود. سبیت امسال ۱۱ تا ۱۵ ژوئن؛ یعنی ۲۱ تا ۲۵ خردادماه ۱۳۹۷ و البته با سروشکلی جدید در هانوفر آلمان برپا می‌شود. این سبیت جدید چهار بخش اصلی دارد؛ d!conomy، d!tech، d!talk و d!campus.

d!conomy رویداد، پلتفرمی است مختص دیجیتالی کردن کسب‌وکارها و دولت‌ها. بخش d!tech هم روی آینده دیجیتال ما متمرکز است. بخش سوم هم d!talk است و شامل مجموعه کنفرانس‌هایی می‌شود که در آن در مورد مسائل مختلف اقتصادی، سیاسی و اجتماعی صحبت می‌شود که ناشی از همین روندهای دیجیتال‌سازی موجود است.

بخش چهارم و البته جذاب‌تر رویداد سبیت هم d!campus است که قلب تپنده نمایشگاه است و جایی است که فناوری‌های دیجیتالی را می‌توان به‌طور زنده و هیجان‌انگیزی تجربه کرد.

اما سبیت هم جزء همان رویدادهای چندشعبه‌ای است. یک شعبه دیگر آن در استرالیا برگزار می‌شود. سبیت استرالیا بزرگ‌ترین رویداد و نمایشگاه B2B آسیا ـ اقیانوسیه است و قرار است ۱۵ هزار متخصص از شرکت‌ها، دولت، SMEها و استارت‌آپ‌ها ۱۵تا ۱۷ ماه مه ۲۰۱۸ که به تاریخ شمسی می‌شود ۲۵ تا ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ در شهر سیدنی استرالیا دور هم جمع شوند.

در سال ۲۰۱۸ سبیت استرالیا هفدهمین سال برگزاری‌اش در استرالیا را جشن می‌گیرد و به‌عنوان یک رویداد موفق توانسته به‌خوبی جلب توجه کند.

CeBIT Bilisim EURASIA هم ورژن اوراسیایی سبیت است که در استانبول ترکیه برگزار می‌شود. سبیت در هند را هم داریم که البته در سایت رویداد گفته شده که رویداد ۲۰۱۷ آن کنسل شده است.

البته سبیت آمریکا در نیویورک را هم داریم که این رویداد در سال‌های ۲۰۰۳ و ۲۰۰۴ برگزار، اما بعدا در سال ۲۰۰۵ لغو شد.

[mks_pullquote align=”left” width=”600″ size=”18″ bg_color=”#444444″ txt_color=”#ffffff”]

لاس‌وگاس

لاس‌وگاس یا به اختصار وگاس مشهورترین قمارخانه‌ها، میخانه‌ها و روسپی‌خانه‌ها را دارد و یکی از بزرگ‌ترین مراکز سرگرمی در دنیا است. اسم این شهر در زبان اسپانیایی به معنی مراتع سبز است، اما برخلاف نام آن، به‌‌دلیل قرار گرفتن در صحرای نوادا، آب‌وهوای خشک و بی‌آبی دارد. وگاس در سال ۱۹۱۱ به‌طور رسمی شهر اعلام شد و عنوان بزرگ‌ترین شهر تاسیس‌شده در آمریکا در قرن بیستم را دارد.

[/mks_pullquote]

 

CES در صدر نمایشگاه‌های عالم

از آلمان کوچ می‌کنیم به سمت آمریکا و با قدیمی‌ترین رویداد این کشور یعنی CES آشنا می‌شویم. CES مخفف عبارت Consumer Election Show است که عمده کار آن در زمینه عرضه نوآوری‌ها در زمینه تکنولوژی است که نسخه ۲۰۱۸ آن ۹ تا ۱۲ ژانویه که به تاریخ شمسی می‌‌شود ۱۹ تا ۲۲ دی‌ماه در لاس‌وگاس برگزار می‌شود. قدمت این نمایشگاه به ۵۰ سال پیش و ۲۴ ژوئن ۱۹۶۷ برمی‌گردد که از همان زمان تاکنون توسط انجمن فناوری مصرف‌کننده، همه‌ساله برگزار می‌شود.

همان‌طور که گفتیم اولین رویداد در سال ۱۹۶۷ و البته در شهر نیویورک برگزار شد که نزدیک به ۱۴ کمپانی در آن حضور داشتند و بیشتر به محلی برای نمایش محصولات شرکت‌های ژاپنی تبدیل شد.

[mks_pullquote align=”left” width=”600″ size=”18″ bg_color=”#444444″ txt_color=”#ffffff”]

گذری بر اتفاقات سال‌های برگزاری CES

سال ۱۹۹۲ آخرین سالی بود که اپل در نمایشگاه CES حضور داشت. در این سال جان اسکالی رایانه ناموفق نیوتن اپل را در سخنرانی خودش معرفی کرد. در سال ۱۹۹۵، چهار بار نمایشگاه CES برگزار شد. اولین نمایشگاه در وگاس، دومین و سومین در شیکاگو و چهارمین درمکزیکوسیتی برپا شد.

[/mks_pullquote]

 

تلویزیون ۱/۵ اینچی پاناسونیک، محصول مورد توجه دومین نمایشگاه سال ۱۹۶۹ CES نیویورک بود. سال ۱۹۷۱ بود که رویداد CES کوله‌بارش را در شهر شیکاگو پهن کرد و تا سال ۱۹۷۷ در همان شهر مستقر ماند.

اما در سال ۱۹۷۲ این رویداد توانست رکورد ۴۰هزار نفری شرکت‌کنندگان را بزند و در سال ۱۹۷۷ هم تعداد شرکت‌های حاضر در CES به ۷۰۰ کمپانی رسید و البته نکته جالبی که در این سال وجود دارد، این است که ساعت‌های دیجیتال با استقبال خوبی مواجه شد و یک نمونه از آن ساعت ۲۰ دلاری تگزاس اینسترومنت بود.

سال ۱۹۷۸ اتفاقات جدیدی را برای CES به‌همراه داشت. با اینکه این رویداد در تابستان همین سال و در شهر شیکاگو برگزار شد، اما برای اولین‌بار در زمستان هم در شهر لاس‌وگاس برپا شد.

در سال ۲۰۰۹ و به‌دنبال اتفاقاتی که در جریان بحران بزرگ مالی رخ داده بود، تعداد بازدیدکنندگان CES هم تا ۲۲ درصد کاهش پیدا کرد. سال ۲۰۱۵ را هم می‌توان به‌عنوان بزرگ‌ترین CES در تاریخ با ۳۶۰۰ غرفه و ۱۷۰ هزار شرکت‌کننده معرفی کرد.

تبلیغات، سرگرمی و محتوا، خانه و خانواده، رباتیک و هوش ماشینی، ورزش، اینترنت اشیا، خودرو، استارت‌آپ، طراحی محصول و تولید و بهداشت و سلامت از موضوعات اصلی مطرح‌شده در CES 2018 خواهد بود.

[mks_pullquote align=”left” width=”600″ size=”18″ bg_color=”#444444″ txt_color=”#ffffff”]

دزدی در روز روشن

در رویداد CES سال ۲۰۱۷، با وجود مراقب‌های امنیتی شدید، اما دو نمونه اولیه از لپ‌تاپ‌های سه‌بعدی رِیزر در خود نمایشگاه دزدیده شد. شرکت رِیزر هم برای هرگونه اطلاعاتی که منجر به شناسایی و دستگیری سارق شود، ۲۵ هزار دلار مژدگانی پیشنهاد داد.

[/mks_pullquote]

 

صنعت پرداخت و هنر در یک شهر

سال ۲۰۱۵ آخرین سالی بود که رویداد چندین و چندساله کارتس با همین نام کارتس در شهر پاریس برگزار شد، اما با گسترش و توسعه سریع فناوری؛ به‌ویژه در حوزه موبایل، تصمیم‌ها بر این شد تا کارتس به تراستک تغییر نام دهد و با این کار، تراستک مکانی برای انعکاس سریع فناوری‌های جدید، با تمرکز امنیت بشود.

در واقع تمرکز تراستک بر فناوری‌های امنیتی بوده و هست و نگاهی که به صنعت پرداخت دارد، بیشتر با زاویه امنیتی است. اروپایی‌ها و به‌خصوص فرانسوی‌ها در سال‌های گذشته جزء پیشروهای فناوری‌های پرداخت بوده‌اند.

آنها در حوزه‌های سخت‌افزاری و امنیتی در دنیا هم پیشگام و پرچم‌دار هستند. بنابراین به‌صورت طبیعی تا همین چند سال پیش شناخته‌شده‌ترین نمایشگاه فناوری‌های پرداخت متعلق به آنها بود.

کارتس که از سال ۱۹۸۵ همه‌ساله درشهر پاریس برگزار می‌شد، در سال ۲۰۱۵، سی‌امین دوره خودش را هم برگزار کرد تا نسخه سی‌ویکمش، هم با نامی جدید، هم در محلی جدید و هم با تمرکز بیشتری بر امنیت و اعتماد تشکیل شود و نتیجه‌اش هم شد نام تراستک در شهر کن و با موضوع تکنولوژی‌های مبتنی‌ بر اعتماد.

در واقع کارتس سال‌های گذشته به فناوری‌های کارت هوشمند پی ‌پرداخت، اما با ورود بیشتر و حضور پررنگ‌تر موبایل به عرصه پرداخت، رویداد جدید حوزه‌های گسترده‌تر پرداخت، احراز هویت و امنیت و اتصال را دربر گرفت.

[mks_pullquote align=”left” width=”600″ size=”18″ bg_color=”#444444″ txt_color=”#ffffff”]

چرا کن؟

شهر کن سال‌هاست که تجربه میزبانی رویدادهای بین‌المللی را دارد. البته ناگفته نماند که اولین خانه‌های مجلل فرانسوی در دهه ۳۰ قرن ۱۹ میلادی در این شهر کوچک ساخته شد و کن به‌مرور زمان تا به امروز به میعادگاه ثروتمندان و شخصیت‌های مشهور فرانسوی و بین‌المللی تبدیل‌شده است. شاید همین موضوع در کنار دیگر شرایط محیطی و جغرافیایی از نکاتی باشد که در جذب توریست به این منطقه کمک کرده است.

[/mks_pullquote]

 

بحث نوآوری در عرصه پرداخت که باز می‌شود، امکان ندارد اسمی از فین‌تک به میان نیاید و از آنجایی که همه‌چیز در کارتس تغییر کرده بود، باید بدون شک جایی هم برای استارت‌آپ‌های فین‌تک در ورژن جدید رویداد باز می‌شد.

به همین دلیل تراستک از سال ۲۰۱۶ با تمرکز ویژه روی بخش استارت‌آپ‌های فین‌تک قرار است که تا پنج سال آتی در شهر کن، خوشامدگوی فعالان صنعت پرداخت باشد. تراستک ۲۰۱۸ قرار است ۲۷ تا ۲۹ نوامبر؛ یعنی ششم تا هشتم آذرماه ۱۳۹۷ برگزار شود.

تراستک هم از همان رویدادهای چندشعبه‌ای است. از سال ۲۰۱۰ نسخه آسیایی آن در شهر هنگ‌کنگ و از سال ۲۰۱۲ هم نسخه آمریکایی آن در لاس‌وگاس برگزار می‌شود.

.

نزدیک‌ترین رویداد به ما از نظر جغرافیایی

در سال ۲۰۱۷، ۱۸ دوره از برگزاری رویداد سیملس گذشت؛ رویدادی که هر ۱۸ سالش در شهر امیرنشین دوبی برگزار می‌شود. سیملس هم مانند تراستک تجربه تغییر دارد؛ البته نه در مکان برگزاری؛ بلکه تغییر اسم داشته و از رویداد کارت و پرداخت به سیملس تغییر کرده است.

در سال ۲۰۱۶ و در هفدهمین دوره از برگزاری کارت و پرداخت، خبر از این تغییر اسم داده شد. سیملس به‌معنای یکپارچه است و مسلما این تغییر نام، به دنبال خود تغییر رویکرد نمایشگاه سال ۲۰۱۷ را نیز به‌همراه داشت.

در واقع اهم و مهم رویداد، کمی تغییر کرد و «یکپارچگی»، کلمه کلیدی نمایشگاه دوروزه بود که سه حوزه پرداخت، تجارت الکترونیک و خرده‌فروشی را پوشش می‌داد.

سیملس دوبی بیشترین حضور ایرانی‌ها را تجربه می‌کند؛ مسلما برگزاری رویدادی در یکی از نزدیک‌ترین کشورها به ما، چنین مزیت‌هایی هم دارد. البته همین جا بگویم که دوبی شعبه انحصاری رویداد کارت و پرداخت نیست و دیگر نسخه‌های آن در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی و همین‌طور در سنگاپور برگزار می‌شود.

مسلما این تغییر دیدگاه برگزارکنندگان رویداد از کارت و پرداخت به سیملس نشان از تغییر روندها از همان سال ۲۰۱۶ می‌داد، دیگر فناوری کارت و پرداخت اهمیت قبل را ندارد و کمرنگ شده است و دیگر نوبت به یک مفهوم جدید و آن ‌هم یکپارچگی رسید.

سیملس خاورمیانه ۲۰۱۸، ۱۵و ۱۶ آوریل؛ یعنی ۲۶ و ۲۷ فروردین‌ماه ۱۳۹۷ در مرکز نمایشگاه بین‌المللی دوبی برگزار می‌شود.

بعد از تغییر نام به سیملس، این رویداد سه بخش پرداخت، تجارت الکترونیکی و خرده‌فروشی را پوشش می‌داد و اتفاق جدیدی که در رویداد سال ۲۰۱۸ خواهد افتاد، این است که انگار سیملس هم با کمی تاخیر جای خالی فین‌تک را در برنامه‌هایش حس کرده و بخش سیملس فین‌تک را هم به‌عنوان بخش چهارم اضافه می‌کند.

نمایشی از آینده در یک هفته

قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین رویداد فناوری منطقه باز هم در دوبی است. این بار از نیمه اول سال و فصل بهار به نیمه دوم سال و فصل پاییز کوچ می‌کنیم تا شاهد رویداد فناوری اطلاعات و ارتباطات جیتکس (GITEX) باشیم؛ رویدادی که بهترین فرصت و انتخاب برای حضور کسب‌وکارهای ایرانی در منطقه است.

جیتکس از سال ۱۹۸۱ همه‌ساله در شهر دوبی برگزار می‌شود. البته اولین‌بار این رویداد با نام GITE در سال ۱۹۸۱ در مرکز تجارت جهانی دوبی برگزار شد و از سال ۱۹۸۸ در این مرکز نمایشگاهی حضور دارد.

شاید جالب باشد بدانید که جیتکس قاهره هم در سال ۱۹۹۸ راه‌اندازی شد و به مدت سه سال هم فعالیت کرد و از سال ۲۰۰۲ فعالیت‌هایش متوقف شد.

جیتکس همه‌چیز را با هم دارد؛ ۲۳ حوزه مختلف را پوشش می‌دهد، سخنرانی‌ها و کنفرانس‌ها و پنل‌های مختلف درباره بخش‌های خرده‌فروشی، مالی، تولید هوشمند، حمل‌ونقل، آموزش، شهر هوشمند، بهداشت و سلامت و بازاریابی همگی در رویداد Gitex Vertical Days که از سال گذشته در کنار نمایشگاه اصلی جیتکس برگزار می‌شود، قرار دارد.

مسلما از چند سال پیش، وقتی قرار شد پکیج رویداد و نمایشگاهی تکمیل باشد، باید اسمی از فین‌تک و استارت‌آپ هم در گوشه‌وکنار برنامه‌های آن رویداد به چشم بخورد.

همین هم بهانه‌ای شد تا از سال پیش بخش GITEX Future Stars، به‌عنوان بزرگ‌ترین رویداد استارت‌آپی منطقه منا هم به جیتکس اضافه شود و به این ترتیب دیگر حضور بین‌المللی صرفا محدود به شرکت‌های بزرگ و پیشرو و بنام نباشد و به فرصتی برای حضور و رقابت صدها استارت‌آپ از سراسر دنیا تبدیل شود.

هم فال و هم تماشا را می‌توان در جیتکس دوبی تجربه کرد. علاوه بر اصل برنامه که جذابیت‌های خاص خودش را دارد، حاشیه و اتفاقات جانبی نمایشگاه هم می‌تواند به‌اندازه خود برنامه اصلی جالب و جذاب باشد.

به هر حال دوبی است و شهر امیرنشین‌های ثروتمندی‌ که عادت دارند در چنین برنامه‌هایی با آخرین ماشین‌های روز دنیا حاضر شوند و همین موضوع هم می‌تواند به نوبه خودش نمایشگاه اتومبیلی به راه بیندازد. در داخل خود نمایشگاه اصلی هم همه‌ساله از نوآوری‌های جدید و جذابی رونمایی می‌شود. برای مثال همین امسال که سی‌وهفتمین رویداد جیتکس برگزار ش

، نوآوری‌های پرداخت جریمه از طریق سرویس Drive thru، موتور پلیس بدون سرنشین و هواپیمای بدون سرنشین گشت‌زنی، خودروی گشت‌زنی اتوماتیک، ربات پلیس و تسلا مدل X و تونل‌های تشخیص چهره مسافرین، بخشی از دیدنی‌های نمایشگاه ۲۰۱۷ بود.

جیتکس ۲۰۱۸ هم ۱۴ تا ۱۸ اکتبر که می‌شود ۲۲ تا ۲۶ مهرماه ۱۳۹۷ در دوبی برگزار می‌شود.

.

پرسروصداترین رویداد فین‌تک دنیا

صفت پرسروصداترین قطعا درباره مانی ۲۰۲۰ صدق می‌کند، هم بزرگی و وسعت رویداد و هم اینکه در آمریکا، اروپا و آسیا شعبه زده است، مزید بر علت است. اگر بخواهیم یک توصیف یک‌خطی درباره مانی ۲۰۲۰ بنویسیم، می‌شود گفت که مانی ۲۰۲۰ جایی است که در آن تکنولوژی با پول، پول با مردم، مردم با ایده‌ها و درنهایت ایده‌ها با واقعیت روبه‌رو می‌شوند.

در واقع هر نسخه از مانی ۲۰۲۰ ترکیب قوی از افراد، تکنولوژی، پول و ایده است. هکاتونی هم که از سه سال پیش به مانی ۲۰۲۰ اضافه شد، نور علی ‌نور و بهانه‌ای شد تا توسعه‌دهندگان، طراحان و کارآفرینان سراسر دنیا را به این بهانه یکجا دور هم جمع کند.

با اینکه اصل این رویداد در لاس‌وگاس برگزار می‌شود، اما استقبال از بخش اروپایی و آسیایی آن هم به‌قدری چشمگیر است که نمی‌توان فرق زیادی میان‌شان قائل شد.

جک دورسی، مدیرعامل و بنیانگذار اسکوئر درباره مانی ۲۰۲۰ می‌گوید: «استفاده‌ای که از مانی ۲۰۲۰ می‌توان کرد، صرفا مختص سخنرانی‌ها و گفتگوهایش نیست؛ بلکه شما می‌توانید با افراد جدیدی دیدار و ملاقات داشته باشید که با تفکر متفاوتی که دارند، می‌توانند دیدگاه شما را هم تغییر دهند.» پس اگر از تغییر ترسی ندارید، چهارگانه مانی ۲۰۲۰ جای مناسبی برای حضور است و مسلما تجربه متفاوت و خوشایندی در اختیارتان قرار می‌دهد.

[mks_pullquote align=”left” width=”600″ size=”18″ bg_color=”#444444″ txt_color=”#ffffff”]

آمستردام

آمستردام بین سال‌های ۱۳۰۰ تا ۱۳۰۶، حقوق شهری را دریافت کرد. پرچم این کشور از سه صلیب سنت اندرو تشکیل شده است. همچنین نماد شهر آمستردام هم از عناصر و المان‌های تاریخی بسیاری تشکیل شده است. این نماد شامل یک سپر قرمز و یک نوار سیاه‌رنگ است که روی آن نوار سه صلیب سنت اندرو نقش بسته است. در بالای این سپر، تاج پادشاهی آمستردام وجود دارد و دو طرف سپر هم توسط دو شیر طلایی نگه داشته شده است و در پایین این دو شیر هم شعار آمستردام نوشته شده است.

[/mks_pullquote]

 

مانی ۲۰۲۰ لاس‌وگاس در سال ۲۰۱۸ در روزهای ۲۱ تا ۲۴ اکتبر یا همان ۳۰ مهرماه تا سوم آبان ۱۳۹۷ و مانی ۲۰۲۰ اروپا، برخلاف دوره‌های قبلی در سال ۲۰۱۸ در آمستردام و از چهارم تا ششم ژوئن، ۱۴ تا ۱۶ خرداد ۱۳۹۷ برگزار می‌شود. مانی ۲۰۲۰ آسیا در سال ۲۰۱۸ در سنگاپور و ۱۳ تا ۱۵ مارس، ۲۲ تا ۲۴ اسفند ۱۳۹۶ و در نهایت مانی ۲۰۲۰ چین در سال ۲۰۱۸ هم ۱۴ تا ۱۶ نوامبر یعنی ۲۳ تا ۲۵ آبان در شهر گوانگ‌ژو چین آماده استقبال از مخاطبان است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.