پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
مدیران عامل شرکتهای PSP نسبت به نامه شاپرک چه واکنشی داشتند؟
صبح روز 17 مهرماه، نامهای از سوی شاپرک خطاب به مدیران عامل شرکتهای پیاسپی و تحت عنوان «آمادگی برای تغییرات نظام کارمزد» در رسانهها دستبهدست شد که در آن محسن قادری مدیرعامل شرکت شاپرک به مدیران عامل شرکتهای پیاسپی گفته است اقداماتی در جهت اصلاح ساختار و نظام کارمزدی در کشور در راستای کاهش هزینههای پرداختی بانکها در حال انجام است و ازآنجاییکه این تغییرات ممکن است تعدیلهایی در درآمد شرکتهای پرداخت (بهویژه شرکتهای بورسی) ایجاد کند، لازم است تمهیدات لازم از سوی این شرکتها در تهیه گزارشهای مالی خود اندیشیده شود.
بنا بر شیندههای غیررسمی منظور از این نامه این بوده است که این تغییرات باعث کاهش ارزش ۵ درصدی سهام برخی از شرکتهای PSP بورسی نیز شده است.
از صبح روز دوشنبه که این نامه در فضاهای مجازی دستبهدست شد، به دلیل نامشخص و مبهم بودن این نامه، مدیران عامل برخی از شرکتهای ارائهدهنده خدمات پرداخت، عکسالعملهایی نشان دادهاند.
برای مثال حامد منصوری مدیرعامل شرکت آسان پرداخت پرشین در نامهای به سهامداران این شرکت نوشته است: «با اینکه در بخشنامه شاپرک اشاره ملموسی به نحوه تغییرات نشده است اما به نظر میرسد رگولاتوری پرداخت در نظر دارد تا با تطبیق نظام کارمزد با مدل بینالمللی و اخذ کارمزد از مرجع صحیح آن و نه لزوماً بانکها، آمادگی هر چه بیشتر نظام پرداخت برای اتصال به شبکه جهانی را فراهم نماید.»
منصوری در بخش دیگری از نامهای خود نوشته است: «این شرکت از مدتها قبل اقدام به متنوع سازی سبد درآمدی خود کرده است. درآمدهای حاصل از این نوع فعالیتها همانند درآمدهای کارمزدی سقف محدودکننده ندارد و امیدواریم با توجه به اعتماد مشتریان به اپلیکیشن آپ و دانلود بیش از 8 میلیون نسخه از آن بتوانیم سهم جدیدی از بازارهای فروش بیمه، بلیت قطار و هواپیما و غیره را تصاحب کنیم که این امر باعث پایداری بیشازپیش منابع درآمدی شده و سهم درآمدی شرکت بهجای کارمزد شاپرکی به اخذ درصدی از فروش خدمات جدید تغییریافته و منبع اخذ آن از منابع شاپرکی به درآمدهای تجارت الکترونیک تغییر میابد.»
همچنین صادق فرامرزی مدیرعامل شرکت کارت اعتباری ایران کیش نیز در واکنش به نامه شاپرک، نامهای را خطاب به مدیرعامل شاپرک نوشته است: «پیشبینی بودجه سال 96 طبق بخشنامه در دیماه 1395 صورت گرفته و با توجه به بورسی بودن این شرکت مطابق با ضوابط و مقررات در سایت کدال سازمان بورس قرار گرفته که مبنای عملکرد آتی و خریدوفروشهای سهام شرکت در سازمان بورس قرار گرفته لذا هرگونه تغییر در این پیشبینی امری غیرمتعارف است و موجبات متضرر شدن عده کثیری از سهامداران را فراهم میسازد.»
فرامرزی همچنین گفته است که نامه ارسالی از طرف شاپرک به دلیل نامشخص بودن سطح تغییرات در حالت فعلی تنها باعث آشفتگی بازار سهام شده و میتواند به وضعیت این شرکت و شرکتهای دیگر این حوزه در بورس صدمات جدی وارد کند.
مدیرعامل ایران کیش همچنین نامهای نیز خطاب به اداره نظارت بر ناشران بورسی فرستاده است که در آن آمده است، نامه نوشته شده از شاپرک فاقد هرگونه اطلاعات مالی بوده و امکان تعیین هر نوع برآورد غیرممکن است و در صورت دریافت اطلاعانی که امکان محاسبه تعدیلات احتمالی را میسر سازد، مراتب سریعاً افشا خواهد شد.
همچنین عبدالعظیم قنبریان مدیرعامل شرکت تجارت الکترونیک پارسیان نیز در نامهای خطاب به رئیس اداره نظارت بر ناشران بورسی ضمن اعلام مبهم بودن نامه شاپرک اعلام کرده است که پس از دریافت اطلاعات لازم نسبت به برآورد آثار مالی ناشی از آن اقدام و مراتب در اسرع وقت اعلام خواهد شد.
حمیدرضا کردلوئی معاون مالی و اداری شرکت بهپرداخت ملت نیز در نامهای خطاب به اداره نظارت بر ناشران بورسی، مبهم بودن نامه شرکت شاپرک را اطلاع داده است و نوشته است: «به دلیل مبهم بودن نامه شرکت شاپرک، برآورد آثار مالی احتمالی آن مقدور نیست.»