پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
رييس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن تهران در ششمين نشست هيات نمايندگان اتاق تهران بر ضرورت بازنگري و تحول در نظام بانكي با توجه به واقعيت هاي كنوني تاكيد كرد.
به گزارش روز چهارشنبه ايرنا، ‘يحيي آل اسحاق’ در اين نشست همچنين ازآنچه كه آن را بي انضباطي و آشفتگي مالي در نظام بانكي ناميد، انتقاد كرد و گفت: اگر نظام نظارتي و انضباطي بانك ها قوي بود مسايلي چون اختلاس پيش نمي آيد.
رييس اتاق تهران، وابستگي بيش از حد اقتصاد ايران به نظام بانكي را بيش از استانداردهاي جهاني دانست و اظهار داشت: كشور در حوزه اقتصادي بانك محور است درحالي كه در حوزه بازار سرمايه اين وابستگي كمتر وجود دارد.
وي ادامه داد: در نظام تسهيلات، نوع بررسي پروژه ها و تخصيص منابع به طور كلي انضباط هاي مورد انتظار وجود ندارد.
آل اسحاق در توضيح ديدگاه خود در ارتباط با بي انضباطي ها گفت: به عنوان مثال مدتهاست كه بخش خصوصي پيگير تبصره 28 (تقسيط معوقات بانكي) است اما با وجود دستور رييس كل بانك مركزي اين موضوع اجرايي نمي شود.
رييس اتاق تهران با تاكيد بر مديريت صحيح در نظام بانكي، نظارت كامل بر تسهيلات و ضرورت انضباط مالي را خواستار شد.
طرح تحول با اسلامي كردن نظامي بانكي
وي با استناد به سخنان اخير وزير امور اقتصادي و دارايي مبني براينكه طرح تحول با دو محور اصلي اسلامي كردن بانك ها و نظارت برنظام بانكي درحال نهايي شدن است، اظهار داشت: واقعيت اين است كه هيچ كس ادعا ندارد از 28 سال پيش تاكنون بانكداري اسلامي ‘به ما هو’ اسلامي است.
به اعتقاد آل اسحاق، حتي اگر بپذيريم قوانين و مقررات بانكداري براساس موازين است اما واقعيت همواره وجود دارد كه آنچه در عمل اجرا مي شود ، براساس قوانين نيست و با واقعيت هاي حاضر تفاوت دارد.
رييس اتاق تهران با بيان اينكه در برنامه تحول در حوزه بانكداري اصلاح مسير، استانداردها، روش ها، فرايندها و نحوه اجرا بايد مورد توجه قرار گيرد، افزود: دراين صورت درعمل هم بانكداري بدون ربا را خواهيم داشت.
آل اسحاق سپس گفت: هم اكنون بانكداري اسلامي به عنوان يك حرفه با انواع ابزارهاي كاربردي آن حتي در ميان كشورهاي غيراسلامي همچون انگلستان مورد توجه قرار گرفته و از سويي تعداد شعب بانك هاي اسلامي درحال افزايش است.
وي با اشاره به اظهارات مسئولان بانك مركزي گفت: آنها مدعي هستند 50 درصد حساب هاي بانكداري اسلامي متعلق به جمهوري اسلامي ايران است.
رابطه منطقي ميان نرخ سود و تورم
رييس اتاق تهران در بخش ديگري از سخنان خود در جمع فعالان بخش خصوصي اختلاف نظر درباره چگونگي ارتباط ميان سود و نرخ تورم ميان صاحبنظران و مسئولان تاثير گذار را مورد توجه قرار داد و تاكيد كرد: اين اختلاف نظرها درحالي رخ مي دهد كه برنامه پنجم توسعه مصوبه اي در اين خصوص دارد.
آل اسحاق ادامه داد: نرخ سود را نمي توان بدون توجه به نرخ تورم در نظر گرفت بنابراين ارتباط ميان نرخ سود و تورم منطقي، عملي و علمي است.
تحريم و ضرورت گشودن راه هاي جديد
بخشي از سخنان رييس اتاق تهران به موضوع تحريم اختصاص يافت، وي گفت: اگر قبول داريم دشمن با ابزار تحريم اوضاع اقتصادي را تهديد مي كند بايد به جاي ايجاد برخي ممانعت ها راه هاي جديد را به روي يكديگر بگشاييم.
آل اسحاق با بيان اين جمله كه براي حل ركود و رسيدن به اهداف اقتصادي بايد كليد آن را در اختيار داشت، از ‘نشاط اقتصادي’ به عنوان كليد حل مسائل نام برد.
وي گفت: نشاط اقتصادي نيازمند سياست هاي خاص، بينش اقتصادي و ملاحظات است و همانطور كه نمي توان با واحدهاي اقتصادي دستوري كار كرد، الزام آنها با تسهيلات تكليفي كاري را جلو نمي برد.
ناهمخواني سرمايه بانك هاي دولتي با نياز كنوني
رييس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن تهران در ادامه وضعيت كنوني سرمايه بانك هاي دولتي را نامناسب دانست و گفت: سرمايه بانك ها به ويژه نوع دولتي با اقتضائات آنها همخواني ندارد.
وي افزود: قدرت مانور واقعي بانك ها به منابع مالي آنها است و با منابع ثبت شده دفتري تفاوت دارد.
آل اسحاق در پايان از مجلس شوراي اسلامي خواست تا با توجه به ارايه لايحه افزايش منابع بانكي توسط دولت به مجلس، نمايندگان مردم به تصويب زودتر آن كمك كنند.