راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

آل اسحاق: تحول نظام بانکی با توجه به واقعیت‌ها ضروری است

 رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران در ششمین نشست هیات نمایندگان اتاق تهران بر ضرورت بازنگری و تحول در نظام بانکی با توجه به واقعیت های کنونی تاکید کرد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، ‘یحیی آل اسحاق’ در این نشست همچنین ازآنچه که آن را بی انضباطی و آشفتگی مالی در نظام بانکی نامید، انتقاد کرد و گفت: اگر نظام نظارتی و انضباطی بانک ها قوی بود مسایلی چون اختلاس پیش نمی آید.

رییس اتاق تهران، وابستگی بیش از حد اقتصاد ایران به نظام بانکی را بیش از استانداردهای جهانی دانست و اظهار داشت: کشور در حوزه اقتصادی بانک محور است درحالی که در حوزه بازار سرمایه این وابستگی کمتر وجود دارد.

وی ادامه داد: در نظام تسهیلات، نوع بررسی پروژه ها و تخصیص منابع به طور کلی انضباط های مورد انتظار وجود ندارد.

آل اسحاق در توضیح دیدگاه خود در ارتباط با بی انضباطی ها گفت: به عنوان مثال مدتهاست که بخش خصوصی پیگیر تبصره ۲۸ (تقسیط معوقات بانکی) است اما با وجود دستور رییس کل بانک مرکزی این موضوع اجرایی نمی شود.

رییس اتاق تهران با تاکید بر مدیریت صحیح در نظام بانکی، نظارت کامل بر تسهیلات و ضرورت انضباط مالی را خواستار شد.

طرح تحول با اسلامی کردن نظامی بانکی

وی با استناد به سخنان اخیر وزیر امور اقتصادی و دارایی مبنی براینکه طرح تحول با دو محور اصلی اسلامی کردن بانک ها و نظارت برنظام بانکی درحال نهایی شدن است، اظهار داشت: واقعیت این است که هیچ کس ادعا ندارد از ۲۸ سال پیش تاکنون بانکداری اسلامی ‘به ما هو’ اسلامی است.

به اعتقاد آل اسحاق، حتی اگر بپذیریم قوانین و مقررات بانکداری براساس موازین است اما واقعیت همواره وجود دارد که آنچه در عمل اجرا می شود ، براساس قوانین نیست و با واقعیت های حاضر تفاوت دارد.

رییس اتاق تهران با بیان اینکه در برنامه تحول در حوزه بانکداری اصلاح مسیر، استانداردها، روش ها، فرایندها و نحوه اجرا باید مورد توجه قرار گیرد، افزود: دراین صورت درعمل هم بانکداری بدون ربا را خواهیم داشت.

آل اسحاق سپس گفت: هم اکنون بانکداری اسلامی به عنوان یک حرفه با انواع ابزارهای کاربردی آن حتی در میان کشورهای غیراسلامی همچون انگلستان مورد توجه قرار گرفته و از سویی تعداد شعب بانک های اسلامی درحال افزایش است.

وی با اشاره به اظهارات مسئولان بانک مرکزی گفت: آنها مدعی هستند ۵۰ درصد حساب های بانکداری اسلامی متعلق به جمهوری اسلامی ایران است.

رابطه منطقی میان نرخ سود و تورم

رییس اتاق تهران در بخش دیگری از سخنان خود در جمع فعالان بخش خصوصی اختلاف نظر درباره چگونگی ارتباط میان سود و نرخ تورم میان صاحبنظران و مسئولان تاثیر گذار را مورد توجه قرار داد و تاکید کرد: این اختلاف نظرها درحالی رخ می دهد که برنامه پنجم توسعه مصوبه ای در این خصوص دارد.

آل اسحاق ادامه داد: نرخ سود را نمی توان بدون توجه به نرخ تورم در نظر گرفت بنابراین ارتباط میان نرخ سود و تورم منطقی، عملی و علمی است.

 تحریم و ضرورت گشودن راه های جدید

بخشی از سخنان رییس اتاق تهران به موضوع تحریم اختصاص یافت، وی گفت: اگر قبول داریم دشمن با ابزار تحریم اوضاع اقتصادی را تهدید می کند باید به جای ایجاد برخی ممانعت ها راه های جدید را به روی یکدیگر بگشاییم.

آل اسحاق با بیان این جمله که برای حل رکود و رسیدن به اهداف اقتصادی باید کلید آن را در اختیار داشت، از ‘نشاط اقتصادی’ به عنوان کلید حل مسائل نام برد.

وی گفت: نشاط اقتصادی نیازمند سیاست های خاص، بینش اقتصادی و ملاحظات است و همانطور که نمی توان با واحدهای اقتصادی دستوری کار کرد، الزام آنها با تسهیلات تکلیفی کاری را جلو نمی برد.

ناهمخوانی سرمایه بانک های دولتی با نیاز کنونی

رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران در ادامه وضعیت کنونی سرمایه بانک های دولتی را نامناسب دانست و گفت: سرمایه بانک ها به ویژه نوع دولتی با اقتضائات آنها همخوانی ندارد.

وی افزود: قدرت مانور واقعی بانک ها به منابع مالی آنها است و با منابع ثبت شده دفتری تفاوت دارد.

آل اسحاق در پایان از مجلس شورای اسلامی خواست تا با توجه به ارایه لایحه افزایش منابع بانکی توسط دولت به مجلس، نمایندگان مردم به تصویب زودتر آن کمک کنند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.