پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
حرف و حدیثها در مورد سرنوشت نخستین بانک مجازی ایران
بیش از ۳ هزار سهامدار بانک آرین چشم انتظار برگشت اولین و تنها بانک مجازی در تاریخ بانکداری ایران به تابلوی فرابورس هستند و مدیریت بانک نیز امیدوار است با آغاز هر چه سریعتر فعالیت، بتواند ضمن جبران خسارات وارده به سهامداران، نوع جدیدی از بانکداری را در ایران به عامه مردم عرضه نماید.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، بانکداری مجازی از سال ۱۹۸۱ در دنیا مطرح شد، راه اندازی این نوع بانک در سال ۱۹۹۵ برای نخستین بار در آمریکا و سپس سنگاپور انجام شد.
در واقع این نوع بانکداری جدید، سیستم بانکداری را از فضای آجر و ملات رها کرده و تمام خدمات بانکی را تنها به یک کلیک منتهی مینماید. اما در ایران نیز بخش خصوصی مانند همیشه مبتکر این خدمت شد، تا جائی که بانک آرین به عنوان اولین بانک مجازی در این حوزه تاسیس شد.
بانک الکترونیکی آرین در حالی به عنوان نخستین بانک مجازی کشور مجوز تاسیس و پذیره نویسی بخشی از سهام را از بانک مرکزی دریافت کرد که دو مولفه مهم آن، ارائه کلیه خدمات بانکی از طریق اینترنت و سایر ابزارهای الکترونیکی و کانالهای ارتباطی و همچنین فعالیت ۲۴ ساعته و بدون نیاز به شعبه میباشند. به عبارت دیگر کلیه خدمات بانکی از طریق اینترنت، خطوط تلفن ثابت و همراه، کیوسک، POS، ATM و دیگر کانالهای ارتباطی و ابزارهای نوین ارائه میشوند.
این بانک به دلیل استفاده از بسترهای الکترونیکی پر سرعت، برخورداری از نیروی متخصص، عدم نیاز به شعبه و برخورداری از سرمایه کمتر نسبت به سایر بانکها قادر خواهد بود تسهیلات خود را با نرخ سودی کمتر از نرخ رایج در بانکداری شعبهای در اختیار مشتریان خود قرار دهد و هم زمان بازدهی و حاشیه سود مناسبی را نیز برای سهامداران خود خواهد داشت.
بانک آرین ابتدا با سرمایه ۷۰ میلیارد تومان به ثبت رسید. بدین ترتیب ۶۰ درصد از سهام این بانک توسط موسسین پرداخت شد و ۴۰ درصد مابقی از طریق فرابورس و شعب بانک کارآفرین پذیره نویسی گردید. این پذیره نویسی با قیمت هر سهم ۱۰۰ تومان با استقبال گسترده بازار مواجه شد و کلیه سهام آن سریعا خریداری گردید.
مدیر عامل این بانک، آقای زعفرانی که از مدیران با سابقه و ارشد بانکی کشور میباشد به همراه تیم تحصیلکرده و تخصصی در زمینه بانکداری و سیستمهای بانکداری مجازی، سکان بانک آرین را در دست دارند.
نماد بانک آرین برای اولین بار در فروردین ماه ۱۳۹۰ با قیمتی حدود ۱۴۶ تومان برای هر سهم باز شد و تا محدوده ۱۹۰ تومان نیز رشد قیمت را تجربه کرد. لازم بذکر است این بانک سرمایه خود را از ۷۰ میلیارد تومان به ۲۰۰ میلیارد تومان از طریق عرضه در فرابورس افزایش داد و هم اکنون دارای بیش از سه هزار سهامدار میباشد.
بانک الکترونیکی آرین در آبان ماه سال جاری به دلیل عدم صدور به موقع مجوز فعالیت با توقف نماد مواجه شد و در این مقطع قیمت هر سهم تا سطح ۱۲۰ تومان به دلیل شایعات عدم صدور مجوز فعالیت کاهش یافت. شایعهای که با توجه به ثبت شدن این بانک بعید به نظر میرسید. با توجه به آنکه پایینتر بودن هزینهها به میزان ۵ تا ۶ درصد در این بانک آن هم به دلیل عدم وجود هزینههای پرسنلی و تملک شعب فیزیکی، بانک الکترونیکی آرین را قادر میسازد با حاشیه سود بالاتری نسبت به سایر بانکها فعالیت نماید و کاهش قیمت هر سهم صرفاً به دلیل تعلل بانک مرکزی در صدور مجوز این بانک قابل تفسیر خواهد بود.
اما در حالی که توقف چند ماهه نماد آرین در فرابورس سهامداران این سهم تنها بانک مجازی را کلافه کرده بود، اظهارات اخیر محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی مبنی بر آغاز به کار قریب الوقوع این بانک روزنههای امیدی در دل سهامداران آن ایجاد نموده است.
بهمنی اخیراً در مصاحبه رسمی اعلام نمود «برای آغاز فعالیت بانک الکترونیکی آرین وجود یکسری مقدمات الزامی بوده است که ایجاب میکرد تا آماده سازی لازم در راستای ورود این بانک به نظام بانکی کشور صورت گیرد. بر این اساس، موضوع فعالیت بانک آرین در حال حاضر در دست بررسی است و میتوان به سهامداران این بانک اطمینان داد که مشکلی برای آغاز فعالیت این بانک وجود نداشته و با فراهم شدن بسترهای لازم، در آینده نزدیک این بانک فعال خواهد شد.»
با این وصف، بیش از ۳ هزار سهامدار بانک آرین چشم انتظار برگشت اولین و تنها بانک مجازی در تاریخ بانکداری ایران به تابلوی فرابورس هستند و مدیریت بانک نیز امیدوار است با آغاز هر چه سریعتر فعالیت، بتواند ضمن جبران خسارات وارده به سهامداران، نوع جدیدی از بانکداری را در ایران به عامه مردم عرضه نماید.
منبع: خبرگزاری موج