پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
پذیرش کارت شهروندی کرمان با همکاری اتیک و بانک قرضالحسنه رسالت
در سالهای اخیر به موازات گسترش خدمات الکترونیکی در کشور، توسعه کارتهای هوشمند و استفاده از این کارتها در شبکه حملونقل عمومی شهری موردتوجه قرار گرفته است؛ تاکنون شهرهای زیادی ازجمله مشهد، اهواز و قزوین به سامانه کارت هوشمند شهروندی مجهز شدهاند. استفاده از این کارتها علاوه بر تسهیل پرداختهای خرد، هزینههای ضرب سکه و چاپ پول خرد را به دلیل سرعت و عدم نیاز به رمز کمتر میکند که این مسئله، نقشی مهم در اقتصاد کشور دارد.
به گزارش روابط عمومی شرکت اتیک، کرمان یکی از شهرهایی است که با مشارکت بانک قرضالحسنه رسالت و شرکت اتیک به تازگی به فهرست شهرهای مجهز به کارت شهروندی اضافه شده است.
هوشنگ پوررنجبر؛ عضو هیئتمدیره بانک قرضالحسنه رسالت و رئیس اداره فناوری اطلاعات این بانک در این خصوص میگوید: «ازآنجاکه مبادلات روزانه شهری به سمت خریدهای الکترونیکی و کارتی پیش میرود، هر شهروند به تعداد زیادی کارت الکترونیکی نیاز دارد که این مسئله میتواند مشکلات متعددی ازنظر امنیت و سهولت را برای کاربر به همراه داشته باشد. این در حالی است که شهروندان تنها با داشتن یک کارت هیبریدی بانکی میتوانند به تمام نیازهای خود دسترسی داشته باشند؛ چراکه این کارت هم در شبکه بانکی و هم در شبکه حملونقل عمومی و خدمات شهری قابلاستفاده است. همچنین بهعنوان کارت پرسنلی عمل میکند.»
پوررنجبر با اشاره به اجرای پروژه «کرمان کارت» بهعنوان پروژه کارت الکترونیک شهروندی، بیان میکند: «در فاز نخست، کارت شهروندی کرمانکارت بهصورت بلیت الکترونیک اتوبوس عمل میکند و در فازهای بعدی به سایر پذیرندهها ازجمله تاکسی و پارکینگ توسعه مییابد.»
به گفته پوررنجبر، سیستم کارت الکترونیک شهروندی شامل دو قسمت کارت الکترونیک و تجهیز پذیرنده به کارتخوان غیرتماسی است.
او درباره نحوه استفاده از این کارت شهروندی میگوید: «در این سرویس دستگاه پذیرنده در اختیار راننده تاکسی و اتوبوس قرار میگیرد و شهروندان با داشتن کرمانکارت یا کارت بانکی هیبریدی چندمنظوره، میتوانند به جای پول نقد، کرایه رفتوآمد خود را از این طریق پرداخت کنند.»
عضو هیئتمدیره بانک قرضالحسنه رسالت میافزاید: «این تراکنشها توسط یک بانک عامل مدیریت میشود و بانک پس از تجمیع تراکنشها، عملیات مالی و تسویهحساب بین ذینفعان را انجام میدهد. در این پروژه نیز بانک قرضالحسنه رسالت بهعنوان بانک عامل این خدمت، فعالیت خود را آغاز کرده و با استفاده از زیرساختهای فنی پرداخت الکترونیکی شرکت اتیک، این خدمت را در کرمان اجرا کرده است.»
او در پایان میافزاید: «توسعه مراکز شارژ کرمانکارت و پذیرندگی پرداختهای خرد الکترونیکی از دیگر برنامههای در دست اقدام است که با همکاری شرکت اتیک در کرمان اجرا خواهد شد.»