پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
تریگ آپ سنتر فناپ جایی برای پرورش استارتاپها تا جذب سرمایه
تریگ آپ سنتر فناپ یا همان مرکز شتابدهی فناپ، از دیماه 93 فعالیتش را بهطور آزمایشی آغاز کرد و در تیرماه 94 بهطور رسمی افتتاح شد. اگر خیلی سریع بخواهم بروم سر اصل مطلب، مرکز شتابدهی فناپ کارش این است که تیمهای دارای ایده یا استارتاپهای نوپا که هنوز به بلوغ نرسیدهاند را بعد از انجام مراحلی، پذیرش میکند و به تیمها به مدت 4 ماه در این مرکز فرصت داده میشود تا با بهرهگیری از خدمات و سرویسهای مختلف این مرکز از جمله سرمایه 25 میلیون تومانی، فضا و مکان کار برای کار، شبکه و اینترنت، مشاوره و منتورشیپ و دیگر امکانات مورد نیاز، ایدههایشان را توسعه دهند و بعد از این 4 ماه در یک جلسه با عنوان Demo Day ایده خود را در حضور سرمایهگذاران مشتاق و یا سرمایهگذاران خطرپذیر (VC) ارائه میدهند تا در صورت جلبتوجه سرمایهگذاران، روی آنها سرمایهگذاری شود. مرکز شتابدهی فناپ هم در ازای ارائه این خدمات و بستر، 15 درصد از سهم هر استارتاپ را دریافت میکند که در دنیا نیز رایج است.
مهندس مصطفی نقی پورفر، مدیر مرکز نوآوری و فناوری فناپ در خصوص اهداف ایجاد راهاندازی تریگ آپ گفت: «مرکز شتابدهی بهمنظور تکمیل زنجیره ارزش نوآوری ایجاد شد تا با ارائه آموزش و حمایت از تیمهای مستعد و توانمند، به تشکیل استارتاپهای موفق در کشور کمک کند.»
نقی پورفر با اشاره به اینکه حدود یک ماه از آغاز فرآیند ثبتنام ایدهها در مرکز شتابدهی تریگ آپ میگذرد، گفت: «در حال حاضر 136 ایده برای حضور در این مرکز به ثبت رسیده است؛ اما علاقهمندان تا پایان آبان ماه سال جاری برای ثبت ایدههایشان در مرکز شتابدهی تریگ آپ از طریق سایت TrigUp.com مهلت دارند.»
مدیر مرکز نوآوری و فناوری فناپ در ادامه با اشاره به اینکه ایدههایی که در زنجیره ارزش فناپ قرار دارند و جزو شش استراتژی فناپ محسوب میشوند، در اولویت خواهند بود؛ گفت: «پرداخت و تجارت الکترونیکی، ارتباطات و سرویسهای ارزشافزوده، خدمات مالی (بانک، بورس و بیمه)، سلامت هوشمند و خدمات عمومی، راهکارهای جامع یکپارچه فناوری اطلاعات و پروژههای بزرگ فناوری اطلاعات در قالب EPC از جمله این موضوعات هستند؛ در کنار این شش خطمشی، میتوان به حوزههای جدیدتری مثل دادههای بزرگ (Big Data) و اینترنت اشیا نیز اشاره کرد.»
نقی پورفر همچنین از سیاست فناپ برای توسعه برنامههای حمایتی و ترویجی اینچنینی در شهرستانها خبر داد و گفت: «سیاستی که برای حمایت ایدههای برتر در مرکز شتاب دهی داریم را قطعاً در شهرستانها نیز دنبال خواهیم کرد.»
او با بیان اینکه بسیاری از ایدهها نیازمند دریافت مشاوره از متخصصان هستند، افزود: «ضریب موفقیت استارتاپها در دنیا حدود سه درصد است؛ بهعبارتدیگر فقط سه درصد ایدهها منجر به تشکیل یک شرکت موفق میشوند و این مسئله حکایت از ضرورت توجه به آموزش و مشاوره دارد.»
همچنین رویداد Game Trigup طی هفته پیشروی برگزار خواهد شد. در این رویداد که 20 تا 22 آبان ماه در موسسه آموزش عالی خاتم برگزار میشود، فعالان بازیسازی حضور دارند. همچنین مدیران و کارشناسان سه شرکت بازیساز از جمله آرناتک، آروند و فن افزار شریف به عنوان مربی و داور، این مسابقه سهروزه را همراهی میکنند.
به گفته نقی پورفر، هدف از برگزاری این رویداد آشنایی و آموزش علاقهمندان به این حوزه با کسبوکارهای نوین بازیسازی است. تیمهای برگزیده اول تا سوم نیز به ترتیب جوایز نقدی هشت، پنج و سه میلیون تومانی دریافت خواهند کرد.
محمود رضا فرهادی، مدیر اجرایی مرکز شتابدهی تریگ آپ نیز که در این نشست حضور داشت با تأکید بر مقوله آموزش گفت: «صرف داشتن ایده، نمیتوان کسبوکاری ایجاد کرد، بلکه اتفاق مهمتر ارائه آموزش و خدمات پشتیبانی برای پختهتر کردن ایده است که این مرکز نیز توجه جدی روی بحث آموزش دارد.» او ضمن اشاره به فرصت باقیمانده برای ثبت ایدهها در مرکز شتاب دهی تریگ آپ افزود: «با اتمام مهلت ثبتنام، ایدهها وارد مرحله ارزیابی اولیه میشوند. پس از ارزیابی اولیه در اوایل آذرماه با حضور داوران فنی، بازار و کسبوکار از تیمها مصاحبه میشود.»
فرهادی پیشبینی میکند که حدود 20 تا 30 ایده وارد مرحله دوهفتهای پیششتابدهی شوند و درنهایت هشت تیم که ارائهدهنده برترین ایدهها هستند برگزیده خواهند شد. مدیر اجرایی مرکز شتاب دهی تریگ آپ در پایان گفت: «پس از جذب و انتخاب ایدههای برتر، تیمها در یک فرآیند چهارماهه با دریافت خدماتی از جمله سرمایه 25 میلیون تومانی، فضای کار، مربیان خبره و همچنین دریافت خدمات سختافزاری و نرمافزاری حمایت میشوند تا درنهایت موفق به تشکیل یک کسبوکار شوند.»
دیدگاهها بسته شده است.