راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

چت‌ جی‌پی‌تی، پردانلودترین اپ ماه مارس در پلی استور شد

بر اساس داده‌های جدید ارائه‌شده از سوی شرکت تحلیل بازار اپلیکیشن Appfigures تعداد نصب‌های ChatGPT در ماه مارس نسبت به فوریه ۲۸ درصد افزایش یافت و به ۴۶ میلیون دانلود جدید رسید و صدرنشین دانلودها در پلی‌ استور شد

 چت‌ جی‌پی‌تی در ماه مارس، با کنارزدن رقبای همیشگی مانند اینستاگرام و تیک‌تاک به پراستقبال‌ترین اپلیکیشن غیر بازی جهان از نظر تعداد دانلود تبدیل شد. این نخستین‌بار است که این اپ در صدر جدول ماهانه دانلودها قرار می‌گیرد و درعین‌حال، رکورد بزرگ‌ترین ماه خود را نیز ثبت کرده است.

بر اساس داده‌های جدید ارائه‌شده از سوی شرکت تحلیل بازار اپلیکیشن Appfigures تعداد نصب‌های چت‌ جی‌پی‌تی در ماه مارس نسبت به فوریه، ۲۸ درصد افزایش یافت و به ۴۶ میلیون دانلود جدید رسید. این افزایش، جایگاه چت‌ جی‌پی‌تی را اندکی بالاتر از اینستاگرام قرار داد و این اپلیکیشن را به رتبه دوم رساند. تیک‌تاک نیز پس از آن در جایگاه سوم قرار گرفت. احتمالاً یکی از عوامل مؤثر در افزایش دانلود چت‌ جی‌پی‌تی در ماه مارس، ارتقاهای قابل‌توجه این اپلیکیشن در همان ماه بوده است. از جمله نخستین به‌روزرسانی‌های عمده این اپلیکیشن، در قابلیت‌های تولید تصویر آن است. این به‌روزرسانی باعث شد که چت‌ جی‌پی‌تی در اواخر مارس و اوایل آوریل به شکل گسترده‌ای در فضای مجازی پربازدید و «وایرال» شود؛ چون کاربران دریافتند می‌توانند تصاویری در سبک استودیو جیبلی، استودیوی محبوب انیمیشن ژاپنی سازنده آثاری مانند همسایه‌ام توتورو و شهر ارواح، تولید کنند.

شرکت OpenAI همچنین در ماه مارس برخی محدودیت‌های مربوط به سیاست‌های تعدیل محتوا برای تولید تصویر را کاهش داد و قابلیت صدای هوش مصنوعی چت‌ جی‌پی‌تی را نیز ارتقا بخشید. بر اساس گزارش Appfigures، تعداد نصب‌های چت‌ جی‌پی‌تی در سه ماه نخست سال ۲۰۲۵ نسبت به دوره مشابه در سال ۲۰۲۱ رشدی ۱۴۸درصدی داشته است. بااین‌حال، این شرکت تحلیلی معتقد است که ویژگی‌های جدید به‌تنهایی عامل اصلی رشد این ماه چت‌ جی‌پی‌تی نبوده‌اند.

آریل میکائلی، بنیان‌گذار و مدیرعامل Appfigures، در این باره گفته است: «به نظر می‌رسد چت‌ جی‌پی‌تی در حال تبدیل‌شدن به یک فعل است، درست مانند گوگل در دهه ۲۰۰۰؛ تا جایی که بسیاری از مردم دیگر به‌جای واژه هوش مصنوعی مستقیماً به چت‌ جی‌پی‌تی فکر می‌کنند. بنابراین، وقتی هیجانی پیرامون هوش مصنوعی ایجاد می‌شود، حتی اگر این هیجان مربوط به رقبایی مانند Grok، Manus AI یا DeepSeek باشد، بسیاری از کاربران عمومی که آشنایی تخصصی با این حوزه ندارند، در نهایت سراغ چت‌ جی‌پی‌تی می‌روند.»

به دلیل شناخت گسترده برند چت‌ جی‌پی‌تی، احتمالاً دیگر چت‌بات‌های هوش مصنوعی سخت‌تر بتوانند به محبوبیت برسند. همین عامل تا حدی عملکرد ضعیف‌تر Claud از شرکت Anthropic را نسبت به چت‌ جی‌پی‌تی توضیح می‌دهد. همچنین به همین دلیل است که Grok احتمالاً عملکرد بهتری نسبت به سایر رقبا خواهد داشت، نه لزوماً به این خاطر که کیفیت بهتری دارد، بلکه چون با چهره‌ای مشهور مانند ایلان ماسک معرفی شده و از پلتفرم بزرگی مثل X برای توزیع بهره می‌برد.

در این میان، اینستاگرام که در ماه‌های ژانویه و فوریه در رتبه دوم فروشگاه‌های اپلیکیشن اپل و گوگل قرار داشت، جایگاه خود را به چت‌ جی‌پی‌تی واگذار کرده است. تیک‌تاک نیز که در جایگاه نخست بود، اکنون به رتبه سوم سقوط کرده است.

بخشی از رشد دانلودهای تیک‌تاک در اوایل امسال، ناشی از نگرانی کاربران نسبت به‌احتمال ممنوعیت این اپ در آمریکا بود؛ موضوعی که باعث شد بسیاری درصدد دانلود و نصب آن برآیند تا در صورت حذف از فروشگاه‌ها، همچنان به آن دسترسی داشته باشند. اکنون، این ممنوعیت به حالت تعلیق درآمده است، چرا که دونالد ترامپ در تلاش است تا با چین، محل استقرار شرکت مادر تیک‌تاک یعنی بایت‌دنس، به توافقی دست یابد تا اپلیکیشن همچنان در دسترس کاربران آمریکایی باقی بماند.

پیش‌ازاین، اینستاگرام در فروشگاه‌های جهانی اپلیکیشن اغلب جایگاه اول را از تیک‌تاک ربوده بود و در طول سال ۲۰۲۴ به‌عنوان پراستفاده‌ترین اپلیکیشن (غیر بازی) شناخته می‌شد. محبوبیت اینستاگرام در بازار ایالات متحده به طور مداوم در حال افزایش بوده و همچنان یکی از گزینه‌های اصلی نوجوانان آمریکایی است.

برای نمونه، یک نظرسنجی تازه از نوجوانان آمریکایی که توسط شرکت Piper Sandler منتشر شده، نشان می‌دهد که اینستاگرام با ۸۷ درصد استفاده ماهانه، پرکاربردترین اپلیکیشن اجتماعی در میان این گروه سنی است؛ درحالی‌که تیک‌تاک ۷۹ درصد و اسنپ‌چت ۷۲ درصد استفاده ماهانه دارند.

در ماه مارس دیگر اپلیکیشن‌های اجتماعی متعلق به شرکت متا نیز در میان رتبه‌های برتر قرار گرفتند. فیس‌بوک و واتس‌اپ جایگاه‌های چهارم و پنجم را به خود اختصاص دادند و اپ‌هایی مانند کپ‌کات، تلگرام، اسنپ‌چت، Threads و Temu نیز در میان ۱۰ اپلیکیشن برتر ماه بودند. در مجموع ۱۰ اپلیکیشن برتر ماه مارس مجموعاً ۳۳۹ میلیون بار دانلود شده‌اند که نسبت به ۲۹۹ میلیون دانلود در ماه فوریه، افزایش قابل‌توجهی نشان می‌دهد.

منبع TechCrunch
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.