راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

زمینه توفیق در تجارت جهانی

تسخیر زمان و مکان در بانکداری الکترونیکی بزرگ‌ترین خصیصه این پدیده برای نقل و انتقالات منابع مالی در عصری است که شاهد رشد روزافزون معاملات بازرگانی در آن هستیم. همان میزان که عنایت به مفهوم «تسریع» در مبادلات الکترونیکی امری پراهمیت در این عرصه قلمداد می‌شود، توجه به مقوله «تدقیق» نیز در بسترسازی و ارائه ساختارهای غیرقابل نفوذ، فاقد خطا و همچنین قابل نظارت مهم و اساسی به نظر می‌رسد. از این رو باید گفت رونق تجارت الکترونیکی مانند شمشیری دولبه حساسیت‌های خاص حرفه‌ای خود را دارد. مطالعه و بررسی ابعاد گوناگون بانکداری الکترونیکی به عنوان دریچه ورود به دنیای وسیع و پیچیده تجارت الکترونیکی که بستری تازه‌مولود دارد، می‌تواند تحولات بنیادین این عرصه را برای متخصصان علوم بانکداری هرچه بیشتر نمایان کند.

به جرات می‌توان گفت یکی از زیرساخت‌های رشد اقتصاد ملی که وابستگی شدیدی به صادرات دارد، نگاه همه‌جانبه به بانکداری الکترونیکی به عنوان ابزار مهم و پیشرفته تجارت بین‌الملل است. عدم توجه به روند رو‌ به رشد این شیوه از بانکداری حضور در بازارهای جهانی را برای تجار و بازرگانان با مانعی جدی روبه‌رو می‌کند چرا که تطبیق با نظام بین‌المللی پرداخت بدون بهره‌مندی از فناوری‌های نوین الکترونیکی عملا امکان‌پذیر نیست.

ترویج و پیاده‌سازی بانکداری یکپارچه، ایجاد ساختارهای مناسب این حوزه و معماری جدید سامانه‌های پرداخت از جمله زمینه‌های تسهیل در فرآیند تحقق اقتصاد صادرات محور بر پایه تجارت الکترونیکی خواهد بود. ضروری است به موازات کاهش تحریم‌ها علیه نظام بانکی، طراحی سامانه‌های کارآمد و توانمند در ارائه خدمات نوین الکترونیکی با شتاب مناسب در حوزه سخت‌افزاری و نرم‌افزاری و برد قابل اعتنا در عرصه بین‌الملل صورت پذیرد. تحقق این هدف غایی که با اتصال به شبکه بانکداری جهانی و بهره‌مندی از مزایای ویژه این شبکه عظیم میسر خواهد بود، تجار و بازرگانان ایرانی را در رقابت تجاری سربلند خواهد ساخت.

دکتر علی صالح‌آبادی، رئیس هیات‌مدیره و مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران

منبع: ماهنامه پیوست، ویژه‌نامه اختصاصی چهارمین همایش سالانه الکترونیکی و نظام‌های پرداخت

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.