راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

تعادل بین کار و زندگی

دانش‌آموخته رشته مهندسی نرم‌افزار از دانشگاه شهید بهشتی هستم و بلافاصله پس از اخذ مدرک در سال ۱۳۶۵ مشغول به کار شدم و پس از ۳ ماه کار در وزارت صنایع کار خود را در بانک صنعت و معدن که تازه در حال شکل‌دهی به واحد فناوری خود بود شروع کردم. محیط بکر و تازه‌ای بود و فرصت برای تلاش و یادگیری زیاد. من و همکارانم که ازقضا چند خانم بودیم، آماده پذیرش هر نوع کار بودیم. ابتدا به‌عنوان برنامه‌نویس و بعد تحلیل‌گر سیستم و بعدها مدیر پروژه‌های فناوری اطلاعات و از سال ۱۳۷۹ هم رئیس اداره نرم‌افزار، مدیر فناوری اطلاعات و بعد هم معاون برنامه‌ریزی و سیستم‌ها در همین بانک به کار خود ادامه دادم. با توجه به زندگی و به‌خصوص سایر وظایف زنانه، ترجیح دادم در یک محیط ثابت کار کنم. موقعیت کنونی را بعد از یاری خداوند مدیون اعتماد مدیران خود می‌دانم که زمام امور حوزه پرچالش فناوری اطلاعات را به یک خانم سپردند. هرچند که زنانی که مسئولیت‌های اجرایی را می‌پذیرند به نظرم فقط نام زن یدک می‌کشند و عملاً باید مردانه در مقابل مشکلات ایستادگی کنند و به‌خصوص در حوزه فناوری اطلاعات بانکی که باید سرویس ۷*۲۴ پرداخت الکترونیکی را از طریق کانال‌های مختلف به عموم شهروندان محترم عرضه کند؛ همیشه باید منتظر اتفاق غیرمنتظره که ممکن است در شبکه یا یکی از کانال‌های پرداخت شبکه بانک رخ دهد، باشند. پاسخگویی به مدیران ارشد نیز جای خود را دارد.

اگر بخواهم موضوع حضور زنان در عرصه فناوری اطلاعات بانکی اشاره کنم باید بگویم که در عرصه‌های کارشناسی به‌خصوص نرم‌افزار حضور بسیار پررنگ است و از همان نسبت جمعیت زنان و مردان تحصیل‌کرده در کشور پیروی می‌کند، بعضاً بیشتر از تعداد مردان است و هر چه به حوزه مدیران میانی نزدیک می‌شویم به علت گستردگی کار و اضافه شدن فعالیت‌های حوزه سخت‌افزار، شبکه و پرداخت الکترونیک نسبت زنان کمتر می‌شود و در حوزه مدیران بالاتر که تعداد انگشت‌شمار است. این موضوع در مورد شرکت‌های تأمین‌کننده نرم‌افزار و سرویس‌های پرداخت الکترونیک نیز صادق است. شرکتی را می‌شناسم که مدیریت تمام بخش‌های نرم‌افزاری آن را زنان عهده‌دار هستند اما بخش‌های شبکه، کانال‌های پرداخت و امور مشتریان را مردان به عهده‌دارند که به علت ماهیت کار چندان هم جای تعجب نیست.

به نظرم چالش‌های حوزه فناوری بانک‌ها برای زنان و مردان تفاوتی ندارد فقط اینکه زنان علاوه بر کار پرمسئولیت این حوزه باید نقش‌های خود در خانواده را هم به‌خوبی اجرا کنند و اتفاقاً به دلیل اینکه یاد گرفته‌اند در حوزه کاری با مسائل به‌صورت منطقی مواجه شده و آن را حل کنند این روحیه را در خانواده خود نیز تعمیم می‌دهند و با چالش‌های زندگی هم منطقی‌تر برخورد می‌کنند.

بد نیست اشاره کنم در اکثر مشاغلی که خانم‌ها مسئولیت اجرایی به عهده‌دارند برای نشان دادن شایستگی خود بیش از مردان کار می‌کنند و مدیران صادق‌تری هستند و لذا اعتماد به خانم‌ها و سپردن مسئولیت به آن‌ها بیشتر منافع سازمان‌ها را تأمین می‌کند تا منافع زنان را.

مرضیه پنبه ئیان؛ معاون برنامه‌ریزی و سیستم‌های بانک صنعت و معدن

منبع: ماهنامه بانکداری الکترونیکی عصر ارتباط؛ شماره ۱۷ و ۱۸

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.