راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

برداشت غیر مجاز از حساب‌های بانکی در صدر جرایم رایانه‌ای

معاون اجتماعی پلیس فتای ناجا به روزنامه فناوران گفت که برداشت غیرمجاز از حساب‌های بانکی، هتک حیثیت و نشر اکاذیب، دسترسی غیرمجاز، تهدید، اخاذی از طریق اینترنت و کلاهبرداری رایانه‌ای پنج جرم اصلی است که از ابتدای امسال تاکنون در فضای سایبری کشور رخ داده است.

 

تهدید جرایم بانکی

محسن میربهرسی با بیان اینکه ۸۰ درصد جرم‌های سایبری در ایران با رویکرد اقتصادی و با انگیزه‌های مالی رخ می‌دهد، گفت: متاسفانه سوءاستفاده از حوزه بانکی در ایران نسبت به دیگر جرایم، بیشتر است و هم‌اکنون جرایم در این حوزه تبدیل به تهدید شده است.

وی دلیل زیادبودن این جرم‌ها را عدم توسعه اجتماعی ایران متناسب با دنیا عنوان کرد و گفت: بیشترین میزان جرایم در سال‌های اخیر مربوط به برداشت‌های غیرمجاز از حساب‌های بانکی است.

به گفته وی، مجرمان این فضا به دلیل احساس امنیت زمان زیادی را صرف می‌کنند حتی بیشترین پرونده‌های موجود در این زمینه مربوط به هک ایمیل یا سوءاستفاده از خطوط ADSL است که از این طریق فرد به اطلاعات شخصی نیز دسترسی پیدا می‌کند.

میربهرسی با بیان اینکه مردم نسبت به تهدیدهای فضای مجازی آشنایی ندارند، گفت: وقتی مبلغی از حساب هموطنان کم می‌شود این را یک اختلال سیستم بانکی می‌دانند و با این نا‌آگاهی نمی‌دانند که باید به دادسرای جرایم رایانه‌ای مراجعه کنند. حتی رسانه‌ها با وجود این شرایط به هیچ وجه به این مقولات نمی‌پردازند.

 

بانک‌ها در برابر این تهدیدات عکس‌العمل جدی انجام نداده‌اند

میربهرسی با بیان اینکه بانک‌ها در برابر این تهدیدات عکس‌العمل جدی انجام نداده‌اند، افزود: تا به حال تنها اقدام جدی که در این حوزه انجام شده این است که پلیس فتا یک سری مذاکرات با مرکز فابا داشتند که از طریق آن تمام تهدیدات این حوزه به مدیران بانک‌ها اطلاع‌رسانی ‌شود.

 

آمادگی حمایت وزارت آموزش و پرورش در مورد فرهنگ‌سازی فضای مجازی

وی در مورد تهدیدات سایبری دیگر گفت: تهدیدات دیگر در حوزه اجتماعی است و برای جلوگیری از آن‌ها باید به اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی این گونه تهدیدات بپردازیم و هدف اصلی ما قشر جوان و نوجوان جامعه هستند.

میربهرسی از آمادگی حمایت وزارت آموزش و پرورش در مورد فرهنگ‌سازی فضای مجازی به نوجوانان و جوانان خبر داد و گفت: قرار است از طریق شبکه رشد و نیز مشارکت این وزارتخانه و کار‌شناسان فتا محتوای مورد نیاز در این حوزه تهیه و در مدارس سراسر کشور توزیع شود.

 

 پلیس فتا

پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات با هدف شناسایی و پیشگیری جرایم سایبری در ایران از بهمن ماه سال گذشته کار خود را آغاز کرده است و در طول این مدت با بررسی‌هایی که در حوزه‌های مختلف داشته به شناسایی جرم‌ها پرداخته است. پلیس فتا قصد دارد بهمن ماه امسال همزمان با سالگرد ایجاد این پلیس در ایران به ارایه آخرین آمار و دستاوردهای خود در این حوزه بپردازد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.