پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
آخرین وضعیت صدور چک الکترونیک در بانک ملی / فروش سفته الکترونیک در «بله» تا پایان سال
از بهمنماه سال گذشته امکان صدور سفته و برات الکترونیک در سه بانک فراهم شد که معاون فناوری اطلاعات بانک ملی در این زمینه گفت: «در حال مذاکره با مرکز فناوری اطلاعات وزارت اقتصاد هستیم تا به ما اجازه بدهند فروش سفته الکترونیک را بهصورت عمومی و فراگیر روی اپلیکیشن «بله» فراهم کنیم.»
به گزارش «راه پرداخت»، با ایجاد سامانه مدیریت یکپارچه سفته و برات الکترونیک بر اساس الزام بند (ج) ماده (۶۷) برنامه ششم توسعه کشور بهمنظور دیجیتالیشدن اسناد تجاری (سفته، برات و تمبر)، امکان خرید، صدور و ظهرنویسی سفته و برات بهصورت الکترونیکی، آنلاین و بدون مراجعه به شعب یا واحدهای فروش سفته برای کاربران عمومی فراهم شد.
در این زمینه، احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی در بهمنماه سال گذشته از فراهمشدن امکان خرید الکترونیک و بهصورت ۲۴ساعته سفته و برات خبر داد. بر اساس اعلام او، صدور هر پنج مرحله پس از فروش سفته هم بدون حضور در شعب بانکی بهصورت الکترونیکی انجام میشود؛ یعنی افراد میتوانند ۲۴ساعته و آنلاین، ظهرنویسی سفته را هم انجام دهند.
در حالی که تاکنون سه بانک ملی، قرضالحسنه رسالت و آینده این خدمت را ارائه کردهاند، علیرضا ماهیار، معاون فناوری اطلاعات بانک ملی در گفتوگو با راه پرداخت درباره آخرین وضعیت صدور سفته الکترونیک در این بانک اظهار کرد: «گسترش کاربرد سفته الکترونیک بسیار اهمیت دارد. در حال حاضر سفته الکترونیک در بانک ملی برای سایر فینتکها از جمله «ازکیوام» و سرویس تسهیلات خرد بدون مراجعه به شعبه و تسهیلات نشانبانک استفاده میشود که نشان میدهد کاربرد سفته الکترونیک رو به افزایش است.»
سفته کاغذی حذف میشود؟
معاون فناوری اطلاعات بانک ملی افزود: «با مرکز فناوری اطلاعات وزارت اقتصاد مذاکراتی انجام دادیم تا به ما اجازه بدهند فروش سفته الکترونیک را بهصورت عمومی و فراگیر روی اپلیکیشن «بله» فراهم کنیم تا کاربرد سفته الکترونیک گسترش پیدا کند. پیادهسازی سفته الکترونیک روی «بله» حتماً تا پایان امسال انجام خواهد شد.»
ماهیار درباره حذف نسخه فیزیکی سفته گفت: «در این زمینه، استقبال مردم از سفته الکترونیک مهم است و از سمت دیگر، اینکه کسانی که پذیرنده سفته هستند، دیگر تمایلی به نسخه فیزیکی نداشته باشند که باید خزانهداری کشور در این زمینه ورود کند.»
از چک الکترونیک بانک ملی چه خبر؟
ماهیار در ادامه توضیح داد: «اقداماتی که درباره توسعه سفته الکترونیک در بانک ملی انجام میدهیم، این است که شرایط ارائه و دریافت سفته الکترونیک بین مشتریان و پذیرندگان سفته را تسهیل کنیم. قطعاً اگر فرهنگسازیهای لازم صورت گیرد، سفته الکترونیک جای سفته فیزیکی را میگیرد.»
معاون فناوری اطلاعات بانک ملی درباره آخرین وضعیت صدور چک الکترونیک در این بانک گفت: «در رابطه با چک الکترونیک، کلیت کار تمام شده و فقط تستهای امنیتی در این زمینه باقی مانده که طی این ماه انجام میشود.»