پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
آخرین وضعیت کارتهای بانکی کشور در آبانماه / تغییر بازیگران اصلی کارت اعتباری تراکنشدار
براساس آخرین گزارش اقتصادی شاپرک، در آبانماه ۱۴۰۱، تعداد ۱۳۳.۹۲۲.۶۳۸ کارت بانکی تراکنشدار در سوئیچ شاپرک وجود داشته که ۹۵.۴۳ درصد از این تعداد متعلق به کارت برداشت (بیشترین) و ۰.۵۰ درصد آن متعلق به کارت اعتباری (کمترین) بوده است.
براساس آمارهای موجود، تعداد کل کارتهای بانکی تراکنشدار در آبانماه ۱۴۰۱ نسبت به شهریورماه ۱.۵۶ درصد رشد کرده و این رشد مربوط به هر سه دسته کارت است.
در آبان ۱۴۰۱، ۳۲ بانک، کارتهایی با حداقل یک تراکنش صادر کردند؛ بانک ملی با ۲۱.۵۵ درصد، سپه با ۱۱.۶۱ درصد، ملت با ۱۱.۱۲درصد و صادرات ایران با ۱۰.۵۴ درصد به ترتیب بیشترین سهم از تعداد کارتهای بانکی تراکنشدار در شبکه پرداخت را داشتند. این بانکها در مهرماه بیشترین سهم از تعداد کارتهای بانکی تراکنشدار در شبکه پرداخت را داشتند، اما به نسبت شهریورماه ۱۴۰۱، تعداد صدور کارتهایشان کاهش داشته است؛ در شهریور ۱۴۰۱، سهم بانکهای ملی در این مورد ۲۱.۶۶ درصد، سپه ۱۱.۶۶ درصد، ملت ۱۱.۲۷ درصد و صادرات ایران با ۱۰.۵۲ درصد بوده است.
اما در ماه آبان بیشترین کارت اعتباری تراکنشدار به بانکهای ملی، تجارت، پستبانک و صادرات ایران و بیشترین کارت برداشت به ترتیب به چهار بانک ملی، سپه، ملت و صادرات ایران تعلق داشته است. در شهریورماه بیشترین کارت اعتباری تراکنشدار برای بانکهای ملی، صادرات، سپه و تجارت بود.
بیشترین کارتهای هدیه و بن تراکنشدار هم برای بانکهای ملی، ملت، پارسیان و سپه بوده است. به طور کلی بانک ملی رتبه اول صدور انواع کارت بانکی را دارد.
سهم اصلی تعداد کارتهای بانکی تراکنشدار در هر سه نوع کارت برداشت، کارت اعتباری و کارت هدیه و بنکارت به ترتیب با ۲۱.۴۸ درصد، ۸۰.۶۱ درصد و ۱۵.۹۳ درصد متعلق به بانک ملی ایران بوده است.