پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
کسبوکارهای دانشبنیان آسیبدیده از قطع اینترنت حمایت میشوند / ارائه تسهیلات تا سقف 10 میلیارد تومان
صندوق نوآوری و شکوفایی از شرکتهای دانشبنیان فعال در کسبوکارهای اینترنتی آسیبدیده حمایت میکند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور از اختصاص تسهیلات جدید از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی برای حمایت از کسبوکارهای اینترنتی دانشبنیان آسیبدیده خبر داد. از 70 روز قبل که اینترنت کشور قطع و اینستاگرام فیلتر شده، میلیونها کسبوکار اینترنتی کوچک و متوسط از بین رفتهاند، آمارهای میدانی نشان میدهد نزدیک به ۷۰۰ هزار کسبوکار خرد، متوسط، استانی و بومی از طریق اینستاگرام کسب درآمد میکردند. ماجرای آسیبهای قطع اینترنت به کسبوکارهای وابسته به شبکههای اجتماعی محدود نشده و بسیاری از کسبوکارهای اینترنتی دانشبنیان هم دوران رکود خود را آغاز کردهاند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور و رئیس هیئتعامل صندوق نوآوری و شکوفایی به فکر کسبوکارهای اقتصاد دانشبنیان افتاده و اعلام کردهاند برای هر شرکت تا 10 میلیارد تومان تسهیلات در نظر گرفته شده است که با نرخ ترجیحی و بهصورت یکجا پرداخت شده و در یک دوره 12ماهه بازپرداخت میشود. ملاک تشخیص آسیبدیدگی این شرکتها کاهش حداقل 20درصدی تعداد نصب، کاربر فعال و میزان بازدید یا ترافیک داده آنها در مهر 1401 نسبت به مرداد 1401 است.
براساس گفتهها، این تسهیلات شامل شرکتهایی است که فروش سال 1400 آنها کمتر از 50 میلیارد تومان باشد. این تسهیلات از طریق صندوق نوآوری و شکوفایی و صندوقهای پژوهش و فناوری با نرخ 9 درصد و با حداقل تضامین و وثایق مورد نیاز و از طریق بانکهای همکار صندوق با نرخ 12 درصد پرداخت شده و بازپرداخت آن پس از گذشت شش ماه از تاریخ دریافت تسهیلات توسط شرکت، آغاز خواهد شد.
جزئیات بسته حمایتی
روحالله دهقانی فیروزآبادی که معتقد است کسبوکارهای اینترنتی و پلتفرمها در افزایش بهرهوری، خلق ثروت و ایجاد اشتغال در کشور نفش موثری دارند، اظهار کرد که در دو ماه اخیر فعالیت شماری از کسبوکارهایی که از بستر اینترنت و فضای مجازی برای ارائه خدمات و محصولات خود استفاده میکردند با مشکلاتی مواجه شده است. در همین راستا دولت با تدوین و ابلاغ آییننامه حمایت از کسبوکارهای اینترنتی تلاش میکند خسارتهای ناشی از اختلالات اینترنت را برای این کسبوکارها به حداقل برساند و فضایی فراهم کند که آنها بتوانند با بهرهگیری حداکثری از زیرساختها و بسترهای داخلی و پایدار، نقش موثری در توسعه اقتصاد و اشتغال داشته باشند.
او ادامه داد: «تعداد قابلتوجهی از پلتفرمها و کسبوکارهای اینترنتی آسیبدیده، در گروه شرکتهای دانشبنیان و خلاق هستند. صندوق نوآوری و شکوفایی نیز بستهای برای کمک به این شرکتها تدارک دیده تا با این اقدام، فرصت مناسبی برای بهبود این کسبوکارها و انطباق با شرایط پیشآمده فراهم کند.»
دهقانی با تأکید بر اینکه تسهیلات هر شرکت متناسب ماهیت فعالیت آن و شرایطی که در آن قرار دارد تعیین میشود، گفت: «برای هر شرکت تا 10 میلیارد تومان تسهیلات در نظر گرفته شده که با نرخ ترجیحی و بهصورت یکجا پرداخت شده و در یک دوره 12ماهه بازپرداخت میشود. شرکتهای دانشبنیان و خلاق مورد نظر عمدتاً در یکی از حوزههای «پلتفرمهای کاربردی و کسبوکاری»، «نرمافزارهای محتوامحور»، «آموزش مجازی» یا «صنعت بازیهای اینترنتی» فعالیت دارند یا بازاریابی و فروش محصولات آنها از طریق پلتفرمهای خارجی انجام شده است.»
علی وحدت، رئیس هیئتعامل صندوق نوآوری و شکوفایی با تأکید بر اینکه یکی از جهتگیریهای راهبردی این صندوق، حمایت از شرکتها در شرایط خاص است، جزئیات این بسته حمایتی را اعلام کرد. طبق گفتههای او، مبلغ تسهیلات هر شرکت معادل ششبرابر مجموع هزینههای حقوق و دستمزد شرکت براساس لیست بیمه مهرماه 1401در نظر گرفته شده است. برای شرکتهای دانشبنیان این تسهیلات تا سقف یک میلیارد تومان به طور مستقیم توسط صندوق نوآوری و شکوفایی به شرکتها اعطا خواهد شد و شرکتهایی که میزان تسهیلات آنها بیش از یک میلیارد تومان باشد، برای دریافت تسهیلات از محل منابع اهرمی صندوق نوآوری و شکوفایی به شبکه بانکی معرفی خواهند شد. همچنین تسهیلات شرکتهای خلاق نیز در سقف 300 میلیون تومان و از طریق عاملیت صندوقهای پژوهش و فناوری پرداخت میشود.
ملاک تشخیص آسیبدیدگی این شرکتها، کاهش حداقل 20درصدی تعداد نصب، کاربر فعال و میزان بازدید یا ترافیک داده آنها در مهر 1401 نسبت به مرداد 1401 است و این تسهیلات شامل شرکتهایی میشود که دارای سوابق فروش هستند و فروش سال 1400 آنها کمتر از 50 میلیارد تومان باشد.
این تسهیلات از طریق صندوق نوآوری و شکوفایی و صندوقهای پژوهش و فناوری با نرخ 9 درصد و با حداقل تضامین و وثایق مورد نیاز و از طریق بانکهای همکار صندوق با نرخ 12 درصد پرداخت میشود. همچنین بازپرداخت آن پس از گذشت شش ماه از تاریخ دریافت تسهیلات توسط شرکت، آغاز میشود.