پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
آغاز به کار دوره جدید فعالیت شورای فقهی بانک مرکزی / تأکید اعضا بر ضرورت نظارت و تطبیق شرعی در شبکه بانکی
دوره جدید شورای فقهی بانک مرکزی با رویکرد ضرورت اجراییشدن دقیق نظارت و تطبیق شرعی در شبکه بانکی آغاز به کار کرد.
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، با پایانیافتن اولین دوره چهارساله شورای فقهی بانک مرکزی، دوره جدید این شورا از روز گذشته و همزمان با شصتونهمین جلسه آن آغاز شد و اعضای جدید، احکام خود را دریافت کردند. در این جلسه اصغر ابوالحسنی هستیانی، قائم مقام بانک مرکزی بهعنوان عضو اقتصاددان شورا و حسین فهیمی، معاون حقوقی و امور مجلس بانک مرکزی بهعنوان عضو حقوقدان شورا تعیین شدند.
همچنین در این جلسه، اعضای شورای فقهی، چارچوب فعالیت مسئولان نظارت و تطبیق شرعی را بررسی کردند و بر ضرورت تدوین چکلیستهای نظارت شرعی با استفاده از تجارب بینالمللی برای اجراییکردن نظارت دقیق بر عملیات بانکی در راستای کاهش «ریسک شریعت»، «تضمین اجرای مصوبات شورای فقهی» و «رفع شبهات شرعی موجود» تأکید کردند.
رئیس کل بانک مرکزی نیز از زحمات چهارساله تمامی اعضای شورای فقهی تقدیر و تشکر کرد و دوره جدید فعالیت شورای فقهی را برای ارتقای بانکداری اسلامی در کشور و رفع شبهات مورد تأکید مراجع عظام تقلید در رابطه با نظام بانکی، دورهای بسیار بااهمیت توصیف کرد.
شایان ذکر است شورای فقهی بانک مرکزی عالیترین نهاد در زمینه نظارت شرعی و انطباق با شریعت در نظام بانکی کشور محسوب میشود که وظیفه پایش اسلامیبودن فعالیتهای بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی را برعهده دارد. این شورا طبق ماده (16) برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ﺍﻳﺮﺍﻥ تأسیس شده است.
طبق ماده (۱۶) قانون مذکور «برای حصول اطمینان از اجرای صحیح عملیات بانکی بدون ربا در نظام بانکی کشور و جهت نظارت بر عملکرد نظام بانکی و اظهارنظر نسبت به رویهها و ابزارهای رایج، شیوههای عملیاتی، دستورالعملها، بخشنامهها، چارچوب قراردادها و نحوه اجرای آنها از جهت انطباق با موازین فقه اسلامی، شورای فقهی در بانک مرکزی تشکیل میشود».
در حال حاضر اعضای شورای فقهی بانک مرکزی عبارتاند از:
- علی صالحآبادی (رئیس کل بانک مرکزی)
- آيتالله غلامرضا مصباحیمقدم (ریاست شورای فقهی)
- حسنآقا نظری
- مجید رضايی
- محمدحسین حسينزاده بحرينی
- اصغر ابوالحسنی هستیانی
- حسین فهیمی
- علی خورسندیان
همچنین مصوبات جلسات یکم تا شصتوششم «شورای فقهی بانک مرکزی» بهمنظور آگاهی مخاطبان در ذیل قسمت «قوانین و مقررات»، زیرمنوی «مصوبات شورای فقهی» قرار گرفته است.