پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
کتاب استاندارد OAuth 2.0 با حمایت سنباد منتشر شد
غزاله صدر / در سال 2008 گروه مهندسی اینترنت (IETF) کارگروهی تشکیل داد تا پروتکل OAuth را استانداردسازی و به استانداردهای خود اضافه کند. این کارگروه سرانجام در سال 2010 پروتکل OAuth 1.0 را در جایگاه استانداردی رسمی با کد RFC 5849 ارائه داد و از آن پس، تمام برنامههای کاربردی شخص ثالث توییتر ملزم به استفاده از آن شدند. این چارچوب استانداردشده در سال 2012 با درنظرگرفتن الزامات توسعهپذیری و طبق آرای بخش گستردهای از اعضای IETF با عنوان RFC 6749 منتشر شد و اکنون برگردان فارسی آن با عنوان «استاندارد OAuth 2.0» با حمایت سنباد و به همت انتشارات راه پرداخت منتشر شده است.
احمد میردامادی، مدیرعامل سابق سنباد در بخشهایی از یادداشت خود برای این کتاب نوشته است: «اگر در حوزه بانکداری دیجیتال و در دوره روشهای مدرن پرداخت الکترونیک نوآوری نداشته باشیم یا از رویکردهای نوآورانه در این حوزه گریزان باشیم، به مخمصه خواهیم افتاد. به نظر میرسد دستکم هماکنون و شاید در این روزگار، بیتدبیری در دو حوزه ارزهای رمزنگاریشده مجازی و پرداخت همراه، میتواند بیش از دیگر موارد مشکلآفرین باشد. یکی از اشکالاتی که بارها در موارد مشابه با آن مواجه شدهایم، این است که هرگاه فناوری نوینی پا به عرصه میگذارد با مقاومت بخشهای متکی به ابزارهای پیشین و فرایندهای کهنه روبهرو میشود. همچنین، گاهی بدفهمی سبب میشود با نوآوریها به شدت برخورد شود. کتاب حاضر تلاشی است برای بهرهبرداری از ابزارهای بسیار مؤثر در همافزایی مجموعههایی که به نحوی به احزار هویت کاربر نیاز دارند و به دنبال روشی استاندارد و مؤثر در این زمینهاند.»
همچنین مترجمان این کتاب، کسری دولتخواهی و مینا رستمپور، با برگردان متون جانبی و افزودن فصلی با عنوان آشنایی با OAuth یا فصل صفرم به ابتدای این کتاب، به یاری مخاطب کمترآشنا با این حوزه یا اصطلاحات تخصصی آن آمدهاند و کوشیدهاند زمینهای برای درک بهتر محتوای کتاب و ضرورت شکلگیری این استاندارد فراهم آورند.
نویسندگان این بخش، در مورد امنیت APIها از طریق فعالسازی چارچوب مجوز OAuth برای برنامه شخص ثالث توضیحاتی ارائه دادهاند. برای این مهم، ابتدا استانداردهای اینترنتی را تبیین کردهاند و در ادامه از ضرورت وجود OAuth سخن گفتهاند. در نهایت، تاریخچه پیدایش این چارچوب استاندارد و جریانهای اصلی پروتکل OAuth را بررسی کردهاند.
کتاب «استاندارد OAuth 2.0» با ترجمه کسری دولتخواهی و مینا رستمپور با حمایت سنباد در 168 صفحه منتشر و با قیمت 84 هزار تومان راهی بازار کتاب شده است. هماکنون علاقهمندان میتوانند این کتاب را از فروشگاه اینترنتی راه پرداخت تهیه کنند.