راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

سرمایه‌گذاری صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه «آن» بر پلتفرم «دونگی» / توسعه فعالیت‌های استارتاپی زیر سایه انقلاب صنعتی چهارم

صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه گروه کسب‌وکارهای نوین آن بر پلتفرم دونگی، به‌عنوان یکی از بزرگ­ترین پلتفرم‌های تأمین مالی جمعی (Crowdfunding) کشور سرمایه‌گذاری کرد.


معرفی گروه کسب‌وکارهای نوین «آن»


توسعه فناوری‌های ارتباطاتی و اطلاعاتی و رشد صنعت۴.۰ نه‌تنها به معنای ورود بازیگران جدید عرصه فناوری همراه با افزایش سهم این بازیگران نوآمده در اقتصاد بوده است؛ بلکه تأثیر اصلی این توسعه فناوری، تغییر کسب‌وکارهای اقتصاد متداول است. به‌این‌ترتیب بازسازی و نوسازی بخش تولیدی کلیدی کشور بر پایه فناوری‌های نوین، تبدیل به یک ضرورت در بخش‌های اقتصادی کشور شده است. بخش معدن با سهم بالای ارزش‌افزوده در تولید ناخالص داخلی و همچنین سهم قابل‌توجه صادراتی نیز به دلیل این تغییرات جهانی، در آستانه تحولات فناورانه قرار گرفته است.

گروه معدنی زرین، به‌عنوان بزرگ‌ترین بازیگر سرب و روی خاورمیانه با بیش از ۹۰ معدن در کشور، در مواجهه با این تغییرات، گروه کسب‌وکارهای نوین «آن» را باهدف جذب و توسعه فناوری، خصوصاً فناوری‌های مرتبط با زنجیره ارزش معدن شکل داده است. در این راستا، گروه کسب‌وکارهای نوین «آن» شامل آکادمی «آن‌سو»، صندوق جسورانه «آن»، شتاب‌دهنده ماینتک و شرکت‌های تخصصی، مأموریت پیوند میان اکوسیستم استارت‌آپی را با یک مجموعه بزرگ معدنی بر عهده دارد. گروه کسب‌وکارهای نوین آن، به‌عنوان یکی از ۲۶ شرکت زیرمجموعه هلدینگ صنعتی و معدنی زرین تلاش دارد تا استارتاپ‌هایی که می‌توانند در زنجیره ارزش معدن، ارزش‌افزوده ایجاد کنند را شناسایی کرده و در آن‌ها سرمایه‌گذاری کند.


معرفی پلتفرم دونگی


تأمین مالی جمعی (کرادفاندینگ) به‌عنوان ابزار تأمین مالی نوآوری در سال‌های اخیر رشد قابل‌توجهی داشته است. اندازه بازار جهانی این حوزه ۲.۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲ برآورد می‌شود. کرادفاندینگ به‌عنوان یکی از نهادهای کلیدی هر اکوسیستم استارتاپی، نه‌تنها مأموریت گردآوری سرمایه‌های خُرد را بر عهده دارد، بلکه بیش از آن ابزاری برای پیوند شهروندان به اکوسیستم استارتاپی است تا هم ابزاری برای مشارکت اقتصادی فراگیر باشد و هم معیاری برای سنجش رویکردهای اجتماعی به نوآوری‌ها.

تأمین مالی جمعی در سال ۱۳۹۷ به تصویب شورای‌عالی بورس و اوراق بهادار رسیده و به‌صورت عملیاتی از زمستان ۹۹ بر اساس این آیین‌نامه و با مجوز فرابورس آغاز به کار کرد. شرکت سامانه نگار آتنا با راه‌اندازی «پلتفرم دونگی» یکی از نخستین بازیگران این عرصه بوده است.

بنیان‌گذاران اولیه این استارتاپ پیش از رسمی شدن فعالیت تأمین مالی جمعی برای کسب‌وکارها، از طریق پلتفرم «مهربانه» سابقه تأمین مالی‌های جمعی گسترده خیریه و دگر دوستانه را به مدت بیش از ۵ سال در کارنامه خود دارند.

جعفر محمدی هم‌بنیان‌گذار پلتفرم‌های مهربانه و دونگی، مدیرعامل سامانه‌نگار آتنا (دونگی) است. کامران خوشی نیز به‌عنوان یکی از فرشتگان کسب‌وکار (Business Angel) شناخته‌شده در ایران که پیش‌ازاین از هم‌بنیان‌گذاران زورق بوده است، سرمایه‌گذار اولیه و عضو هیئت‌مدیره دونگی است.


درباره سرمایه‌گذاری


روز گذشته، طی یک مراسم رسمی در تاریخ 19 اردیبهشت‌ماه، قرارداد سرمایه‌گذاری بین گروه کسب‌وکارهای نوین «آن» و «پلتفرم دونگی» به امضای طرفین رسید. سرمایه‌گذاری گروه زرین بر این پلتفرم در مجموع بالغ بر ۱۱۰ میلیارد ریال بوده است.

مشکات اسدی مدیرعامل گروه کسب‌وکارهای آن، در خصوص این سرمایه‌گذاری گفت: «سرمایه‌گذاری‌های این صندوق به‌قصد توسعه فعالیت‌های استارتاپی مرتبط با کل زنجیره ارزش معدن و صنایع معدنی زیر چتر مفهوم انقلاب صنعتی چهارم است. این سرمایه‌گذاری‌ها باهدف تلفیق فناوری‌های لبه تحول دیجیتال با صنایع معدنی که هنوز در بسیاری موارد با الگوهای سنتی اداره می‌شوند، انجام می‌شود.

سرمایه‌گذاری روی پلتفرم دونگی تلاشی برای رسیدن به دو هدف عمده است؛ اول تأمین مالی جمعی برای اکتشاف معادن کوچک و متوسط و دوم حمایت از استارتاپ‌های حوزه محیط‌زیست و نیروی انسانی مرتبط با صنایع و معادن. البته حوزه فعالیت‌های پلتفرم دونگی به‌صورت عمومی باقی خواهد ماند، ولی حوزه معدن در این پلتفرم در همکاری با گروه زرین توسعه پیدا خواهد کرد.

این سرمایه‌گذاری از سوی صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر تنها به تزریق پول به یک پلتفرم محدود نمی‌شود، بلکه گروه «آن» به نمایندگی از گروه صنعتی و معدنی زرین، وظیفه بررسی، ارزیابی طرح‌ها و همکاری در نهایی‌سازی آن‌ها، تأمین ضمانت سرمایه‌گذاری در طرح‌های مرتبط و نظارت فنی و مالی آنها را نیز بسته به طرح‌ها بر عهده خواهد گرفت.»

نفیسه آزاد مدیر سرمایه‌گذاری جسورانه آن نیز دراین‌خصوص بیان می‌کند: «اساساً استراتژی‌های سرمایه‌گذاری ما در گروه آن مبتنی بر حمایت‌های غیرمادی، خصوصاً ایجاد پیوندهای استراتژیک میان استارتاپ‌ها و کسب‌وکارهای متداول و بزرگ اقتصادی است. در حقیقت سرمایه مادی تنها یکی از انواع سرمایه‌گذاری است و اتفاقاً استارتاپ‌ها به سرمایه‌های دانشی یا نمادین یا اجتماعی برای رشد خود بیشتر از سرمایه اقتصادی نیاز دارند. در راستای این استراتژی، سرمایه‌گذاری در پلتفرم دونگی نیز ترکیبی از سرمایه‌گذاری نقدی و غیرنقدی است.»

پیوند میان گروه صنعتی و معدنی زرین با پلتفرم دونگی فراتر از رابطه‌ای صرفاً اقتصادی و در قالب موارد زیر تعریف شده است:

  1. گروه زرین به‌عنوان یک کاربر دونگی می‌تواند فراخوان‌های تأمین مالی در طرح‌های مناسب معدنی و صنعت۴.۰ را در این پلتفرم منتشر کند تا از این طریق زمینه‌ساز مشارکت اقتصادی عمومی باشد. همچنین این گروه می‌تواند به به‌عنوان سرمایه‌گذار در طرح‌های مرتبط با حوزه‌های فعالیت خود سرمایه‌‌گذاری کند.
  2. ارزیابی طرح‌های معدنی و صنعتی نیازمند تخصص و مهارت‌های اقتصادی و کسب‌وکاری است که گروه زرین باتوجه‌به حضور شرکت‌های مختلف خود در بورس و توانمندی در بخش تأمین مالی می‌تواند در ارزیابی‌های اقتصادی به‌عنوان نهاد تخصصی این پلتفرم همکاری کند.
  3. بازطراحی نظام وثایق: رشد تأمین مالی جمعی نیازمند اعتماد عمومی است. استفاده از سازوکارهای جدید برای تأمین ضمانت طرح‌ها می‌تواند زمینه‌ساز شکل‌گیری این اعتماد عمومی باشد که این موضوع توسط گروه زرین پشتیبانی خواهد شد.

جعفر محمدی، مدیرعامل پلتفرم دونگی نیز در خصوص این سرمایه‌گذاری جسورانه گفت: «پیش‌بینی ما این است که تأمین مالی جمعی در پایان سال جاری، رشد بیش از ده برابری را به نسبت سال گذشته تجربه کند. دونگی به‌عنوان یک پلتفرم پیشرو در تأمین مالی جمعی کشور امیدوار است سهم ۲۵ درصد فعلی خود در این بازار را تا پایان سال رشد قابل‌توجهی دهد تا کماکان به‌عنوان بازیگر جریان‌ساز این حوزه در صدر بماند. ایجاد پیوند بین سرمایه‌گذاران نهادی و بازار تأمین مالی جمعی، ایجاد قالب‌هایی برای تسریع در تأمین مالی، تعریف بازارهای خاص (Niche Market)، و بهره‌‌گیری مؤثرتر از رسانه‌های نوین برای فرهنگ‌سازی و توسعه بازار، مهم‌ترین استراتژی‌های دونگی برای رسیدن به این اهداف هستند. همکاری استراتژیک با یکی از مطرح‌ترین بازیگران معدن خاورمیانه برای توسعه تأمین مالی جمعی در بازار خاص معدن از نخستین خروجی‌های این راهبردهاست و سایر برنامه‌های دونگی در راستای اجرایی‌سازی این استراتژی‌ها به‌زودی اعلام خواهد شد.»

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.