پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
مردان مشتاق به دنیای رمزارز / تعداد کاربران مرد و دارایی آنان در نوبیتکس حدوداً پنج برابر زنان است
رفتار کاربران در تمام بازارهای مالی یکسان نیست. بازارهایی که برای سرمایهگذاری انتخاب میشوند، بسته به ریسک، سود و دیگر شرایط رفتار متفاوتی را میطلبد. همین گوناگونی هم باعث میشود تا تحلیلهای کلی و جزئی از رفتار کاربران ارائه شود و مورد بررسی قرار گیرد. با محبوب شدن بازار رمزارز، سرمایهگذاران این بازار نیز در یک سال میلادی گذشته، رفتارهای متفاوتی داشتند. رفتارهایی که نوبیتکس به عنوان مهمترین شرکت فعال در این حوزه، آن را در گزارش سال خود ارائه و تحلیل کرده است.
یکی از موضوعات مهمی که در این گزارش سال به چشم میخورد نقش جنسیت در تحلیلها، سرمایهگذاریها و درنهایت حضور مؤثر در این بازار است. موضوع جذابی که قرار است در این گزارش به آن بپردازیم و با ابعاد مختلف آن آشنا شویم.
مردان دوجکوینی، زنان اتریومی
بر اساس گزارش سال نوبیتکس ۱۶ درصد کاربران این شرکت را خانمها و ۸۴ درصد مابقی را آقایان تشکیل دادهاند. همین آمار کوتاه نشان میدهد که در قدم اول، بازار رمزارز برای خانمها چندان برای سرمایهگذاری محبوب نیست. آقایان اما با ۸۴ درصد بیشترین کاربران نوبیتکس را تشکیل میدهند و به این بازار علاقه بیشتری نشان دادهاند.
بعد از بررسی تعداد کاربران بر اساس جنسیت، بخش دیگری از این گزارش سال به بررسی سبد کاربران خانم و آقا در نوبیتکس میپردازد. موضوعی مهم که میتواند تحلیلی جالب درباره رمزارزهای محبوب بین خانمها و آقایان به ما ارائه کند. سبد دارایی رمزارزی خانمها و آقایان با یکدیگر تفاوت اساسی دارد. به نظر میرسد آقایان ریسکپذیرتر هستند و بخش بزرگی از سبد رمزارز خود را به دوجکوین اختصاص دادهاند. بیتکوین و اتریوم در اولویتهای بعدی آقایان قرار گرفتهاند. درحالیکه خانمها بیشترین سهم دارایی رمزارزی خود را به اتریوم اختصاص دادهاند و بعد از آن بیتکوین را بهترین سرمایهگذاری میدانند. همانطور که میدانید بیتکوین و اتریوم دو رمزارز مهم در این بازار هستند و خریداری و نگهداری آنها میتواند ریسک کمتری نسبت به دیگر کوینها داشته باشد. به همین دلیل هم زنان حوزه رمزارز محتاطانه سراغ اتریوم و بیتکوین رفتهاند و بخش اصلی سبد دارایی خود را به آن اختصاص دادهاند. مردان اما احتمالاً تحت تأثیر تبلیغات و البته توییتهای ایلان ماسک ریسک بیشتری به خرج دادهاند و دوجکوین را در سبد خود نگهداری کردهاند.
معاملات ریالی و تتری در چه وضعیتی است؟
این اما تمام ماجرا نیست. نوبیتکس رفتار خریدوفروش کاربران خود را کمی جزئیتر بررسی کرده است. یکی دیگر از موضوعاتی که در گزارش سال نوبیتکس به آن اشاره شده است مربوط به معاملات ریالی و تتری و تفاوت آن بر اساس جنسیت است. در بخش بالا ما درباره رمزارزی که در سبد کاربران نگهداری میشود حرف زدیم و حالا قرار است رفتار معاملاتی آنها را بررسی کنیم. نوبیتکس میگوید از بین معاملات انجامشده در این صرافی ارز دیجیتال، ۸۱ درصد توسط آقایان بوده و سهم خانمها از خریدوفروش رمزارز معادل ۱۹ درصد است. با توجه به اینکه خانمها ۱۶ درصد کل کاربران را تشکیل دادهاند، میتوان گفت خانمها بیشتر اهل خریدوفروش رمزارز هستند. از نظر میزان تمایل به معامله در بازارهای تتری، تفاوت چندانی بین خانمها و آقایان وجود ندارد.
همچنین دوجکوین چه برای آقایان و چه برای خانمهای سرمایهگذار جذابیت بیشتری نسبت به سایر رمزارزها دارد و بیشترین سهم معاملات را چه در بازارهای تتری و چه در بازارهای ریالی به خود اختصاص داده است؛ اما این میمکوین سهم کمتری در معاملات خانمها دارد؛ به طوری که آقایان ۲۰ درصد معاملات ریالی و ۱۴ درصد معاملات تتری خود را به دوجکوین اختصاص دادهاند اما برای خانمها این نسبت به ترتیب ۱۸ و ۱۳ درصد است.
سهم داراییهای رمزارزی زنان و مردان چقدر است؟
زنان دارایی کمتری وارد بازار ارزهای دیجیتال کردهاند. در واقع ۸۵ درصد داراییهای کاربران نوبیتکس در اختیار آقایان است و خانمها سهم ۱۵ درصدی از داراییهای رمزارزی دارند. اینکه ۸۴ درصد کاربران نوبیتکس از آقایان هستند در این مورد بیتأثیر نیست. از نظر شاخص ثروت یا میانگین دارایی، زنان و مردان فاصله کمی با هم دارند اما با این وجود میانگین دارایی رمزارزی آقایان تقریباً چهار درصد بالاتر از میانگین دارایی رمزارزی خانمهاست. میانگین سنی کاربران نوبیتکس، بر اساس تفکیک جنسیت، فاصله کمی با یکدیگر دارند. بر اساس اطلاعات موجود در گزارش سال این شرکت، میانگین سنی زنان ۳۵.۹ و میانگین سنی مردان ۳۴.۶ است. در این گزارش همچنین آمده که دهه شصتیها بیشترین کاربران این شرکت را تشکیل دادند و به همین دلیل هم میانگین سنی مردان و زنان در این رده قرار میگیرد.
متن کامل گزارش سال نوبیتکس در این لینک قابل مشاهده است.