پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
بانک دی: انتقال وجه سهطرفه را پیش از پایلوت عمومی نمیکنیم
بانک مرکزی قرار است به زودی سرویس انتقال وجه کارت به کارت سه طرفه را برای شبکه بانکی کشور فعال کند، با توجه به اینکه در شرایط کنونی فقط دو بانک درگیر ارایه این سرویس به مشتریان هستند حجم مغایرتهای تراکنشی حجم کمی نیست. آقای احمد مقیمی، لطفا بهعنوان مدیر اداره عملیات فاوای بانک دی و یکی از بانکهایی که موافقت خود را برای استفاده از سرویس جدید اعلام کرده آیا فکر نمیکنید در این شرایط، تراکنشهای مغایرتی روند رو به رشدی به خود بگیرد؟
ما نگران این موضوع هستیم که مغایرتهای تراکنشی میتواند با افزایش مواجه شود و برای مشتریان مشکلاتی ایجاد کند، برای همین پیشنهاد دادیم که یک دوره پایلوت برای ارایه این سرویس داشته باشیم تا در ابتدا بهصورت کامل بررسیهایمان را انجام دهیم و پس از اطمینان سرویس را در اختیار مشتریان بگذاریم.
فکر میکنید سیستم سروش بتواند جوابگو باشد؟
بله، یعنی امیدواریم که اینطور باشد اما بحثی که وجود دارد این است که بتوانیم قبل از عمومی شدن این سرویس پایلوت خوبی برای آن داشته باشیم و بعد اقدام به ارایهاش کنیم.
قرار است پایلوتی برای آن داشته باشید؟
بله، حتما برای انجام این کار یک زمانی را به عنوان پایلوت در نظر میگیریم. ما موافقتمان را برای استفاده از این سرویس به شرکت خدمات انفورماتیک اعلام کردهایم و منتظر دوره پایلوتی هستیم که آنها به ما ارایه میدهند.
پس هرکدام از بانکها باید جداگانه موافقتشان را به شرکت خدمات اعلام کنند؟
بله. در طول دوره پایلوت ارایه این سرویس را روی کانالها و تراکنشهای مختلف بررسی میکنیم تا مشکلات خاصی که وجود دارد رفع شود. اگر هم مشکلی وجود نداشته باشد و از بابت آن مطمئن شویم این سرویس را در کل بانک عملیاتی خواهیم کرد.
دوره پایلوت چقدر طول میکشد؟
فکر میکنم این بازه برای ما حدود یک ماه زمان ببرد، چون باید تراکنشها را بهصورت کامل چک کنیم.
فقط روی ATM فعال میشود؟
در فاز اول روی خودپرداز، فاز بعدی پایانههای فروش و بعد اینترنتبانک و باقی سامانهها. این طرحی است که ما میخواهیم پیاده کنیم.
کل این فرآیند چقدر زمان میبرد؟
حدود دو ماه طول میکشد تا تمام سامانههایمان را زیر بار این سرویس قرار دهیم.
پیشنهادتان برای کاهش مغایرتهای تراکنشی در استفاده از سرویس جدید چیست؟
پیشنهاد اولیه ما این است که این سرویس با تمام بانکها پایلوت شود. به این معنا که نه تنها بانک دی پایلوت آن را انجام دهد بلکه بقیه بانکها هم در یک فاز پایلوت حرکت کنند و در سیستم خودشان بهصورت داخلی انجام دهند.
پس پایلوت را با کاربران خود بانک انجام میدهید؟
بله به جای آنکه مشتریانمان را در این مرحله درگیر کنیم کار را با افراد بانک آغاز میکنیم و وقتی مطمئن شدیم که این سیستم با درصد پایین مغایرت فعالیت میکند آن را بهصورت عمومی عرضه میکنیم.