پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
پروژه شهر هوشمند ایرانسل در شیراز رونمایی شد
پروژه فیبرنوری ایرانسل برای هوشمند سازی شهر شیراز، در آیین «شیراز هوشمند» رونمایی شد. همچنین قرارداد اجرای فیبرنوری ایرانسل در شهر صدرای شیراز نیز به امضا رسید.
به گزارش روابط عمومی ایرانسل، آیین رونمایی از پروژههای «شیراز هوشمند» برای هوشمند سازی شهر شیراز، از جمله پروژه فیبرنوری ایرانسل در این شهر، شامگاه دوشنبه، ۴ مرداد ۱۴۰۰، در محوطه باز باغ جهاننمای شیراز برگزار شد.
در این آیین، حیدر اسکندرپور شهردار شیراز، سید عبدالرزاق موسوی رئیس و اعضای پنجمین دوره شورای اسلامی شهر شیراز و منتخبان دوره ششم این شورا، مهرداد سهرابی، مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان فارس،محمدرضا امیری فرماندار شیراز و بیژن عباسیآرند مدیرعامل ایرانسل حضور داشتند.
مدیرعامل ایرانسل در این آیین، نگاه عمیق نهادهای اجرایی و شهری شیراز به هوشمند سازی شهر و ایجاد زیرساختهای لازم را موجب خوشحالی و تقدیر دانست و گفت: «شرکت ایرانسل، به سهم خود تلاش میکند تا در توسعه زیرساختهای لازم برای ارتقای سطح خدمات، از جمله خدمات شهری، مشارکت فعال داشته باشد. ایرانسل تابهحال بیش از ۲۰۰۰ میلیارد تومان در استان فارس سرمایهگذاری داشته که نزدیک به ۸۰۰ میلیارد تومان آن در شهر شیراز بوده است.»
عباسیآرند بابیان اینکه استان فارس و کلانشهر شیراز از اهمیت ویژهای نزد ایرانسل برخوردار است، گفت: «پیرو انعقاد تفاهمنامه هوشمند سازی شهری بین ایرانسل و شهرداری شیراز، پروژه فیبرنوری ایرانسل در شیراز که طی دو سال اخیر، با استانداردهای بینالمللی و کیفیت مطلوب اجراشده، حدود ۲۵۰ کیلومتر طراحی دارد و در فاز نخست، بیش از ۱۸۰ کیلومتر آن آمادۀ بهرهبرداری است.»
او شبکه فیبرنوری را بهترین و امنترین شیوه انتقال دیتا در دنیا دانست و گفت: «همه شهرهای موفق در عرصه هوشمند سازی، دارای شبکۀ قوی فیبرنوری هستند و خدمات موردنیاز شهروندان را در مقیاس وسیعی ارائه میکنند.»
مدیرعامل ایرانسل به راهاندازی سایت نسل پنج ایرانسل در شهر شیراز اشاره کرد و گفت: «این در حالی است که بیشتر دستگاههای تلفن همراه موجود، هنوز در نسل چهارم هستند و دنیا رفتهرفته بهسوی فناوریهای نوین حرکت میکند. بخش عمدهای از خدمات هوشمند سازی، بهوسیله فیبرنوری و در شبکه نسل پنجم ارائه میشود و شهری که از این دستاورد محروم باشد، نمیتواند خدمات نوین را به شهروندانش عرضه کند.»
پنجمین سایت 5G ایران و ایرانسل، سوم اسفندماه ۱۳۹۹، با حضور معاون وزیر و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی (رگولاتوری) و استاندار فارس، در محوطه باز شهرداری شیراز افتتاحشده و در اختیار مردم این شهر قرار گرفت. شیراز پس از تهران، دومین شهر ایران بود که توسط ایرانسل، صاحب فناوری نسل پنج تلفن همراه شد.
در این مراسم، همچنین رئیس شورای شهر شیراز، با تقدیر از اقدامات انجامشده، اظهار داشت: «باید اذعان کرد که شرایط نسبت به دورههای پیشین بسیار تغییر کرده و به همین دلیل لاجرم باید از هرکس که در این دوران در شهرداری خدمت میکند قدردانی کرد و من به نمایندگی از مردم شیراز از مدیران سپاسگزارم و امیدوارم در شورا و شهرداری ششم نیز شاهد روند مطلوب خدمترسانی به مردم باشیم.»
شهردار شیراز نیز در این مراسم، با تقدیر از همکاری گسترده ایرانسل درزمینه سرمایهگذاری در هوشمند سازی شهری، گفت: «حرکت در جهت هوشمند سازی، حرکت در جهت ارتقای کیفیت زندگی مردم است و معتقدم که هوشمند سازی، موجب ایجاد نظامی کارآمد و حفظ کرامت انسانی میشود.»
لیلا دودمان، رئیس کمیسیون هوشمند سازی و فناوری اطلاعات شورای اسلامی شهر شیراز نیز در این مراسم، با اشاره به بهرهبرداری از پروژۀ فیبرنوری با مشارکت ایرانسل، اظهار داشت: «این روند، رویکردی نوین در مدیریت شهری به شمار میرود که بهصورت مستمر به آن نیاز است و باید موضوع ارتقای آن نیز دنبال شود.»
همچنین امروز سهشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۰، در دیدار دکتر بهزاد پرنیان شهردار شهر صدرای شیراز با بیژن عباسیآرند در ساختمان ایرانسل در شیراز، قرارداد اجرای پروژۀ فیبرنوری ایرانسل در شهر صدرا، امضا شد.
هوشمند سازی خدمات شهری، یکی از الزامات زندگی امروز، در مدیریت منابع و انرژی و ارائۀ خدمات شهری نوین است. بهکارگیری راهکارهای شهر هوشمند، نقش مؤثری در جلوگیری از مخاطرات ناشی از تخریب محیطزیست و تغییرات آبوهوایی دارد و یکی از مشوقهای اصلی جامعۀ جهانی برای هوشمند سازی دستگاهها و تجهیزات بر مبنای اینترنت اشیا بوده و انگیزه دولتها برای حرکت به سمت شهرهای هوشمند را دوچندان کرده است.
راهکارهای مبتنی بر اینترنت اشیا، همچون پایش آب، هوا و خاک مناطق شهری و کنترل میزان آلایندههای شهری و صنعتی کمک شایانی به پاکسازی محیطزیست خواهند کرد. در این زمینه، شهرهای هوشمند توانستهاند تا ۲۰ درصد از تولید گازهای گلخانهای خود بکاهند.
مشکلات حملونقل و ترافیک شهری نیز از دیگر دغدغههای پیشآمده براثر افزایش جمعیت شهرهاست که با مدیریت هوشمند حملونقل و ترافیک در شهرهای هوشمند موردتوجه قرارگرفته است. استخراج الگوهای ترافیکی، تشخیص لحظهای حوادث و تصادفات، پیشبینی تغییرات الگوی ترافیکی و… همگی از کارکردهای این سامانه محسوب میشوند.
ایرانسل نیز، توانسته است پروژههای متعدد مرتبط با فیبرنوری و توسعۀ خدمات شهر هوشمند را علاوه بر شیراز، در شهرهای تهران، مشهد، اهواز، انزلی، آمل، اراک، ارومیه، کرج، سنندج، قزوین، خرمآباد، زنجان، اردبیل، ساری، بوشهر، دزفول و اندیمشک نیز طراحی و یا اجرا کند.