پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
ایلان ماسک برای بیتکوین چه خوابی دیده است؟
ثروتمندترین فرد جهان تصمیم دارد نیمی از ثروتش را برای حل مسائل کره زمین و نیمی دیگر را برای ادامه حیات انسان در مریخ اختصاص دهد. او اعتقاد دارد که امکان ساخت شهرک در مریخ وجود دارد و قصد دارد تا سال ۲۰۵۰ یکمیلیون انسان را به مریخ منتقل کند.
ایلان ماسک (Elon Musk) نامی که امروزه بر سر زبانهاست و همه در موردش حرف میزنند با رؤیای تسخیر فضا و انقلابی عظیم در صنعت حملونقل، قصد دارد دنیا را متحول سازد. این مرد آهنی، زمان و مکان نمیشناسد و مرزها را بیپروا میشکند.
ثروتمندترین فرد جهان تصمیم دارد نیمی از ثروتش را برای حل مسائل کره زمین و نیمی دیگر را برای ادامه حیات انسان در مریخ اختصاص دهد. او اعتقاد دارد که امکان ساخت شهرک در مریخ وجود دارد و قصد دارد تا سال ۲۰۵۰ یکمیلیون انسان را به مریخ منتقل کند.
ایلان ماسک اما علاوه بر رویای سفر به فضا، در حوزه رمزارزها نیز به چهرهای جنجالی بدل شده است. فعالان حوزه ارزهای دیجیتال که تا چندی پیش منتظر اخبار سیاسی و یا پذیرش بیتکوین توسط یکی از شرکتهای پرداخت بودند، حال چشمشان به توییتر است تا ببینند ایلان ماسک کی در خصوص این ارزها توییت میکند. خبر سرمایهگذاری یک میلیارد و پانصد میلیون دلاری شرکت تسلا در بیتکوین به جهش ۱۵ درصدی قیمت این ارز منجر شد و بیتکوین را به مرز ۵۰ هزار دلار نزدیک کرد.
اما این اولین بار نیست که نام ایلان ماسک با بیتکوین و ارزهای دیجیتال پیوند میخورد. از نظر بسیاری از افراد ارتباط میان ماسک و رمزارزها زمانی آغاز شد که در نوامبر سال ۲۰۱۷ در یکی از سایتهای فعال در حوزه ارز دیجیتال، پستی مبنی بر اینکه ایلان ماسک همان ساتوشی ناکاموتو، بنیانگذار مرموز بیتکوین است به اشتراک گذاشته شد. هر چند ایلان ماسک این ادعا را رد کرد اما همچنان عدهای معتقدند که ساتوشی ناکوموتوی افسانهای کسی نیست جز مدیرعامل شرکت تسلا.
در فوریه سال ۲۰۱۹ ماسک در پاسخ به این سؤال که آیا بیتکوین تبدیل به تنها رمزارز اختصاصی اینترنت خواهد شد یا نه گفت «فکر میکنم که بیتکوین ساختاری بسیار هوشمندانه دارد. اتریوم نیز مزیتهایی دارد و شاید برخی رمزارزهای دیگر نیز چنین پتانسیلی داشته باشند». ایلان ماسک پس از آن بر این تأکید کرد که «ایده خوبی نیست که منابع شرکت تسلا را درگیر ارزهای دیجیتال کنیم» زیرا شرکت وی به دنبال این است که «سرعت پیشرفت و توسعه انرژی پایدار را افزایش دهد». بدین ترتیب وی مصرف انرژی بالای ارزهای دیجیتال را بهعنوان یکی از معایب آن ذکر کرد.
تابستان گذشته، صفحه توییتر ماسک در میان تعداد انگشتشماری از حسابهای افراد سرشناسی بود که هک شد. این حسابها آدرس کیف پول بیتکوینی را تبلیغ کرده و ادعا میکردند در صورت واریز هر مبلغی به این کیف پول، دو برابر آن را به حساب فرد واریز کننده واریز میکنند. یک تکنیک شناختهشده کلاهبرداری در حوزه رمزارزها که سالهاست توسط کلاهبرداران استفاده میشود. این حادثه بر روی قیمت بیتکوین نیز تأثیر منفی داشت و منجر به کاهش ۲ درصدی ارزش این ارز دیجیتال در بازارهای جهانی شد.
ایلان ماسک بارها گفته بود که تنها ۲۵/۰ درصد بیتکوین دارد و آن را هم یکی از دوستانش به او هدیه داده است اما حالا به نظر میرسد به یکی از حامیان قوی بیتکوین تبدیل شده و قصد دارد بهجای پول واقعی از مشتریانش ارز دیجیتال دریافت کند.
اواخر سال گذشته او با توییت کردن جمله «بیتکوین کلمه ایمن من است» طوفان توییتری به راه انداخت، بعداً گفت که «فقط شوخی میکند.» پیشتر نیز او بیوی (Bio) توییتر خود را به واژه «بیت کوین» تغییر داد و موجب شد بیت کوین جهش قابلتوجهی را تجربه کند.
با این حال تصمیم تسلا مبنی بر پذیرش بیتکوین بهعنوان یک ابزار پرداخت خرید اتومبیلهای الکتریکی ممکن است کمک کند که این ارز مجازی به جریان اصلی امور مالی جهان وارد شود.
در ماههای اخیر ماسک در دو مورد جداگانه در توییتهای خود به دوجکوین هم اشاره کرده و در هر دو مورد، باعث افزایش قیمت این ارز شده است. چندی پیش در یک نظرسنجی در توییتر برای تصمیمگیری در مورد اینکه چه کسی باید مدیرعامل دوجکوین شود، ایلان ماسک در رتبه اول جای گرفت. مدیرعامل تسلا بعداً به شوخی از خود بهعنوان «مدیرعامل سابق دوجکوین» یاد کرد!
چند روز پیش بعد از آنکه ایلان ماسک در توییتی مدعی شد برای پسر خردسالش مقداری دوجکوین خریده است، قیمت این رمزارز دوباره سر به فلک کشید.
این در حالی است که در سال ۲۰۱۸ سازمانهای نظارتی آمریکا به ایلان ماسک درزمینه توییتهایش هشدار داده بودند که نتیجهاش این بود که ایلان ماسک متعهد شد که در زمینه توییتهای خود مراقبت بیشتری داشته باشد و پایبند به قوانین باشد.
بر اساس برآوردها تا آخر سال گذشته تسلا حدود ۱۹ میلیارد دلار بهصورت نقد و سرمایهگذاری کوتاهمدت در دست داشته که ۵/ ۱ میلیارد دلار که حدود ۸ درصد کل داراییهای این شرکت محسوب میشود را در بیتکوین سرمایهگذاری کرده است. از این رو میتوان نتیجه گرفت که ایلان ماسک و شرکت او به ارزهای دیجیتال بسیار امید بسته است و آینده درخشانی برای رمزارزها متصور میشوند.
با ورود تسلا به جمع شرکتهای حاضر در رقابت بازار ارزهای دیجیتال قطعاً شرکتهای بیشتری به این میدان رقابت وارد خواهند شد، رقابت تنگاتنگی که بعید به نظر میرسد به این زودیها بازیگرانش دست از رقابت بردارند.
با این وجود عدهای معتقدند اینکه بازار ارزهای دیجیتال صرفا با توییت یک چهره شناختهشده، اینچنین نوسان پیدا میکند، نشان از عدم بلوغ این حوزه است. باید دید بازی ایلان ماسک با ارزهای دیجیتال چه سرانجامی پیدا خواهد کرد.