راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

مهران شریفی: کارمزد ۲۰۰ تومانی از هر تراکنش معقول است

 رییس سابق اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی دریافت کارمزد ۲۰۰ تومانی از هر تراکنش بانکی را معقول دانست و گفت: دریافت کارمزد از پذیرنده یک استاندارد جهانی است و در همه جای دنیا این مساله جا افتاده است که باید از پذیرندگان کارمزد گرفت. طبیعی است که در ایران هم طبق این استاندارد عمل شود. منتها زمان اعمال این کارمزد در دست بانک مرکزی است و بانک مرکزی در این مورد باید تصمیم‌گیری کند.

مهران شریفی افزود: البته هنوز میزان دریافت کارمزد از پذیرندگان تصویب نشده و هنوز تحت بررسی و مطالعه قرار دارد. به گفته وی رقم ۲۰۰ تومان کارمزد برای هر تراکنش رقم معقولی است که از هر پذیرنده گرفته شود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا منطقی است که از تراکنش با میزان ۱۰ هزار تومان و تراکنشی با میزان ۱۰۰ میلیون یک میزان کارمزد دریافت شود، گفت: یک درصد کل مبلغ، فرمول مناسبی است، اما باید برای آن سقفی در نظر گرفت.

وی در خصوص گمانه‌زنی پیرامون این مساله که تسویه وجوه با پذیرندگان در واقع نوعی بلوکه منابع است، گفت: اصلا این امر بلوکه نیست و عنوان آن «زمان محاسبه وجوه» است. در واقع براساس آنچه که اعلام شده ۲ ساعت به ۲ ساعت وجوه پرداخت خواهد شد و ۵ یا ۶ بار در طول روز مبالغ از سوی شاپرک به بانک‌های پذیرنده پرداخت می‌شود. وی ادامه داد: این به معنی بلوکه شدن و سود بردن نیست. این یک سیستم و روش تسویه با بانک‌ها است. این روش حتی پیشرفته‌تر و سریع‌تر از روش تسویه در بانک‌های غربی باشد.

منبع: موج

1 دیدگاه
  1. سید مهدی می‌گوید

    دریافت کارمزد توسط بانک‌ها معقول و منطقی بود، اگر و تنها اگر بانک‌ها تنها مسئول نگهداری وجوه مردم بودند و سودی از ناحیه نگهداری پول مردم نصیبشان نمی‌شد!
    بهتر است در شرایطی که بانک‌ها تنها با کسب سودهای ناشی از «وام دادن سپرده‌های مردم» به یکی از ثروتمندترین نهادهای جامعه تبدیل شده‌اند و به موجب قوانین «کاملاً منطقی و عقلانی (!)» وضع شده در حمایت ازشان (قوانین مربوط به استقراض بانک‌ها از بانک مرکزی) تحت هیچ شرایطی ورشکستی برایشان معنا نمی‌یابد (!!!)، از منطقی یا غیرمنطقی بودن راه‌حل جدید کسب درآمدشان سخنی به میان نیاید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.