پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
رئیسکل بانک مرکزی با اعلام موافقت با افزایش سقف صندوقهای با درآمد ثابت تا مبلغ ۳۰ هزار میلیارد تومان، گفت: «بانکها نیز توافق کردهاند باتوجهبه شرایط برخی از بانکهای ناتراز، نرخ سود بین بانکی را حداکثر ۲۰ درصد تعیین و عملیاتی کنند.»
به گزارش ایرنا، عبدالناصر همتی امروز (سهشنبه) در یادداشتی در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «بهمنظور تقویت بازار سرمایه و نیز ارتقاء نقش بانکها در اطمینانبخشی به فعالیت سرمایهگذاران در آن بازار، مواردی را بهعنوان نظر بانک مرکزی در جلسه عصر دیروز شورایعالی بورس اعلام و تأکید کردم.»
او افزوده است: «وجود و گسترش فعالیتهای صندوق سرمایهگذاری فعال در بازار سرمایه، فرصت مناسبی برای سرمایهگذاران است، ضمن توصیه به افزایش ظرفیت سرمایهگذاری در اینگونه صندوقها، بانک مرکزی نیز برای کمک به تحقق این موضوع در خصوص صندوق هایی که بانکها مدیریت صندوق را برعهده دارند، افزایش سقف صندوقهای با درآمد ثابت را تا مبلغ ۳۰ هزار میلیارد تومان بلامانع می داند.»
همتی خاطرنشان کرد: «بانک مرکزی تأسیس صندوقهای جدید سرمایهگذاری با درآمد ثابت توسط بانکها را بلامانع میداند. برای شرکتهای تأمین سرمایه متعلق به بانکها که متقاضی افزایش سرمایه هستند تمهیدات لازم برقرار خواهد شد و از تسهیلات فوق نیز برخوردار خواهند شد.
همچنین گفت: «باتوجهبه نرخ سیاستی اعلام شده، بانک مرکزی نسبت به این نرخ در بازار بینبانکی پایبند و برنامهریزی لازم در همین رابطه انجام داده است. بانکها نیز توافق کردهاند باتوجهبه شرایط برخی از بانکهای ناتراز، نرخ سود بینبانکی را حداکثر ۲۰ درصد تعیین و عملیاتی کنند. عدم رعایت نرخ سود مصوب شورای پول و اعتبار به هیچ وجه مجاز نیست، و بانکها ملزم به رعایت نرخهای مصوب سود سپردهها شدهاند، بازرسان حوزه نظارت بانک مرکزی تخلفات گزارش شده در بانکها را از روز شنبه شروع به رصد کردهاند و برای اعمال قانون گزارش خواهند داد.»
همتی پیشازاین در شهریورماه هم در یادداشتی آورده بود: «بانک مرکزی، توسعه بازار سرمایه و افزایش سهم آن در نظام تأمین مالی را در چارچوب اصلاح ساختاری اقتصاد و ثبات مالی میداند و از آن حمایت میکند. استقرار نظام عملیات بازار باز و توسعه ابزارها و بازار بدهی دولتی و انتشار گواهی اعتبار مولد را دراینارتباط پی میگیرد.
بازار بینبانکی یکی از ارکان بازار پول محسوب میشود که در آن بانکها و مؤسسات اعتباری جهت تأمین مالی کوتاهمدت و ایجاد تعادل در وضعیت نقدینگی خود، با یکدیگر معامله میکنند. بهعبارتدیگر این بازار برای استقراض و سپردهگذاری کوتاهمدت در بین بانکهاست و بانکها برای تأمین نقدینگی موردنیاز خود به این بازار مراجعه کرده و نرخ سودی در این بازار تعیین میشود.»