راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

مدیر سیستم‌های نرم‌افزاری بانک سینا: تمرکز جدی این بانک بر روی مساله بانکداری باز است

مدیر سیستم‌های نرم‌افزاری بانک سینا گفت: «مهم‌ترین دغدغه بانک سینا ارائه سرویس مستمر و بدون قطعی، امنیت ارائه خدمات و در نهایت رضایت‌مندی و ایجاد تجربه‌های خوشایند برای مشتریان بوده است. به همین دلیل از سال ۹۲ مرکز داده پشتیبان این بانک راه‌اندازی شد.»

شاهرخ دلگشاد افزود: «یکی از اقداماتی که این بانک در سال‌های اخیر بر آن تمرکز جدی داشته، مساله بانکداری دیجیتالی و همراه بانک است که این رویه در کنار توجه به بانکداری باز می‌تواند بانک سینا را در این حوزه متمایز از بقیه کند.»

شاهرخ دلگشاد اظهار داشت: «بانک سینا در چند سال اخیر استراتژی‌ها و برنامه‌های خود را بر توسعه بانکداری دیجیتالی متمرکز ساخت و فعالیت‌ها را به این سمت هدایت کرد. در این راستا، مهم‌ترین دغدغه بانک سینا ارائه سرویس مستمر و بدون قطعی، امنیت ارائه خدمات و در نهایت رضایت‌ مشتریان بوده است. به همین دلیل از سال ۹۲ مرکز داده پشتیبان این بانک راه‌اندازی شد. بانک سینا در ادامه فعالیت در فضای تخصصی کسب‌وکار، تک‌بعدی پیش نرفت و برخلاف برخی بانک‌ها، این بانک تمامی خدمات بانکداری را به صورت جامع مدنظر قرار داد که این از مزیت‌های بانک سینا است.

در حال حاضر طی آخرین آمار شاخص‌های عملکردی این حوزه در حد عالی قرار دارند. مثلاً  ضریب درستی کارکرد شتاب بانک ۹۹.۹۸ درصد، پایداری سیستم‌ها ۹۹.۹۵ درصد و  اینترنت بانک ۹۹.۸۷ بوده است. این اعداد یعنی سیستم‌های بانک سینا تنها برای برخی بروز رسانی‌ها و با اطلاع رسانی قبلی قطع بوده است.» 

دلگشاد افزود: «این بانک از سال گذشته بازنگری طرح جامع بانکداری دیجیتالی را در دستور کار قرار داده که هدف آن تمرکز تمامی اقدامات و رویکردها بر دیجیتالی شدن به جای الکترونیکی بودن است. الکترونیکی شدن و دیجیتالی شدن دو مفهوم متفاوتی است. در حال حاضر مفهوم الکترونیکی شدن صرف، دیگر مزیت رقابتی محسوب نمی‌شود و زمینه ارتقاء خدمات به مشتریان را فراهم نمی‌کند.»

دلگشاد در خصوص اجرای بانکداری باز در بانک سینا گفت: «یکی دیگر از سیاست‌های این بانک حرکت به سمت بانکداری باز با هدف تأمین نیاز مشتریان بوده است. در واقع ما با این اقدام قصد داریم به سمتی برویم که نیاز نسل فعلی جوانانی که با دنیای دیجیتال بزرگ می‌شوند را برای ۵ سال آینده پیش‌بینی و برای آنها برنامه‌ریزی کنیم تا از این فضای کسب‌وکار عقب نمانیم.

برای این امر چند کار همزمان شروع شده که قدم اول آن پروژه بانکداری باز است. در واقع نوآوری‌های باز یک پارادایم مدیریتی است. هنگامی که جهان وارد قرن «جامعه دانش» شد، استفاده از ایده‌ها و دانش از داخل و خارج مرزهای سازمان اهمیت بیشتری نسبت به گذشته پیدا کرده است.»

مدیر سیستم‌های نرم‌افزاری بانک سینا در مورد اقدامات حوزه بانکداری الکترونیک این بانک در دوران شیوع کرونا گفت:  «در این دوره سیستم‌های بانک برای سرویس‌های غیرحضوری بسیار کارا بود. تا جایی که تعداد کاربران فعال بانک سینا در اردیبهشت ۹۹ حدود ۶۵۰ هزار نفر رسید، تعداد تراکنش‌های فروردین ۹۹ حدود ۲۳ میلیون تراکنش و در اردیبهشت ۹۹ به ۳۴ میلیون تراکنش رسید.»

او افزود:  «درکنار آن به بررسی عملکرد بانک پرداختیم و یک سری شاخص‌های عملکردی را مدنظر قرار دادیم. یکی از این شاخص‌ها بررسی مشتریان فعال بانکداری الکترونیک و تقویت پرداخت‌های غیرحضوری مشتریان است.»

مدیر سیستم‌های نرم‌افزاری بانک سینا در خصوص همراه بانک هم اظهار کرد: «در این سامانه، هدف ما بالا بردن سرعت و کیفیت سرویس‌دهی است. همچنین سعی کردیم نمای خدمات را به نوعی ارائه کنیم که علاوه بر سادگی کار، برای مشتریان جذاب باشد. سرویس‌های معمولی مانند انتقال وجه و مشاهده حساب‌ها به جای خود اما سرویس‌هایی مانند سبزپرداز که قبض‌های کاغذی را عملاً حذف کرده یا  کارپوشه حقوقی از جمله‌های اقداماتی هستند که سیستم را متحول کرده‌اند.»

دلگشاد در خصوص برنامه بانک سینا در زمینه افزایش ضریب نفوذ همراه بانک سینا گفت: «برای این مورد اقدام به اطلاع‌رسانی‌های گسترده و موثری برای مشتریان کردیم تا استفاده از همراه بانک فراگیر شود و مشتریان  بدانند که سیستم همراه بانک سینا چه جذابیت‌هایی دارد. یکی از امکانات این نرم افزار، پی‌بوم و اتصال به اکوسیستم‌های پرداخت از جمله «بیمیتو» است که خرید انواع بیمه نامه‌ها با آن انجام می‌شود.

حسابداری هوشمند را نیز در موبایل بانک راه‌اندازی کردیم که مشتری می‌تواند گزارش هزینه‌ها و درآمدها را به صورت نمودار گرافیکی مشاهده کند. اینکه در چه حوزه بیشتر هزینه کرده یا درآمدهای او از چه بخش‌هایی بوده است.»

منبع بانکداری ایرانی
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.