پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
تهرانیان: “هنوز” دستگاههای کارتخوان به سازمان امور مالیاتی متصل نشدهاند
پس از اجرای طرح شاپرک برای دستگاههای کارتخوان واحدهای صنفی، برخی از واحدهای صنفی دستگاههای کارت خوان خود را قطع کردهاند و از آنها استفاده نمیکنند. وقتی دلیل امتناع از استفاده از کارتخوان را از آنها میپرسیم، نگرانی از اخذ مالیات بر درآمد به وسیله کنترل فروش توسط این دستگاهها و یا خرابی دستگاه را عنوان میکنند.
گزارش میدانی خراسان حاکی است که پس از اجرای طرح شاپرک برای دستگاههای کارتخوان برخی واحدهای صنفی نظیر سوپرمارکت، میوه فروشی، کفش فروشی، پارچه فروشی و… که بعضاً ۲ یا ۳ دستگاه کارت خوان از بانکهای مختلف دارند دلیل عدم استفاده از این دستگاهها را احتمال ارسال اطلاعات میزان فروش برای سازمان امور مالیاتی و برخی دیگر نیز خرابی دستگاهها ذکر می کنند.
یکی از میوه فروشیهای نسبتاً بزرگ محدوده مرکزی شهر که دارای ۲ دستگاه کارتخوان میباشد، به خبرنگار خراسان میگوید: دستگاهها متاسفانه خراب است، وقتی از شاگرد این میوه فروش علت عدم استفاده از کارتخوان را میپرسیم میگوید از زمانی که پرداختها به وسیله دستگاه کارتخوان با یک تاخیر چند ساعته و بعضاً یک روزه صورت میگیرد بسیاری از مغازهها میگویند که اطلاعات و آمار فروش برای سازمان امور مالیاتی ارسال میشود. همین شایعه باعث شده است که بسیاری از مغازهها دستگاههای خود را قطع یا جمع کنند. سوپرمارکت نسبتاً بزرگی که سه دستگاه کارتخوان از ۲ بانک خصوصی و یک بانک دولتی را روی میز دارد نیز در ابتدا میگوید دستگاههایمان خراب است. اما وقتی سوال می کنیم چگونه همزمان هر ۳ دستگاه خراب شده است میگوید پرداختهای با تاخیر پس از اجرای طرح شاپرک شائبههای زیادی را برای واحدهای صنفی ایجاد کرده است. یکی از مهم ترین آنها ارسال آمار فروش برای اخذ مالیات بر درآمد و فروش است که ما را نگران کرده است. متصدی این فروشگاه در پاسخ به سوال خبرنگار خراسان که هنوز درباره ارسال آمار و اطلاعات به سازمان امور مالیاتی ازطریق دستگاههای کارت خوان چیزی به صورت رسمی اعلام نشده است؟ میگوید: خیلی از موضوعات در کشور ابتدا اجرا میشود و سپس اطلاع رسانی میشود.
مدیر یکی از شعب بانکی به خراسان گفت: برخی از مغازهها به دلیل ترس از مالیات دستگاههای کارتخوان خود را جمع کردهاند. وی در ادامه توضیح داد: برای خرید به مغازهای مراجعه کردم و زمانی که میخواستم با استفاده از کارت مبلغ خرید را به مغازه دار بدهم صاحب مغازه گفت: متاسفانه برای این که آمار فروش از طریق دستگاه کارتخوان به امور مالیاتی میرود دستگاه کارتخوان را جمع کردهام.
کارشناس کمیسیون اقتصادی مجلس: “هنوز” دستگاههای کارتخوان به سازمان امور مالیاتی متصل نشدهاند
دکتر محمد تقی تهرانیان، مدرس دانشگاه فردوسی مشهد و کارشناس امور مالیاتی کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتوگو با خراسان درباره این سوال که آیا دستگاههای کارتخوان برای ارائه آمار فروش به سازمان امور مالیاتی متصل شده است یا نه؟ گفت: هنوز دستگاههای کارتخوان به سازمان امور مالیاتی متصل نشدهاند ولی در اردیبهشت ماه امسال هیات وزیران مصوبهای داشت مبنی بر این که بانکها مکلفند تراکنشهای بانکی افراد را به سازمان امور مالیاتی منعکس کنند، البته هنوز این مصوبه به صورت کامل توسط بانکها اجرا نشده است.
تهرانیان در ادامه گفت: در صورت اجرای کامل این مصوبه همه افراد چه کسانی که دارای مشاغل غیردولتی هستند و چه کسانی که این مشاغل را ندارند، به طور کامل تراکنشهایشان رصد میشود. این صاحب نظر در امور مالیاتی افزود: این سامانه در کشورهای پیشرفته سالهاست اجرا شده اما در کشور ما هنوز اجرایی نشده است ولی در دست مطالعه است و باید انجام شود.
این مدرس دانشگاه گفت: با اجرای طرح شاپرک برای دستگاههای کارتخوان این قابلیت نیز وجود دارد که برنامه نرم افزاری تهیه شود و آمار و اطلاعات فروش به سازمان امور مالیاتی انتقال یابد هرچند که هنوز این دستگاهها به سازمان امور مالیاتی متصل نشده است. محمدتقی تهرانیان در ادامه به خراسان گفت: مشاغل نیمه مهم که شامل ۱۸ رسته شغلی است از ابتدای سال آینده مکلف به نصب صندوق فروش هستند این مشاغل شامل سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر و نقره، فروشندگان آهن آلات و سایر فلزات رنگی (فولاد، مس، روی، برنج، سرب و آلومینیوم)، فروشندگان لوازم صوتی و تصویری، فروشندگان انواع رایانه و قطعات سخت افزاری، فروشندگان ماشینهای اداری و لوازم و قطعات و تجهیزات مربوط به آنها، فروشندگان لوازم خانگی، فروشندگان لوازم آرایشی و بهداشتی، داروخانهها، چلوکبابی ، رستورانها، تهیه کنندگان غذاهای آماده، اغذیه فروشیها، کبابیها، تالارهای پذیرایی، ارائه دهندگان خدمات پذیرایی، هتلها، متلها، مهمانپذیرها، مسافرخانهها و پانسیونها و … که در بند ب ماده ۹۶ قانون مالیاتهای مستقیم لیست آنها آمده است از سال آینده ملزم به نصب صندوق فروش هستند.
منبع: روزنامه خراسان