پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
با اینترنت کند بانکداری الکترونیک معنی ندارد
با وجودی که ما در استفاده از اینترنت نسبت به کشورهای پیشرفته تاخیر چندانی نداشتیم، اما در زمینه رشد و گسترش آن وضعیت خوبی نداریم. از زمانی که پژهشگران ایرانی در سال ۱۳۷۰ برای اولین بار توسط مرکز تحقیقات فیزیک نظری و ریاضی به اینترنت متصل شدند، ۱۹ سال میگذرد و در طی این سالها، ضریب نفوذ اینترنت در ایران از متوسط آسیا بالاتر رفته و درسال ۸۴ در خاورمیانه به مقام اول رسید. اما در حال حاضر سرعت پایین و اختلال در سرعت همواره مشکلاتی را برای کاربران اینترنت ایجاد میکند که عملا شعار دولت الکترونیک را زیر سوال میبرد.
کندی اینترنت باعث میشود در زمینه بانکداری الکترونیک زیرساختهای لازم را کهنداشته باشیم. در حالی که بیش از ۸۰ درصد از تمامی کارهای اداری و بانکی در کشورهای توسعه یافته از طریق اینرنت انجام میشود. پایین بودن سرعت اینترنت درایران تا حدی است که اگر بخواهیم مقایسهای بین سرعت اینترنت با کشورهای همسایه مثل کویت، ترکیه، پاکستان داشته باشیم، میبینیم ایران در رقابت با آنها بازنده است و تنها در چند کشور مانند افغانستان و عربستان سرعت اینترنت پایینتر از ایران است.
از طرفی ایده اینترنت پاک کاربران را بیش از پیش نگران کرده. این ایده که به اینترنت ملی موسوم شده، برای نخستینبار از سوی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در آذرماه ۸۹ مطرح و پس از آن به بحث داغ رسانهها و کارشناسان و کاربران اینترنت تبدیل شد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از وجود لکه سیاه در شبکه اینترنت که به دغدغه جدی میان جوامع تبدیل شده خبر داده و اعلام کرده باید اینترنت را از کسب و کار کثیف دور کرد و انسانها را از آسیبهای آن محفاظت کرد.
گفته شده بر اساس این طرح، کاربران اینترنتی با وصل شدن به اینترنت داخلی تنها دو انتخاب دارند که انتخاب اول اینترنت داخلی و محدود شده است که با سرعت نامحدود و از طریق کابلهای نوری عمل میکند و با سرعت بسیار بالا به اینترنتی وصل میشوند که از سوی دولت کنترل میشود و تنها سایتهای تایید شده را باز میکند و انتخاب بعدی وصل شدن به اینترنت جهانی با سرعت پایین است.
براساس تحقیقاتی که پایگاه اینترنتی Speedtest.net انجام داده، متوسط سرعت اینترنت در کشور ایران بسیار پایینتر از سایر کشورها است، به طوری که ایران در دریافت رتبه ۱۸۷ و در ارسال رتبه ۱۷۶ را در بین کشورهای دنیا به خود اختصاص داده است. باید دید با توجه به سرعت و وضعیت مختل اینترنت در کشور، میتوان به اهداف و شعارهایی همانند دولت الکترونیک و بانکداری الکترونیک دست یافت و اعتماد مردم را برای استفاده از این خدمات به دست آورد؟