پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
با گسترش ویروس کرونا، همه تصور میکنند صنعت وامدهی رشد کند؛ واقعیت چیز دیگری میگوید: لندینگ کلاب ۳۰ درصد نیروهای خود را تعدیل کرد!
به نقل از کمیسیون امنیت و تبادل ایالات متحده، لندینگ کلاب شرکتی که در سانفرانسیسکو مستقر است و به مشتریانی که قصد تسویه بدهی کارت اعتباری خود را دارند، وام آنلاین میدهد، ۴۶۰ نفر از کارمندان خود را تعدیل کرد. این تعداد شامل ۳۰ درصد از کارمندان این شرکت میشود. اسکات سانبورن، مدیرعامل این شرکت ۳۰ درصد حقوق خود را کاهش داده و این در حالی است که دستمزد سایر اعضای تیم اجرایی ۲۵ درصد کاهش یافته است. آنوج نایار، مدیر ارتباطات لندینگ کلاب میگوید کارمندانی که سقف درآمدشان ۱۰۰ هزار دلار است، حقوقشان کاهش نمییابد.
این تغییر در حالی صورت گرفته است که شرکت پیشبینی میکند با شیوع ویروس کرونا درآمد امسال آن به میزان چشمگیری کاهش یابد. از آنجایی که لندینگ کلاب بانک نیست به این معنا که مجوز پروتکل رادیوس را هنوز دریافت نکرده از دو طریق یا با ایجاد ارتباط مستقیم بین سرمایهگذار و وامگیرنده، یا با اخذ خط اعتباری یکی از بانکها و در نهایت انتقال و فروش وام به سرمایهگذاران بزرگ، وام را واگذار میکند.
در حالی که بیماری کرونا باعث از بین رفتن ۲۲ میلیون شغل در ﺁمریکا شده، مصرفکنندگان در حال حاضر برای بازپرداخت وامهای ﺁنلاین خود با مشکل مواجه شدهاند. نایار میگوید سرمایهگذاران نسبت به تأمین اعتبار وامهای لندینگ کلاب بیتفاوت شدهاند و فقط در حال رصد کردن وضعیت بازار هستند. با کاهش سریع برآوردهای درآمدی، این شرکت برای تأمین هزینههای سالانه باید هزینههای ثابت همچون حقوق کارمندان را کاهش دهد.
در سال ۲۰۰۶، لندینگ کلاب در زمینه وامدهی ﺁنلاین پیشگام بود و کمک بزرگی به این حوزه کرد و بدین ترتیب مردم خیلی سریعتر و آسانتر وامهای هزار تا ۴۰ هزار دلاری دریافت میکردند. پس از عرضه عمومی سهام در سال ۲۰۱۴، ارزش این شرکت به ۱۰ میلیارد دلار رسید. اما با رقابتیتر شدن این حوزه، هزینه جذب مشتریان جدید به سرعت افزایش یافت و لندینگ کلاب نتوانست به سود دهی بالا دست یابد. پس از ﺁن که رینود لاپلانچ، مدیرعامل این شرکت، در سال ۲۰۱۶ به اتهام فروش ۲۲ میلیون دلار وام به یک سرمایهگذار با نقض دستورالعملهای ویژه سرمایهگذاری اخراج شد، قیمت سهام لندینگ کلاب سقوط کرد و هیچگاه به وضعیت قبلی برنگشت.
طی دو ماه گذشته، ارزش سهام لندینگ کلاب ۴۰ درصد کاهش یافته است و این در حالی است که این شرکت حدود ۵۰۰ میلیون دلار ارزش بازار فعلی را در دست دارد و بزرگترین وامدهنده خصوصی در آمریکا محسوب میشود و در سال گذشته منشا ایجاد ۱۲ میلیارد دلار وام بوده است.
اسکات سانبورن، مدیرعامل این شرکت در بیانیهای اعلام کرد: «از دست دادن افرادی که نهتنها همکار بلکه همتیمیها و دوستان ما هستند، هرگز ﺁسان نیست. با این حال لازم بود که نیروی انسانی خود را با فضای تجاری کنونی هماهنگ کنیم و با این اقدامات، معتقدیم که برای دستیابی به اهداف استراتژیک بلندمدت و ارائه خدمات بهتر به اعضای خود، موقعیت خوبی در بازار داریم.»