پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
بیستونهمین شماره از ماهنامه عصر تراکنش منتشر شد / صنعت پرداخت ایران در مارپیچ سکوت
بیستونهمین شماره از ماهنامه عصر تراکنش منتشر شد. این شماره از ماهنامه به طور اختصاصی صنعت پرداخت ایران را مورد بررسی قرار داده است.
«مارپیچ سکوت» عنوان یادداشت رضا قربانی، رئیس هیات مدیره موسسه تراکنش است. او در این یادداشت عنوان کرده که صنعت پرداخت ایران دچار مارپیچ سکوت شده است. «هر روز تعداد آدم حسابیهایی که سکوت میکنند، بیشتر و بیشتر میشود. مدیری که میداند یک طرح غلط است، ولی ترجیح میدهد حرفی نزند یا جلوی دوربین خلاف نظر خودش را میگوید و در خلوت به طرح و طراحان آن فحش میدهد، دچار مارپیچ سکوت شده است.» در ادامه او به بررسی طرح رمز دوم پویا و مسائل پیرامون این طرح پرداخته است.
بخش بعدی ماهنامه، پنلی است با حضور وحید حجتی، مدیرعامل شرکت پرداخت نوین، فرید ستاره، مدیر تحقیق و توسعه شرکت پرداخت الکترونیک سامان و سعید احمدی پویا، معاون توسعه کسبوکار دیچیپی. محوریت این پنل، مشکلات و مسائلی است از فعالیت پرداختیارها و اینکه پرداختیاری به ابزاری برای سهمخواهی مجموعههایی تبدیل شده که فلسفه مجوز آن را نمیدانند و کوچکترین تلاشی در توسعه کسبوکار و ایجاد محصولات خلاقانه و نوآورانه نمیکنند. افراد حاضر در این پنل درباره حال و آینده پرداختیاری صحبت کردهاند.
همچنین در این شماره از ماهنامه، به موضوع رمز دوم پویا پرداخته شده و اینکه تا چه حد میتواند جلوی فیشینگ بایستد و تا چه حد برای کسبوکارها مسالهساز است. سرهنگ داوود معظمی گودرزی، مسئول رده مبارزه با جرائم سایبری پلیس فتای تهران و جانشین پلیس فتای تهران؛ نوشا عطار، رئیس اداره امنیت بانک گردشگری؛ حسن مختاریان، مدیر توسعه محصول ارتباط فردا و علی وحدانی، مدیر ارشد محصول کافهبازار (سازنده برنامه بازار) میهمانان این پنل بودند.
در این شماره، همبنیانگذاران پیپینگ از دغدغهها و چالشهای این کسبوکار گفتند. ایده راهاندازی سرویس پیپینگ زمانی مطرح شد که اپلیکیشنهای پرداختی هنوز همهگیر نشده بودند و اپلیکیشنهای موبایلبانک، رابط کاربری خوبی نداشتند. محمدمهدی باریده، مسعود و سعید مشهدی، بنیانگذاران پیپینگ و محمدحسین گنجی، مدیر فروش پیپینگ، توضیحات بیشتری را در خصوص این کسبوکار در اختیارمان گذاشتند.
در قسمت جهان این ماهنامه، پس از معرفی تعدادی از چهرههای جهان، صحبتهایی از دن آریلی، استاد روانشناس و اقتصاد رفتاری دانشگاه دوک آورده شده است. او نویسنده سه کتاب پرفروش نیویورکتایمز است و ویدیوهای سخنرانی او در «تد» بیش از 15 میلیونبار دیده شده است. آریلی میگوید که درد پرداخت را به بهترین وجه ممکن میتوان از طریق تفاوت بین خرید نقدی و خرید با کارت اعتباری توضیح داد.
ماهنامه عصر تراکنش را میتوانید از این لینک خریداری کنید
در بخش دیگر، ترجمهای از مقاله انجمن اقتصاد آمریکا آورده شده و با مد نظر قرار دادن کیف پول موبایلی و دیتای تراکنشی کارتی از یک بانک پیشرو سنگاپور، به رابطه کیف پول موبایلی و رشد کارآفرینی پرداخته شده است. سنگاپور از سال 2017 با جدیت تمام تبدیل شدن به یک جامعه غیر نقدی را در دستور کار خود قرار داد. این کشور به این نتیجه رسیده که توسعه سریع در پرداخت موبایلی برای نیل به این هدف، عاملی کلیدی است.
در قسمت راهنما، درباره نرمافزار «تروکریپت» صحبت شده است. تروکریپت از نرمافزارهای محبوب رمزنگاری محسوب میشود که اوپن سورس بوده و هرکس میتواند در آن تغییراتی ایجاد کند. یکی از گروههایی که از تروکریپت استفاده میکند، گروه تروریستی داعش است.