پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
آن سوی سکه اجلاس سران کشورهای عضو جنبش غیرمتعدها
اجلاس سران کشورهای عضو جنبش غیرمتعهدها در تهران برگزار شد. صرف نظر از همه جنبههای سیاسی این اجلاس، این واقعه برای فضای آیتی کشور از جنبههای دیگری قابل بررسی است.
یکی از نکات قابل توجه در حاشیه این اجلاس، سرویسدهی اینترنت برای مهمانان بود. ما ایرانیها به رسم مهماننوازی، عادت داریم بهترینهایمان را در اختیار مهمان قرار دهیم و یکی از بهترینهای ما برای مهمانان خارجی اینترنت پرسرعتی بود که وزارت ارتباطات به صورت خیلی فوری با بهترین سرعت و بدون هیچ نوع محدودیت و حتی فیلتر در اختیار مهمانان خارجی گذاشت.
کیفیت این اینترنت آنقدر خوب بود که خبرنگاران و برخی از حاضران ایرانی اجلاس، کاملا به آن توجه نشان دادند و این موضوع حاشیهای در بسیاری از خبرگزاریها، مخابره شد.
اما این سکه روی دیگری هم داشت. تهران ۵ روز تعطیل شد. خودپردازها بیپول شدند و مردم به سمت خدمات بانکی اینترنتی و همراه روی آوردند. همزمان با این هجوم یا شاید بهتر باشد بگوییم بهرهبرداری عمومی، سرویسدهی الکترونیک بانکها با اختلال روبهرو شد. خرید از طریق خدمات تلفن همراه و همراه بانک در بسیاری از اوقات روز ممکن نبود و انتقال وجه اینترنتی بارها و بدون هیچ دلیل قانع کنندهای با خطا روبهرو میشد.
علت این اتفاق این است که زیرساختهای لازم برای این سطح از استفاده آمادگی نداشت و نمیتوانست به تمام مشتریان بانکی خود پاسخگو باشد.
ارتقاء فوری و فوتی اینترنت محل اجلاس به یک اینترنت سریع و ایدهآل، معانی گوناگونی دارد. یکی از این معانی این است که مسئولان وزارت ارتباطات به خوبی میدانند تعریف اینترنت خوب چیست!
در واقع اینترنت خوب، همانی است که ما در شان مهمانان خارجی خود میدانیم و به آنها حق میدهیم با بهترین کیفیت و بیشترین سرعت و بدون اتلاف وقت و اعصاب خردی، به منابع خبری و ارتباطی خود در هر نقطه از جهان دسترسی یابند و فعالیتهای مورد نیاز خود را انجام دهند.
به یقین اینترنت سالن اجلاس حتی قبل از ارتقاء هم بیشتر از ۱۲۸ کیلوبیت بر ثانیه پهنای باند داشت اما آن را ارتقاء دادند چون میدانستند تعریف اینترنت خوب، از نگاه مهمان خارجی، چیز دیگری است اما وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات، به عنوان متولیان اصلی ارتقاء اینترنت سالن اجلاس، بارها در صحبتهای خود اصرار کردهاند که اینترنت فعلی که مردم به آن دسترسی دارند، کاملا مناسب است و ۱۲۸ کیلوبیت قانونی را به عنوان نهایت شان مردم در نظر گرفتهاند.
وزارت ارتباطات با این اقدام خود نشـان داد این وزارتخانه توانایی آن را دارد که در طی چند روز برای چند هزار مهمان خارجی اینترنت خوب فراهم کند و البته همه به خوبی میدانند که این وزارتخانه میتواند و مدتهاست که میتواند همین خدمات را البته نه چند روزه، بلکه چند ماهه یا حتی چند ساله به مردمی ارائه کند که با میل و از جان حاضرند هزینههایش را بپردازند و بر دست خدمتگزاران به ملت بوسه بزنند اما دریغ!
این مهماننوازی شایسته نام ایران و ایرانی بود و باید آبروی ایرانی مثل همیشه در جهان حفظ میشد که خدا را شکر که شد اما برای آبروی متولیان اینترنت در ایران در میان مردم چه اتفاقی افتاد؟
سعید طباطبایی
منبع: روزنامه خراسان