پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
از بستر ارائه خدمات ابری «ابر دراک» به صورت رسمی در شیراز رونمایی شد
ابر دراک با معرفی زیرساخت توزیع محتوا، امنیت ابری و تحلیل داده (CDN) آغاز فعالیت این بستر را طی مراسمی به صورت عمومی را اعلام کرد. این مراسم در هتل بزرگ شیراز با حضور ستار هاشمی معاون فناوری شرکت ارتباطات زیرساخت برگزار شد و همزمان به صورت آنلاین بر روی بستر Media Streaming دراک در حال پخش بود و کاربران میتوانستند مراسم را از طریق وبسایت رسمی دراک به صورت زنده دنبال کنند.
هاشمی ضمن ابراز خوشحالی از برگزاری چنین مراسمی در شیراز، در ابتدای سخنان خود، به ماهیت وجودی شرکت ارتباطات زیرساخت و رسالت این نهاد و جایگاه ارتباطات زیرساخت در حوزه ارتباطات ایران پرداخت.
او در ادامه، روند تولید محتوای ایران را یکی از مسائل مهم مورد توجه در برنامه توسعه کشور برشمرد و افزایش ظرفیت تولید محتوا تا ده برابر را به عنوان یکی از اهداف برنامه توسعه کشور معرفی کرد.
معاون شرکت ارتباطات زیرساخت با تشریح مصوبه ۲۵۱ سازمان تنظیم مقررات، ایجاد بسترهای اساسی برای دستیابی به این هدف را شامل راهبردهای استراتژیک همچون توسعه فیزیکی و استفاده از تکنولوژیهای نوین عنوان کرد.
فرشاد خونجوش همبنیانگذار ابر دراک، سخنران دوم این مراسم بود. سخنرانی خونجوش با بیان داستان چگونگی تشکیل تیم توانمند دراک از درون دانشگاه شیراز آغاز شد. او در ادامه انگیزه و توانایی این تیم در جهت انجام کارهای اساسی و زیرساختی را دلیل موفقیت و آینده روشن عنوان کرد.
پس از آن خونجوش تجربه خود را به عنوان مدیر فناوری دانشگاه شیراز در ارتباط با مشکل سایت دانشگاه در زمانهای ثبتنام و انتخاب واحد به اشتراک گذاشت. استفاده از راهکارهای Load Balancing، Caching، پایگاههای داده توزیعشده و افزایش منابع از جمله راهحلهای انتخابی پیشین دانشگاه شیراز برای حل مشکل تعداد بالای کاربران و کاهش زمان پاسخگویی عنوان شد.
مدیریت رفتار کاربران و بهینهسازی هزینهها و منابع برای سرویسدهی در سطح دانشگاه، همراه با مثالهایی از نحوه رفع ایرادات وبسایت دانشگاه با استفاده از سامانه توزیع محتوا ادامه صحبتهای دکتر فرشاد خونجوش را تشکیل میداد. در نهایت انتخاب دراک به عنوان راهکار اصلی پیشروی دانشگاه برای سرویسدهی هوشمندانه و افزایش کیفیت سرویس معرفی شد.
سارا موسویراد دیگر همبنیانگذار دراک با حضور روی صحنه، اطلاعاتی از مشکلات بزرگترین سامانههای خدمات آنلاین در سطح دنیا در نتیجه افزایش تعداد کاربران به مخاطبین ارائه داد. آمار جالب افزایش ۱۸ درصدی نرخ تولید محتوای فارسی و ارتقای زبان فارسی به رتبه نهم حجم محتوا در دنیا از جمله این اطلاعات بود.
قسمت اصلی رویداد با معرفی سید سینا سلطانی به عنوان بنیانگذار ابر دراک آغاز شد. سینا سلطانی دانشآموخته کارشناسی ارشد مهندسی نرمافزار از دانشگاه شیراز با حضور روی صحنه و ابراز خوشحالی از تحقق آرزوی چهار ساله خود برای راهاندازی یک سرویس زیرساختی با تکیه بر دانش لبه تکنولوژی صحبتهای خود را آغاز کرد.
داستان تجربه در زمینه ذخیرهسازی داده و اداره یک وبسایت توزیع محتوا، شروع صحبتهای سینا سلطانی را تشکیل میداد. حل مشکلات این وبسایت زمینه شکلگیری ابر دراک در ذهن بنیانگذار این سرویس بوده است. او در ادامه به معرفی شبکه تحویل و توزیع محتوا که به اختصار CDN گفته میشود و توضیح چگونگی کارکرد آن پرداخت.
سینا سلطانی عدم انتخاب راهحلهای موجود سرویسهای توزیع محتوا را به عنوان کاربر در قالب سه تجربه شخصی بیان کرد و گفت: «عدم کارکرد خودکار یا اتوماسیون این سرویسها، عدم ارائه بینش لازم و کافی به مدیران کسبوکارها و در آخر تشخیص هوشمند خطرات و مسائل امنیتی، سه نقطه ضعف اصلی سرویسهای توزیع محتوای کنونی است و دراک ۳ راهکار اساسی را برای حل مشکلات گفته شده پیشنهاد میشود.»
او ادامه داد: «ایجاد یک معماری مقیاسپذیر و هوشمند برای توزیع محتوا، توانایی تبدیل داده به اطلاعات و دانش و در نهایت ایجاد امنیت هوشمند راهکار اساسی را برای حل مشکلات است.»
این موارد راهحلهای بنیانگذار دراک برای ارائه یک سرویس ایمن، سریع و مبتنی بر بهبود تجربه کاربر بودند. او در انتها، تیم دراک را به عنوان ارزشمندترین دارایی و سرمایه آن برای توسعه و رقابت و عبور از رقبای قدرتمند خارجی و داخلی معرفی کرد.
بنیانگذار دراک از همه حاضران درخواست کرد با استفاده از گوشیهای هوشمند خود و با استفاده از اپلیکیشنی که برای این قسمت از رویداد طراحی شده بود، ثبت نام کنند و پس از اتمام ثانیهشمار و شروع بازی، با لمس مرتب دکمه این برنامه، به سرورهای دراک، درخواستهای با تعداد زیاد ارسال کنند.
در همینحال حاضران میتوانستند نمودار درخواستهای ارسال شده را بر روی تصویر نمایشگر مشاهده کنند. پس از چند ثانیه سلطانی اعلام کرد که این درخواستها در واقع حملاتی بوده که به تعداد بسیار زیاد که توسط BotNet هایی به سمت سرورهای دراک روانه شدهاند.
درواقع کاربران با این ارسال درخواستها عملاً دراک را تحت یک حمله DDoS قرار داده بودند و ابر دراک با تشخیص صحیح و به موقع این درخواستهای مخرب توانسته بود بدون وقفه و ایجاد مشکل برای این سایت به خوبی از پس این حملات برآید.
سینا سلطانی بار دیگر از حاضران خواست اکنون با دانستن این موضوع برای بار دوم سرورهای دراک را مورد حمله قرار دهند و بازی را ادامه دهند. در بار دوم، این حملات در زمان کمتری تشخیص داده شد و با مقایسه نمودارهای زمان تشخیص حملات قبلی و جدید، سیستم هوشمندسازی ابر دراک به نمایش گذاشته شد.
در پایان، آغاز به کار ابر دراک به عنوان یک بستر ابری را در کنار باقی بسترهای ابری دنیا به صورت رسمی اعلام کرد و نوید اتفاقها و خبرهای هیجانانگیزی در مورد این بستر نوپا را به مخاطبین داد.
در قسمت انتهایی برنامه و قبل از پنل پرسش و پاسخ، مهندس تمیس مدیر شرکت شهرفافا و حامی مراسم، از تجربه کاربری خود در ابر دراک به عنوان کاربر برای مخاطبین سخن گفت و ابر دراک را در بهبود همهجانبه تجربه کاربر ممتاز شمرد.
در پایان سؤالات فنی شرکتکنندگان حاضر و توییتهای ارسالی پاسخ دادهشدند.