پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
تمرکز بیشتر گروه فنآوا روی کسبوکارها و تکنولوژیها / نگاهی به دستاوردهای هلدینگ فنآوا در سال ۹۷ و برنامههای آن در سال آینده
یکی از مهمترین استراتژیهای گروه فنآوا در سال آینده، ارائه خدمات جدید در حوزه پرداخت الکترونیکی و فناوریهای نوین مالی از طریق مشارکت با شرکتهای استارتآپی است.
دانلود کنید: فایل PDF گزارش «تمرکز بیشتر گروه فنآوا روی کسبوکارها و تکنولوژیها» در شماره ۱۹ ماهنامه عصر تراکنش
ماهنامه عصر تراکنش / گروه فنآوا از سال ۱۳۸۱ با زنجیره کاملی از پروانهها و مجوزهای فعالیت در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات شکل گرفته و در سال ۱۳۹۷ این گروه با تغییرات اساسی در سطح مدیریت ارشد هلدینگ همراه بود؛ تغییری که زمینه ساماندهی مجدد شرکتها و تغییر در ماموریت برخی از آنها و تغییرات در هیاتمدیره را فراهم کرد که موجب شد برای ورود به بازار در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات از آمادگی و چابکی بیشتری برخوردار شوند. با علی نوری، مدیرعامل هلدینگ فنآوا درباره دستاوردهای این هلدینگ در سال ۱۳۹۷ و برنامههایشان برای سال آینده گفتوگو کردیم.
مهمترین دستاوردهای هلدینگ فنآوا در سال ۱۳۹۷ چه بود؟
از دستاوردهای هلدینگ فنآوا در سال ۱۳۹۷ میتوانم به تدوین سند راهبردی گروه فنآوا در افق ۱۴۰۰ اشاره کنم که علاوه بر موضوعات استراتژیک، برنامههای اجرایی بهتفصیل هر حوزه کسبوکار مبتنی بر شناخت محیطی و بر اساس نظرات خبرگان و نخبگان هر حوزه، استخراج شد و در دستور کار شرکتها قرار گرفت.
همچنین اصلاح و بازنگری ماموریتهای شرکتهای تابعه مبتنی بر حوزههای کسبوکار بهمنظور افزایش چابکی و سرعت پاسخگویی و همافزایی شرکتها بهمنظور تحقق چشمانداز گروه فنآوا برای ارائه خدمات و راهکارهای برتر فناوری اطلاعات و ارتباطات توام با خلق تجربه متمایز برای مشتریان نیز یکی دیگر از فعالیتهای ما در سال جاری بود.
علاوه بر این موارد، طراحی، تدوین و تکمیل زیستبوم گروه فنآوا بهمنظور تکمیل یا ورود به حوزههای جدید؛ از جمله افتا و تمرکز بر ارائه راهکارهای جامع با ایجاد همگرایی و همافزایی مبتنی بر سفارشیسازی محصولات و خدمات بر اساس نیاز مشتریان در شرکتهای تابعه و توسعه و ارتقای شبکه نمایندگی گروه فنآوا در گستره جغرافیایی کشور از جمله دستاوردهای شرکت در این سال بود.
مهمترین چالشی که هلدینگ فنآوا در سال ۱۳۹۷ با آن مواجه بود، چه بود و برای مدیریت آن چه اقدامی صورت گرفت؟
مهمترین چالش گروه فنآوا در سال ۱۳۹۷ مبتنی بر تغییرات محیط کسبوکار بود که میتوان به محدودیتهای مالی و منابع ناشی از تغییر و نوسانات نرخ ارز اشاره کرد. علاوه بر این، وابستگی شدید صنعت به مقررات دولتی و قوانین رگولاتوری (شاپرک و سازمان تنظیم مقررات) موجب شده که با وجود سرمایهگذاری گستردهای که در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات توسط گروه فنآوا انجام شده، در برخی کسبوکارها شاهد زیان نیز باشیم.
علاوه بر موارد اشارهشده، در خصوص موضوعاتی از جمله خدمات VOD یا IPTV، خدمات پرداخت الکترونیکی و پرداختیارها، سیاستگذاری دقیق و شفافی توسط نهادی ذیربط صورت نپذیرفته است. همچنین در کنار موضوعات فوق، کوتاهبودن دوره عمر محصولات و خدمات و تجهیزات حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات موجب تنوع در نیازهای مشتریان کلیدی شده که این امر باعث شده که توافق با مشتریان با وقفههای طولانی مواجه شود.
برنامههای هلدینگ فنآوا و شرکتهای زیرمجموعه برای بورس چیست؟
موضوع ورود به بورس برای گروه فنآوا و شرکتهای تابعه از جمله برنامههایی است که از سنوات قبل پیگیری شده و هماکنون این گروه در بورس حضور دارد و زمینه حضور برخی از شرکتهای تابعه نیز فراهم شده است. بهعنوان نمونه شرکت فنآوا کارت که در حوزه پرداخت الکترونیکی فعالیت میکند، وارد فرابورس شده است؛ شرکتهای دیگری نیز که زیرساختهای لازم برای ایجاد شفافیت مالی و اطلاعاتی برای آنها فراهم شده، در آینده نزدیک با کسب آمادگی لازم برای پذیرش در بورس اقدام خواهند کرد.
برنامههای این هلدینگ بهطور کلی برای سال ۱۳۹۸ چیست؟ همچنین مهمترین استراتژیای که هلدینگ فنآوا برای سال ۱۳۹۸ دنبال خواهد کرد، چیست؟
گروه فنآوا برنامه راهبردی در افق ۱۴۰۰ را تدوین کرده و برنامه تفصیلی سال ۱۳۹۸ را نیز به تفکیک شرکتهای تابعه و حوزههای کسبوکار طی نشستهای بازنگری و برآورد اهداف و استراتژیهای کلان هلدینگ که بهصورت سالیانه برگزار میشود، ارائه میکند. این فرایند از سال ۱۳۹۷ آغاز و برنامههای راهبردی برای سال ۱۳۹۸ بازنگری میشود.
مهمترین استراتژیهای گروه فنآوا در سال آینده، ارائه خدمات جدید در حوزه پرداخت الکترونیکی و فناوریهای نوین مالی از طریق مشارکت با شرکتهای استارتآپی، توسعه گزینش خدمات حوزه ارتباطات و توسعه بازار این حوزه در کشورهای منطقه، توسعه سهم نرمافزار در پورتفوی گروه فنآوا با تاکید بر نرمافزارهای موبایلی و سازمانی، توسعه کسبوکار پیمانکاری عمومی از طریق بازار سهامداری و پروژههای ملی و همچنین ورود به حوزه ارتباطات همراه (MVNO) از طریق سرمایهگذاری است.
با توجه به اینکه هلدینگ فنآوا در حوزه فناوری اطلاعات فعالیت میکند، این مجموعه برای سال ۱۳۹۸ بیشتر روی چه تکنولوژیهایی متمرکز خواهد بود؟ برای مثال بلاکچین، هوش مصنوعی، هوش تجاری، اینترنت اشیا، یادگیری ماشینی، بزرگدادهها و… .
از آنجا که حضور بازیگران جدید در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات از جمله استارتآپها، فینتکها و پرداختیارها در کسبوکار قطعی است؛ بنابراین گروه فنآوا برنامه ویژهای را برای تعامل و همکاری با این بازیگران جدید در دستور کار خود قرار داده است. برای سال ۱۳۹۸ گروه فنآوا تمرکز بیشتری روی کسبوکارها و تکنولوژیها خواهد داشت؛ برای مثال کسبوکار سودآوری از جمله ارزهای دیجیتالی رمزپایه که با شکوفایی فناوری بلاکچین روند استخراج ارزهای دیجیتالی رمزنگاریشده را توسعه داده است.
همچنین از آنجا که بیش از ۹۷ درصد پول در فضای سایبری نگهداری میشود و این امر حفاظت از پول را به حفاظت سایبری تبدیل کرده است و تهدیدات سایبری بهعنوان مهمترین تهدید شناخته میشود، تمرکز در حوزه افتا از جمله موضوعاتی است که در سال ۱۳۹۸ بدان توجه ویژهای خواهد شد.
علاوه بر این با توجه به سرمایهگذاری که گروه فنآوا صورت داده و زیرساختهای لازم در شرکتهای تابعه شکل گرفته، ارائه راهکارهای جامع مبتنی بر سفارشیسازی محصولات و خدمات برای مشتریان مبتنی بر فناوریهای روزآمد از جمله برنامههای سال ۱۳۹۸ گروه فنآواست که میتوان به موضوعات شهر هوشمند، حملونقل هوشمند و سلامت الکترونیک اشاره کرد. علاوه بر موارد ذکرشده میتوان به ایجاد سرویس مرکز داده، اپراتوری محتوا و اینترنت اشیا اشاره کرد که در سال ۱۳۹۸ مبتنی بر استراتژی تدوینشده بدان پرداخته خواهد شد.