پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
یونیسف روی شش استارتآپ بلاکچین در بازارهای در حال ظهور سرمایهگذاری میکند
صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) قصد دارد تا از طریق صندوق نوآوری خود روی شش پروژه بلاکچین در بازارهای در حال ظهور سرمایهگذاری کند. هر پروژه میتواند تا سقف ۱۰۰ هزار دلار برای توسعه یک نمونه اولیه منبع باز خود سرمایه کسب کند.
صندوق سرمایه خطرپذیر ۱۷/۹ میلیون دلاری درواقع بخشی از اداره نوآوری یونیسف است که تمرکزش را روی فناوریهایی مانند علوم داده، یادگیری ماشینی، هواپیماهای بدون سرنشین و بلاکچین قرار داده است و تاکنون روی ۳۳ استارتآپ در ۲۳ کشور مختلف سرمایهگذاری کرده است.
کریس فابین، مشاور اصلی یونیسف در این باره میگوید: «این سرمایهگذاری درست مانند صندوقهای سرمایهگذاری خطرپذیر عمل میکند البته جدای از این مورد که ما منحصرا روی شرکتهای بازارهای درحال ظهور سرمایهگذاری میکنیم.»
البته باید گفت که فناوری بلاکچین موضوع جدیدی برای این سازمان نیست. یونیسف یک تیم داخلی به این حوزه اختصاص داده است و اولین سرمایهگذاری روی فناوری بلاکچین را در سال ۲۰۱۶ و روی یک استارتآپ آفریقای جنوبی انجام داد.
باتوجه به اینکه بلاکچین هنوز به دوران بلوغ خود نرسیده است، فابین میگوید که هدف یونیسف از انجام این کار، بررسی پتانسیلهای این تکنولوژی در کسبوکارهای جدید هم در بازارهای در حال ظهور است و هم در عملیات خود یونیسف.
شش استارتآپ منتخبی که یونسیف قصد سرمایهگذاری روی آنها را دارد از کشورهای آرژانتین، مکزیک، هند، تونس و بنگلادش و تقریبا از میان ۱۰۰ استارتآپ دیگر برگزیده شدند.
این استارتآپها درواقع راهکارهایی برای دسترسی به نسخههای الکترونیکی،تامین ارزانتر اتصالات موبایلی و بهبود دسترسی به منابع مالی برای پروژههای اجتماعی ارائه میدهند.
سانیتا گروت مدیر صندوق نوآوری یونیسف میگوید که این صندوق به دنبال پروژههایی است که در بیش از ۱۹۰ کشوری یونیسف در آنها در حال فعالیت است، قرار دارند.
علاوه بر سرمایهگذاری اولیه، این شش استارتآپ به متخصصان شبکه ملل متحد، پارتنرها و منتورها دسترسی دارند. همچنین یونیسف با بنیانگذاران دیگری مانند بنیاد گیتس نیز همکاری دارد تا به کسبوکارها در پیشرفت بهتر کارشان کمک کند.
منبع: Forbes