پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
مرکز پژوهشهای مجلس ارزیابی کرد: مقدمهای بر تنظیم گری رمزینه ارزها در اقتصاد ایران
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی مقدمهای بر تنظیم گری رمزینه ارزها در اقتصاد ایران را بررسی کرد.
به گزارش روابط عمومی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، دفتر مطالعات اقتصادی این مرکز با اعلام این مطلب که سرعت پیشرفت فناوری بهویژه در حوزه فناوریهای مالی (فینتک) در دهههای اخیر به تغییر شئون مختلف زندگی مردم و همچنین دولتها منجر شده و تحولات شگرفی در نظام پولی کشورها ایجاد کرده است به بررسی یکی از این فناوریهای نوین، ارزهای مبتنی بر فناوری زنجیره بلوکی (بلاکچین) پرداخته که تحت عنوان ارزهای رمزنگاریشده شناخته میشوند.
این گزارش در ادامه میافزاید: «با توجه به ویژگیهای منحصربهفرد این نوع ارزها همانند غیرمتمرکز بودن و عدم نیاز به نهاد مرکزی و ناظر برای انتقال پول (انتقال نظیر به نظیر) و مشخص نبودن هویت واقعی فرستنده و گیرنده، لزوم بررسی ماهیت این پدیده نوظهور و تنظیم گری مناسب آن توسط سیاستگذاران اهمیت پیداکرده است.»
در این مطالعه تلاش شده است آنچه یک قانونگذار در وهله اول برای تنظیم گری نیاز دارد، بهعنوان نقشه راه سیاستگذاری تدوین شود.
در این راستا نخست به معرفی ارزهای رمزنگاریشده پرداختهشده و سپس چالشها و فرصتهای آنها در اقتصاد مورد کاوش قرارگرفته و در پایان با نگاهی به وضعیت قانونگذاری در سایر کشورها، چارچوبی جامع برای شناسایی ابعاد چالشی ارزهای رمزنگاریشده و نهاد مسئول مربوطه آن طراحیشده است.
متن کامل گزارش را اینجا ببینید.