راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

نخستین آنتی ویروس رایانه‌ای ساخت ایران رونمایی شد

نخستین آنتی ویروس ساخت متخصصان ایرانی با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در دانشگاه شیراز رونمایی شد. به گفته دانشیار دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه شیراز و مجری طرح، کار تحقیقاتی طراحی این آنتی ویروس بومی که با تکیه بر دانش متخصصان مرکز آپا (آگاهی رسانی، پشتیبانی و امداد رایانه ای) دانشگاه شیراز و با حمایت ستاد ویژه توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات معاونت علمی ریاست جمهوری به بهره برداری رسیده است، از اواخر سال ۱۳۸۹ آغاز شد. دکتر محمدحسین شیخی افزود: دستیابی به فناوری در این حوزه نیازمند دانشی است که به راحتی در مقالات و کتاب های علمی یافت نمی‌شود و از فناوری های پیچیده روز دنیا به شمار می‌رود. همچنین به دلیل مرتبط بودن این حوزه با مسائل تجاری و امنیتی، دستیابی به دانش فنی تولید ضد بدافزار بسیار مشکل است. به همین دلیل به کمک حوزه‌های مرتبط و با تکیه بر همت متخصصان داخلی، دانش اولیه ساخت ضدبدافزار بومی طی این مدت به دست آمد.

 

همکاری یک گروه ۳۴ نفره در طراحی آنتی ویروس بومی

وی تاکید کرد: در این پروژه، گروهی متشکل از ۵ نفر از اعضای هیات علمی دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه شیراز به همراه ۴ دانشجوی دکترا، ۲۰ دانش آموخته و دانشجوی کارشناسی ارشد و ۵ دانشجوی کارشناسی مشارکت داشتند. به گزارش ایسنا، مدیر مرکز آگاهی رسانی، پشتیبانی و امداد رایانه‌ای (آپا) دانشگاه شیراز تصریح کرد: در حال حاضر نسخه اولیه این ضد ویروس تولید شده و آزمایش‌های خود را با موفقیت پشت سر گذاشته است. این نسخه اولین محصول ضدبدافزار بومی است که در یک مرکز دانشگاهی کشور تولید شده است و با توجه به منابع انسانی و سخت افزارهای موجود در مرکز آپا در صورت حمایت مالی و تأمین نیازمندی های لازم ، به تاپایان امسال شاهد تولید نسخه تجاری آن خواهیم بود. به گفته وی از دستاوردهای جنبی این پروژه، ایجاد آزمایشگاه تخصصی تحلیل بدافزار و تهیه بانک بدافزار است که در نوع خود منحصر به فرد است.

 

تعیین سهم فناوری اطلاعات از صندوق نوآوری و شکوفایی

معاون علمی رئیس جمهور نیز در این مراسم با اشاره به راه اندازی صندوق ملی نوآوری و شکوفایی، خواستار تعیین سهم فناوری اطلاعات از این صندوق شد. دکتر نسرین سلطانخواه افزود: صندوق ملی نوآوری و شکوفایی در انجام طرح‌های کلانی که به خودکفایی کشور منجر شود، مشارکت می‌‍کند. وی با بیان این که فضای مجازی امروز به بخشی از زندگی مردم تبدیل شده است، تصریح کرد: فرصت‌ها در فضای مجازی بیشتر از تهدیدهاست و باید تهدیدها را خوب شناسایی کرد و از فرصت‌ها بیشترین استفاده را برد. وی افزود: در سال تولید ملی باید در فضای مجازی، طرح‌ها و برنامه‌ها را بیش از پیش جلو برد و برنامه‌های لازم را به انجام رساند.

 

ستاد پیگیری و رصد رخدادهای اینترنتی در کشور تشکیل می‌شود

دبیر ستاد توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات معاونت ریاست جمهوری نیز در این مراسم گفت: باید مجموعه‌ای ستادی در کشور ایجاد شود تا به وسیله آن رخدادهای فضای اینترنتی در سطح کشور به شکل مستمر رصد شود. محامد پور اظهار کرد: در اسناد بالادستی و برنامه پنجم توسعه به موضوع چالش‌های فضای سایبر پرداخته شده است و بر ضرورت شکل گیری مجموعه‌ای ستادی که به رصد رخدادهای فضای اینترنت بپردازد، تاکید شده است. در این راستا مراکز “آپا” پدید آمد و در دانشگاه‌های کشور در شهرهای تهران، اصفهان، یزد و شیراز مشغول فعالیت شد. وی تصریح کرد: متاسفانه تا زمانی که یک رویداد اثر منفی خود را نشان ندهد به دنبال چاره جویی نیستیم در حالی که پیش از بروز بدافزارها باید برای آنها چاره جویی کرد. در این عرصه ۳ میلیارد تومان به مرکز آپا در شیراز کمک شده است تا در استمرار فعالیت‌های آن تاثیرگذار باشد. وی با اشاره به جرایم رایانه‌ای و تاثیر آن در فضای مجازی اظهار کرد: اگر به دنبال توسعه و تثبیت دولت الکترونیک هستیم باید موضوع جرایم رایانه‌ای را به عنوان یک اصل بپذیریم و به آن بپردازیم.

منبع: خراسان

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.