مدیران سیستم بانکی ایران تفکر کارمزدی ندارند

مدیران سیستم بانکی ایران تفکر کارمزدی ندارند

۲ دقیقه مدت مطالعه

در دنیا ۵۰ تا ۶۰ درصد درآمد بانک‌ها از محل کارمزدهاست اما در ایران این‌گونه نیست و افرادی که در بانک‌ها تصمیم‌گیرنده هستند عمدتاً تخصص اعتباری دارند.

به گزارش ایلنا، بانک‌ها در دنیا از دو طریق درآمد کسب می‌کنند، درآمد عملیاتی و درآمد حاصل از کارمزدها. درآمد عملیاتی از مابه‌التفاوت نرخ سود پرداختی به سپرده‌گذاران و نرخ سود دریافتی از پرداخت تسهیلات به دست می‌آید که این نوع درآمد از فعالیت اصلی و اساسی بانک که همان واسطه‌گری مالی است، نشئت می‌گیرد. درآمد دیگر بانک‌ها، درآمد حاصل از کارمزد است. در سطح بین‌المللی جهت‌گیری مدیران بانک‌ها نیز به سمت کسب حداکثر درآمد از محل ارائه خدمات معطوف شده است.

در این راستا ناصر حکیمی، مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی در پاسخ به این پرسش که چرا بانک‌ها از محل فعالیت‌های عملیاتی و اخذ کارمزد، درآمد کسب نمی‌کنند و به شرکت‌داری و فعالیت‌های اقتصادی رو آورده‌اند؟ گفت: «برای کسب درآمد از محل دریافت کارمزد در ایران محدودیت‌های مقرراتی وجود دارد که این محدودیت‌ها باید مرتفع شود.»

او تصریح کرد: «ضمن آن‌که متأسفانه بافت بانک‌ها بیشتر بر موضوع تفاوت در تخصیص متمرکز است و افرادی که در بانک‌ها فعالیت می‌کنند بیشتر با عملیات اعتباری آشنایی دارند تا عملیات کارمزدی.»

حکیمی خاطرنشان کرد: «هیچ جای دنیا کسب درآمد بانک‌ها این‌گونه نیست. در دنیا ۵۰ تا ۶۰ درصد درآمد بانک‌ها از محل کارمزدهاست اما در ایران این‌گونه نیست و افرادی که در بانک‌ها تصمیم‌گیرنده هستند عمدتاً تخصص اعتباری دارند.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب پیشنهادی

راه پرداخت را به گوگل پیشنهاد دهید
تا تازه‌ترین مطالب تخصصی فین‌تک را آسان‌تر در گوگل پیدا کنید
پیشنهاد به گوگل