پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
خودپردازها به دلیل نصب غیراصولی به سرقت رفتند
دبیر کانون بانکها و مؤسسات اعتباری خصوصی از نبود ضوابط و استانداردهای لازم برای نصب دستگاههای خودپرداز خارج از شعب گلایه کرد و گفت: «نصب غیراستاندارد دلیل اصلی سرقت خودپردازها است.»
به گزارش ایبِنا، محمدرضا جمشیدی درباره سرقت دستگاههای خودپرداز، اظهار داشت: «برای تمام اقدامات در سیستم بانکی از جمله افتتاح شعبه جدید ضابطه و استانداردی وجود دارد که استانداردها با توجه به توافق بانک مرکزی، سیستم بانکی، پلیس پیشگیری و شورای امنیت کشور تعیین و در حال اجرا است.»
او افزود: «هر یک از بانکها با دریافت تأییدیه از پلیس پیشگیری و سپس بانک مرکزی و دارا بودن تمام شرایط میتوانند نسبت به افتتاح شعبه اقدام کنند.»
دبیر کانون بانکها و مؤسسات اعتباری خصوصی ادامه داد: «اما نصب دستگاههای خودپرداز خارج از شعب ضوابط و استاندارد خاصی ندارد و خود این موضوع عاملی است تا شاهد بروز چنین حوادثی باشیم.»
جمشیدی در ادامه درباره دو عامل مهم بروز این اتفاق و بینظمی در این خصوص، گفت: «یکی از عوامل مهم در این خصوص دریافت تأییدیه از پلیس پیشگیری و پرداخت هزینه ۱۳۵ هزار تومانی برای دریافت آن است.»
او گفت: «در صورتی که استاندارد و ضابطه تعریفشدهای وجود داشته باشد و براساس آن اقدام شود، هیچگاه شاهد تعطیلی دستگاههای خودپرداز از سوی پلیس پیشگیری در هر استان به بهانه عدم تائید نخواهیم بود.»
به گفته جمشیدی این موضوع بارها از سوی بانکها، بانک مرکزی، پلیس پیشگیری و همچنین شورای امنیت کشور قرار گرفته اما نتیجهای نداشته است.
دبیر کانون بانکها و مؤسسات اعتباری خصوصی عامل دوم را اقدام بیرویه بانکها در این خصوص عنوان کرد و افزود: «بانکها در زمینه نصب دستگاههای خودپرداز بیرویه عمل میکنند زیرا در برخی مکانها شاهد نصب خودپردازهایی هستیم که هیچ توجیهی ندارد.»
او افزود: «به عنوان مثال در حمامی متروکه، سبزی فروشی، آژانسهای اتومبیل و …دستگاههای خودپرداز نصب شده که هیچ توجیهی ندارد.»
به گفته جمشیدی، با اینگونه اقدامات تنها منزلت سیستم بانکی زیر سؤال میرود و همه این مباحث و اقدامات نشاندهنده نبود ضوابط لازم و استانداردهای نصب دستگاههای خودپرداز خارج از شعب است.
همچنین سرهنگ حیدری رئیس کلانتری ۱۰۳ گاندی، با اشاره به سرقت دو دستگاه خودپرداز در روزهای گذشته، گفت: «مأموران کلانتری رسیدگی به این موضوع را در دستورکار خود قرار دادند و اقدامات برای دستگیری سارقان ادامه دارد.»
تحقیقات اولیه مأموران نشان میدهد این سارقان که پنج نفر غیرمسلح بودند با یک دستگاه ماکسیما و مزدا باری در حوالی ساعت چهار صبح به محل سرقت در محدوده میدان مادر مراجعه کرده اند. مبلغ داخل دو دستگاه حدود ۲۴ میلیون تومان بود و تحقیقات برای دستگیری این افراد ادامه دارد.
در یک ماهه اخیر شاهد دو حادثه سرقت دستگاههای خودپرداز در خیابانهای شلوغ پایتخت بودیم. سرقت دو دستگاه خودپرداز در روزهای پایانی سال ۹۶ در محدوده میدان ونک و سرقت دو دستگاه دیگر در بلوار میرداماد در روزهای اخیر با شیوهای تقریباً یکسان از جمله حوادثی است که نشان میدهد امنیت دستگاههای خودپرداز خارج از شعب نیازمند ایجاد امنیت و ضوابط بیشتری است.
در واقع هرچی راجع به نصب استاندارد بگیم مثل این میمونه که دور تا دور خونه، بانک، مغازه، انبار، … دیوار بکشیم و یک در فولادی غیر قابل بریدن و تخریب کردن هم براش بذاریم ولی به قفل این در توجه نکنیم که میشه به راحتی باز یا تخریبش کرد. حالا حکایت انتخاب یا نصب استاندارد خود پردازها و گاوصندوقها هم همینه، یعنی اصولا واژه نصب استاندارد یه واژه است برای رفع تکلیف، چرا که فقط در صورتی میشه از سرقت گاوصندوقها و خود پردازها پیشگیری کرد که شرکتی که داره به قول خودش نصب استاندارد یا هر ترفند دیگه ای را برای پیشگیری از سرقت روی گاوصندوقها و خود پردازها اعمال میکنه، ضمانت پرداخت خسارت در صورت وقوع سرقت بده مبتنی بر این موضوع که اگر به هر صورت از این گاوصندوق یا خود پرداز سرقت شد یا اصلا آش را با جاش بردن، خسارت سرقت را پرداخت میکنه وگرنه هر کسی میاد یه طرحی میده و بعد هم موقعی که سرقتی انجام میشه، گم و گور میشه و مشکلات سرقت را میذاره برای مالباخته و جامعه. پس فقط ضمانت پرداخت خسارت در صورت وقوع سرقت راه حل پیشگیری از انواع سرقت هستش و لاغیر.