راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

همه چیز در مورد تغییراتی که فین‌تک آسیا در سال ۲۰۱۷ خواهد دید

فین‌تک واژه‌ای که این روزها دیگر کسی با شنیدنش شوکه نمی‌شود. همه کم‌وبیش از آن می‌دانند؛ آن‌هایی که بیشتر می‌دانند در رویای جهانی کردن استارت‌آپ‌شان هستند و آن‌هایی که کم می‌دانند در آرزوی پیوستن به جرگه فین‌تکی‌های نوآور.

این روزها فین‌تک در اوج خود قرار دارد و این اوج‌گیری نسبت به سایر حوزه‌های استارت‌آپی در مدت زمان بسیار کم‌تری رخ داده است. شاید این به دلیل پتانسیل عظیم فین‌تک باشد که آمار و ارقام نیز آن را نشان می‌دهند.

آسیایی‌ها توانسته‌اند در این حوزه همپای رقبای غربی خود حرکت کنند و دستاوردهای بسیار بزرگی را به دست آورند؛ اما آسیا چگونه مسیر پیشرفت را خواهد پیمود؟ در ادامه پیش‌بینی‌هایی که در مورد رخدادهای فین‌تک در سال ۲۰۱۵ صورت گرفته است را مطالعه می‌کنید.

این بار چینی‌ها افسانه‌ساز خواهند شد

چین با استارت‌آپ‌ها و کسب‌وکارهایی همچون تن‌سنت و لوفاکس یکی از رهبران جهانی در صنعت فین‌تک است. این شرکت‌ها تاکنون به میلیون‌ها نفر از مشتریان در سراسر جهان خدمات مالی ارائه کرده‌اند.

به‌عنوان‌مثال، شرکت‌هایی همچون Yu’e Bao که سومین صندوق سرمایه‌گذاری بازار پول در جهان و zhongAn که یکی از برترین ارائه‌دهندگان بیمه آنلاین است که بیش از ۳۵۰ میلیون مشتری دارد. بااین‌حال، تعداد کمی از مردم خارج از چین از وجود این شرکت‌ها و ارزش و اهمیت آن‌ها آگاه هستند.

سال ۲۰۱۷ سال تحول و انقلابی برای چینی‌ها در صنعت فین‌تک خواهد شد، چراکه آن‌ها با نوآوری‌های منحصربه‌فرد خود سزاوار چنین جایگاهی هستند.

فین‌تک در سال‌های اخیر به‌قدری سریع رشد کرد که هیچ‌کس نمی‌تواند خود را متخصص این رشته بداند، وقتی کسی از تخصص فین‌تکش سخن می‌گوید، درست همانند شخصی است که تصور می‌کند همه‌چیز را راجع به قانون می‌داند.

فین‌تک زیرشاخه‌های بسیار زیادی دارد، از پرداخت گرفته تا زنجیره‌بلوک و … که هرکدام یک‌رشته و تخصص خاصی برای خود محسوب می‌شوند.

انتظار می‌رود در سال ۲۰۱۷ کشورهای آسیایی نیز کمی از کلیات جدا شده و به‌صورت تخصصی در حوزه‌هایی همچون RegTech و InsurTech بیشتر فعالیت نمایند.

ظهور رگ‌تک

پس از بحران مالی سال ۲۰۰۸ و با پیشرفت‌های به وجود آمده در صنعت فناوری تعداد شرکت‌های فین‌تک افزایش یافت و همزمان با این پیشرفت‌ها، بهره‌گیری مخرب از این ابزارها نیز صورت گرفت.

رگ‌تک یک جامعهٔ در حال ظهور از شرکت‌های فناوری پیشرفته است که در تلاش هستند چالش‌های مختلف مثل هزینه‌های اضافی، امنیت و حریم خصوصی داده‌ها را حل کنند، زیرا توسعه محصولات دیجیتالی بروز نقص در داده‌ها، هک سایبری، پول‌شویی و دیگر فعالیت‌های جعلی را به وجود آورده است.

استارت‌آپ‌هایی رگ‌تک معمولاً کلود-بیس هستند و امکان حفظ، مدیریت و پشتیبان‌گیری اطلاعات از راه دور را امکان‌پذیر می‌سازند. علاوه بر این امکانات فوق‌العاده امن نیز هستند.پیش‌بینی می‌شود سال ۲۰۱۷ سال رگ‌تک آسیا شناخته شود.

فین‌تک علمی‌تر از قبل موردتوجه قرار خواهد گرفت

از آنجایی فین‌تک بازار انبوهی را تحت‌الشعاع قرار داده است، دانشگاه‌ها و ارائه‌دهندگان خدمات آموزشی شروع به برگزاری دوره‌های آموزشی خواهند کرد. اولین دوره آموزشی فین‌تک در آسیا متعلق به دانشگاه هنگ‌کنگ است که آن‌هم تازگی شروع شده است.پیش‌بینی می‌شود در سال ۲۰۱۷ تعداد مراکزی که به آموزش علمی و کاربردی فین‌تک می‌پردازند در سراسر آسیا افزایش پیدا کند؛ زیرا بسیاری از بانکداران آینده و افرادی که در بخش امور مالی فعالیت خواهند کرد، نیاز به آگاهی از فین‌تک و وضعیت آن در جهان دارند.

فشارهای رقبای غربی بیش‌ازپیش آشکار خواهد شد

شرکت‌های بزرگ فناوری در آسیا همچون تنسنت و انت‌فاینشیال در حال حاضر همچون از رقبای غربی خود (فیسبوک، اپل) در حال فعالیت هستند. همگام با پیشرفت آسیایی‌ها رقبای غربی نیز در حال نفوذ به بازار آن‌ها هستند. به‌عنوان‌مثال، فیس‌بوک اخیراً از بانک مرکزی ایرلند مجوزی گرفته تا علاوه بر انتقال پول در ایالات‌متحده در ایرلند نیز فعالیت کنند.

در سال ۲۰۱۷ این فشارها از رقبا بیش‌ازپیش آشکار شود و احتمالاً رقبای غربی از نوآوری‌های بی‌نظیر چینی‌ها الهام بگیرند.

هند از پیشروترین‌ها خواهد بود

هند دارای استارت‌آپ‌های فین‌تک پیشگام بسیاری در سراسر جهان است که در حال شکل‌گیری و توسعه هستند، همچون India Stack که به نظر می‌رسد صنعت خدمات مالی هند را به‌سرعت دگرگون کند.

این نوآوری لایه‌های مختلفی دارد که یکی از قابل‌توجه‌ترین آن‌ها هویت جهانی بیومتریک دیجیتال است. بااین‌حال، هند نیز با مشکلی مشابه با مشکل چین مواجه است، آگاهی کمتری نسبت به آن در جهان وجود دارد. در سال ۲۰۱۷ سراسر آسیا با الهام گیری از ایده‌های خاص هندی‌ها شیوه‌های جدید و خلاقانه‌تری را در نظر خواهند گرفت.

 چت‌بات همکار جدید !

چت‌بات‌ها در برنامه‌های پیام‌رسانی همچون فیسبوک، وی‌چت، تلگرام و … کاربرد دارند و با بهره‌گیری از هوش مصنوعی برخی فعالیت‌های انسانی را تقلید می‌کنند. تنها برای فیسبوک تاکنون بیش از ۳۰۰۰۰ ربات نوشته شده است. چت‌بات‌ها به دلیل مقرون‌به‌صرفه بودن به برنامه‌های موبایلی ترجیح داده می‌شوند. در سال ۲۰۱۷ بخش زیادی از سرویس‌های فین‌تک به سمت چت‌بات‌ها حرکت خواهد کرد.

بانکداران مهم‌ترین منابع سرمایه‌گذار در استارت‌آپ‌های فین‌تک به‌ویژه در سراسر آسیا هستند؛ اما به دلیل ریسک بسیار استارت‌آپ‌های فین‌تک، سرمایه‌های زیادی که نابود شدند و کوچک‌تر شدن صنعت بانکداری در این برهه از تاریخ بانکدارانی که سرمایه‌های کلانی را وارد بازی کرده بودند، محتاط‌تر شده‌اند؛ بنابراین در سال ۲۰۱۷ سرمایه لازم برای استارت‌آپ‌های فین‌تکی که در مرحله اول سرمایه‌گذاری هستند، کاهش پیدا خواهد کرد.

پیش به سوی آسیا

شرکت‌های نوآور در حوزه فین‌تک که در آمریکا و یا اروپا مستقر هستند، آسیا را ازلحاظ بازار هدف بسیار مثبت می‌دانند؛ بنابراین بسیاری از آن‌ها آسیا ازجمله هنگ‌کنگ و سنگاپور را به‌عنوان نقطه شروعی برای فروش راه‌حل‌های نوآورانه خود انتخاب کرده‌اند.

آن‌ها معتقدند آسیا با این‌که مشتریان بسیار هوشمند و خواهان تکنولوژی‌ها جدیدتر و توسعه‌یافته‌تر دارند، اما استخری از اپلیکیشن‌های بومی محدود این فضا را پر کرده است.


منبع: زرین‌پال

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.