پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
به گزارش راه پرداخت و به نقل از خبرگزاری مهر، پلیس فتا در مورد افزایش کلاهبرداری و سرقت از حساب افراد در سیستم بانکداری الکترونیکی هشدار داد.
معاونت اجتماعی پلیس فتا با هشدار به کاربران بانکداری الکترونیکی اعلام کرد: نگاهی به وضعیت شبکه بانکی کشور نشان می دهد بانکداری الکترونیکی و زیر ساخت های مرتبط با آن، طی سالهای گذشته متحول شده است و همه بخش های بانکی کشور پذیرفته اند که بدون استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات نمی توان در جهت گسترش فعالیت های بانکی و همچنین ارتباط با کشورهای دیگر حرکت کرد.
بانکداری الکترونیکی، ساختاری است که از تکنولوژیهای نوین استفاده می کند که در کنار قابلیت های فراوانش، مشکلات زیادی را نیز می برای کاربران خودشایجاد نماید. کاربران این سیستم های نوپا در کشور جهت استفاده از قابلیت ها و خدمات آن، همچنان مردد و محتاط رفتار می کنند. در سال های اخیر همزمان با رشد شبکه و زیرساخت های بانکداری الکترونیکی در کشور، شاهد افزایش تعداد برنامه های مخربی بوده ایم که هدفشان انجام عملیات مخرب و نقل و انتقل وجه به صورت غیر مجاز در شبکه بانکی کشور بوده است.
اطلاعات مشتریان بانک ها مانند اطلاعات فردی، شماره حساب ها و موجودی آنها، اطلاعات محرمانه ای که دسترسی غیر مجاز به آنها و هر گونه استفاده درست و یا نادرست از آنها، می تواند برای موسسات مالی نیزگران تمام شود. تغییر در اطلاعات محرمانه و یا استفاده غیر مجاز از آنها در عملیات بانکی، یکی از راههای حمله به سیستم هاست که می تواند آسیب بزرگی به موسسات و مشتریان آنها بزند.
معاونت اجتماعی پلیس فتا ناجا در پی افزایش سوء استفاده از حساب های بانکی در برخی استانهای کشور اعلام کرد: صاحبان حساب های بانکی باید در هنگام استفاده از کارت های بانکی، پرداخت های غیر حضوری و همچنین مشاهده وضعیت حساب های خود از طریق فضای مجازی، شرایط امنیتی استفاده از این نوع خدمات را که از طرف بانک ها و موسسه های ارائه کننده خدمات تاکید می شود، به طور کامل رعایت کند.
در برخی از گزارشات اعلام شده، فرد در هنگام استفاده از کارت بانکی به محیط اطراف توجه نداشته و خیلی راحت رمز خود را وارد می کند،در صورتی که احتمال اینکه شخصی او را زیر نظر داشته باشد و یا سیستم مورد استفاده وی یک نمونه تقلبی جهت کپی کارت و رمز شخصی وی باشد زیاد است. البته تجهیز خودپرداز به صفحه کلیدی که امکان دیدن رمز از دور و توسط افراد سودجو، مقدور نباشد و یا عدم چاپ شماره کارت و یا حساب به طور کامل در رسید های تولید شده توسط خودپرداز که معمولا افراد آن را بعدا دور می اندازند، در جلوگیری از این سو استفاده ها، خیلی مهم می باشد.
یکی دیگر از موارد مورد بررسی در زمینه سو استفاده ها، تحویل کارت به فروشنده در فروشگاه است که معمولا بعد ازآن فروشنده درخواست رمز کارت را می نماید. در این حالت با بیان رمز خود به فروشنده، احتمال سرقت اطلاعات خود را افزایش می دهند. البته در این زمینه فرهنگ سازی لازم و تامین تجهیزات مورد نیاز نیز باید صورت گیرد. روال پرداخت هزینه خرید در فروشگاه با کارت به این صورت است که در فروشگاه باید کارت توسط فروشنده در ترمینال کشیده شده و بعد از ورود مبلغ توسط فروشنده، دستگاه ورود رمز (که معمولا مستقل از کارتخوان است) در اختیار دارنده کارت قرار گرفته و بعد از تائید مبلغ، رمز خود را وارد می نماید. این مورد یکی از مواردی است که به کرات در فروشگاه های سطح کشور اتفاق می افتد و رمز کارت را فروشنده در ترمینال وارد می نماید.
در ارتباط با سو استفاده در شبکه های بانکی و سیستم های مرتبط با آن، راه حلی را که در جهت مقابله با این موارد باید بیان کنیم، این است که کاربران این سیستم ها، حداقل به صورت دوره ای باید رمز کارت و یا رمزهایی که برای انجام عملیات بانکی در فضای مجازی استفاده می شود، تغییر دهند و یا به محض استفاده از کارت خود در چنین جاهایی و تحت چنین شرایطی، سریعا شماره رمز خود را از طریق عابر بانک و یا با مراجعه حضوری به بانک، خود آن را تغییر دهند. حتی توصیه می شود که هنگامی که از کارت یا حساب بانکی استفاده خود، زیاد استفاده نمی کنند، یک دوره مشخص شده مثلا دو هفتگی را جهت کنترل حساب ها و عملیات انجام شده با آنها در نظر داشته باشند. البته در این زمینه بانک ها با فعال سازی خدمات پیام کوتاه، هر نوع عملیات با حساب فرد را اطلاع رسانی می نمایند و در صورت انجام هر نوع سو استفاده، فرد میتواند، اقدامات لازم را انجام دهد.
در چند مورد از کلاهبرداری های اعلام شده، صاحبان حساب، بدلیل اینکه حساب خود را کنترل نکرده اند، وقتی جهت برداشت از حساب بانکی خود، به بانک یا عابر بانک مراجعه کرده اند با حساب خالی مواجه شده اند که اقدامات افراد دارنده کارت و همچنین حساب های بانکی در این زمینه و اطلاع رسانی به بانک خود، می تواند در این زمینه از بسیاری از سو استفاده ها، جلوگیری نماید.
معاونت اجتماعی پلیس فتا ناجا در پایان خبر از تشکیل یک تیم متخصص داد که فضای مجازی پیرامون نقل و انتقالات بانکی کشور را زیر نظر دارند. این تیم توانسته است چندین مورد از سو استفاده ها را تشخیص و ردیابی نماید که منجر به دستگیری افراد سودجو شده است. وی خاطر نشان کرد، متاسفانه بدلیل سهل انگاری مردم در این زمینه، پرونده های زیادی به پلیس فتا ارجاع شده است، که پلیس به شدت در حال رسیدگی و برخورد قاطع با عاملان چنین جرایمی است و هرگز به مجرمان و کلاهبرداران فرصت چنین سوء استفاده هایی را در این فضای مجازی نداده و نخواهد داد.