راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

توکن‌سازی املاک به‌مثابه سپر تورمی

محمد طهرانی، عضو هیئت‌علمی و بنیان‌گذار آزمایشگاه بلاکچین دانشگاه خاتم در گفت‌وگو با رسانه «رمزارز» از مزایای توکن‌سازی املاک گفت

اجلاس دایا قرار است برای اولین‌بار ۱۹ شهریورماه در هتل اسپیناس‌پالاس تهران برگزار شود. در این اجلاس افراد مطرحی از کسب‌وکارهای مختلف به تبادل ‌نظر درباره اقتصاد دیجیتال و به‌ویژه اقتصاد توکن خواهند پرداخت. محمد طهرانی که ریاست کارگروه توکن‌سازی انجمن بلاکچین ایران را نیز بر عهده دارد یکی از مهمانان این اجلاس است و قرار است درباره کنترل قیمت مسکن با استفاده از توکن‌سازی صحبت کند.

طهرانی درباره اهمیت اجلاس دایا گفت: «تاکنون رویدادهای زیادی در حوزه فناوری دفتر کل توزیع‌شده و بلاکچین برگزار شده و متخصصان به شرح و توضیح این فناوری پرداخته‌اند. در این رویدادها یا درباره مسائل فنی این حوزه بحث و گفت‌و‌گو کرده‌اند یا تمرکز روی مسائل اقتصادی مانند ابزارهای معامله‌گری، سرمایه‌گذاری و ترید بوده است، اما کمتر رویدادی بوده که به تجاری‌سازی و کاربردپذیری ابزارهای مبتنی بر دفتر کل توزیع‌شده بپردازد. به همین دلیل شکل‌گیری رویدادی که فعالان و متخصصان اکوسیستم اقتصادی و بلاکچین را با هدف افزایش کاربردپذیری فناوری بلاکچین در حوزه‌های مختلف؛ به‌ویژه ‌در زندگی روزمره مردم کنار هم جمع کند، مفید است.»

او ادامه داد: «در این رویداد، فعالان کسب‌وکاری در صنایع مختلف با کلاس جدیدی از دارایی‌ها و ابزارهای سرمایه‌گذاری خرد آشنا می‌شوند. در اجلاس دایا تمرکز بر توکن‌سازی دارایی‌های واقعی است و سعی شده از سرمایه‌گذاری‌های پرریسک و خارج از قوانین کشور اجتناب شود و رویکرد کلی به سمت قانون‌پذیر کردن این نوع فناوری باشد.»

طهرانی درباره موضوع سخنرانی‌اش در اجلاس دایا گفت: «من راجع‌به توکن‌سازی املاک و استفاده از فناوری بلاکچین در صنعت ساختمان صحبت خواهم کرد. به نظرم این حوزه ظرفیت زیادی برای استفاده از فناوری بلاکچین دارد. املاک، نوعی از دارایی است که در سال‌های اخیر با رشد چشمگیری مواجه شده و از طرف دیگر بخش عمده‌ای از سبد خانوار، هزینه‌های مربوط به املاک است؛ به همین دلیل اگر بتوانیم ابزارهای مالی ایجاد کنیم که موجب تسهیلگری برای عموم مردم در حوزه مسکن شود کیفیت زندگی مردم را بالا خواهد برد.»


افزایش قدرت خرید مسکن با توکن‌سازی


او در ادامه با اشاره به فرصت سرمایه‌گذاری با توکن ملک مطرح کرد: «برای ورود به بازار املاک و مستغلات و خرید اولین خانه، نیاز به سرمایه اولیه زیادی است و به‌اصطلاح بازار املاک و مستغلات، آستانه سرمایه‌گذاری بالایی دارد. تورم‌های چند سال اخیر این خرید را دشوارتر کرده و شاید یک کارمند با ذخیره‌ کردن چندین ماه و حتی چندین سال حقوقش نتواند برای خرید ملک اقدام کند. به‌علاوه هرچه جلوتر می‌رویم فاصله قدرت خرید آن کارمند با قیمت ملک مسکونی مدنظرش بیشتر می‌شود؛ بنابراین باید ابزاری داشته باشیم که قدرت خرید کارمند را در برابر قیمت افسارگسیخته مسکن بالا ببرد و بتواند منجر به حفظ قدرت خرید و ارزش دارایی‌های آن شخص شود؛ بنابراین با توکن‌سازی املاک، حد آستانه ورود به بازار املاک برداشته می‌شود و هر کسی با هر قدرت خریدی می‌تواند بخشی از یک ملک را داشته باشد و به‌تدریج خرید را ادامه دهد، تا وقتی ‌که دارایی‌اش در حد خرید یک ملک کامل بالا رود؛ به همین دلیل ‌از این منظر برای خانوارها ارزش‌آفرینی کرده و به‌نوعی به گسترش شمول مالی کمک می‌کند.»

طهرانی در پایان گفت: «همچنین زنجیره تأمین صنعت ساختمانی زنجیره‌ای است که در آن کالاهای قابل توکن‌سازی بسیاری مانند آهن و سیمان وجود دارد. چنانچه توکن‌سازی را در زنجیره تأمین صنعت ساختمان تسری دهیم امکان ایجاد بازارهای تهاتری بین کالای نهایی این صنعت و کالاهای میانی فراهم می‌شود و در نهایت تولید مسکن در این فضا نیاز به نقدینگی کمتری خواهد داشت. بسیاری از کالاهای میانی تولید آپارتمان از مسیر ابزارهای تهاتری تأمین می‌شوند و به همین دلیل تهاتر با توکن می‌تواند سبب افزایش تولید در حوزه ساختمان شود و به این ‌ترتیب قیمت تمام‌شده ساختمان و املاک مسکونی را برای مردم کاهش دهد. چه چیزی بهتر از این که اشخاص بتوانند بدون کاهش حاشیه سود سازنده با قیمت کمتری املاک را خرید کنند؛ زیرا توکن‌سازی زنجیره تأمین ساختمان سربارهای مالی را که در مسیر بر نقدینگی تحمیل می‌شود حذف می‌کند و به این دلیل قیمت تمام‌شده کمتر می‌شود و در نهایت این موضوع باعث افزایش جذابیت در عرضه و تقاضا خواهد شد.»

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.