پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
امروزه «یادگیری»، بیش از هر موضوع دیگری اهمیت دارد؛ اینکه یاد بگیریم، از دیگران و رفتارشان بیاموزیم و اگر آموختههایی نیز داریم آن را به دیگری عرضه کرده یا کاربردی کنیم.
تا تحقق «اصل یادگیری» به یک خواست و باور عمومی تبدبل نشود، سازمانهای یادگیرنده شکل نمیگیرند و تا این سازمانها توسعه نیابند، جامعه یادگیرنده پدیدار نخواهد شد. کشور ما، امروزه بیش از هر زمان دیگری نیازمند یادگیری است.
برگزاری مجامع علمی و تخصصی، چنانچه برنامهریزی شده باشد – بهویژه اگر این مجموعهها بتوانند در مسائل علمی، با خارج از سرزمین نیز ارتباط برقرار کنند و از دانستهها، آموختهها و حتی تجربههای آنها بهرهگیری کنند – زمینهساز تحقق سازمان یادگیرنده، سریعتر از زمان پیشبینی شده، خواهد شد.
اقتصاد کشور ایران، بر پایه بانکها (بازار پول) بنا نهاده شده است. با تمام گستردگی بازار سرمایه، هنوز حجم بازار پول، بیش از چند برابر بازار سرمایه در کشورمان است؛ گرچه بهدلیل ویژگیهای قانون و مقررات عملیات بانکداری بدون ربا و تعریفهای جدید نظام بانکی در این مجموعه مقررات، بار سرپرستی بخشی از بازار سرمایه نیز در عمل، بهطور مستقیم یا غیر مستقیم، بهعهده بانکهاست. بنابراین موضوع یادگیری بهمنظور دگرگون ساختن نظام بانکی و ایجاد تغییرات ساختاری در این حوزه – که ممکن است به دگرگونسازی مثبت اقتصاد کشور منجر شود – نیازمند همکُنشیهای علمی در صحنههای داخلی و جهانی است.
مدتها بود که جای خالی برگزاری یک رویداد علمی در حوزه پولی و بانکی کشور با اهتمام بخش غیردولتی، محسوس بود. با توجه به اینکه سالانه، دو کنفرانس مهم در این حوزه با تولیت پژوهشکده پولی و بانکی و مؤسسه عالی آموزش بانکداری برگزار میشود.
«کنفرانس بینالمللی صنعت بانکداری و اقتصاد جهانی» و با نام مخفف «ایکوبیگ» از سال ۱۳۹۰ (۲۰۱۱ میلادی) با همت بخش غیردولتی و با جلب مشارکت ۲۴ بانک و مؤسسه اعتباری راهاندازی شد. براساس رایزنیهای انجامشده، قرار شد؛ هر دو سال یکبار، با مشارکت و همکاری مؤسسههای علمی و تخصصی، اندیشمندان علمیِ داخلی و خارجی و دیگر نهادهای دستاندرکار اقتصادی بهویژه در حوزههای مالی و پولی، کنفرانسی با موضوع علمی خاص – که متناسب با شرایط و امکانات داخلی و احیاناً بینالمللی انتخاب خواهند شد – برگزار شود.
بهدلایل گفته شده، موضوع کنفرانس اول به بحران مالی سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۰ میلادی اختصاص یافت و تحت عنوان «بحران مالی و اقتصادی اخیر صنعت بانکداری؛ علتها، تجربهها و چارهجوییها» با موفقیت برگزار شد. کنفرانس دوم، با عنوان: «چالشهای پیش روی صنعت بانکداری»، مورد برنامهریزی قرار گرفت و پس از هماهنگیهای لازم، در روزهای ۲۹ و ۳۰ مهرماه سال جاری برگزار شد که بخشی از دستاوردهای جلسه مذکور در این ویژهنامه بهنظر شما عزیزان خواهد رسید.
در نخستین دور برگزاری این کنفرانس، بهدلایل خاص از جمله تحریم، امکان بهرهگیری جدّی و امکان حضور متخصصان و اساتید خارجی صاحب سبک و نظر، و نیز مؤسسههای علمی ذیصلاح کمتر فراهم شد. اما در این کنفرانس، حضور اساتید معتبر داخلی و خارجی، مشترکاً، بر وزن و اعتبار کنفرانس و اثربخشی آن افزود. بهنحوی که استقبال چشمگیر بانکها و مؤسسات اعتباری، متخصصان، پژوهشگران، مدیران، دانشپژوهان و مشتریان بانکها، گواه این ادعا میباشد.
ضمناً، دو میزگرد در این کنفرانس با حضور مدیران متخصص برگزار که نتیجه آنها در همین مجموعه به استحضار میرسد. امید است؛ با اعلام نظر و بازخورد به دبیرخانه کنفرانس، ما را در طرّاحی و برگزاری هرچه بهتر و مؤثرتر کنفرانس سوم، راهنما باشید.
دکتر جلال رسولاف – دبیر دومین کنفرانس بینالمللی ایکوبیگ
منبع: دنیای اقتصاد